Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021

"Βόμβα" για τον κορωνοϊό: Την εμφάνιση του έκανε το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού στη Βόρεια Ελλάδα

Όλο και πιο σοβαρή γίνεται η κατάσταση

26 Ιανουαρίου 2021 12:02
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Στην Ελλάδα η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι αρκετά σοβαρή και αυτό φαίνεται καθημερινώς μέσα από τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται με τα κρούσματα που κάνουν την εμφάνιση τους τα τελευταία 24ωρα. Επίσης δείτε τι είπε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος σχετικά με την πιθανότητα να υπάρξει ένα τρίτο lockdown.

Συγκεκριμένα μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Ελλάδα μετά την ανακοίνωση ότι έχει βρεθεί το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού που είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη Βρετανία.

Την εμφάνιση του στη Βόρεια Ελλάδα έκανε ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός.

Κορωνοϊός: Ενδείξεις για την ύπαρξη του μεταλλαγμένου ιού στη Βόρεια Ελλάδα

Ειδικότερα ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, αποκάλυψε την ύπαρξη του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού και στην Ελλάδα ενώ μέχρι τώρα ήταν γνωστή η ύπαρξη του σε Αττική και Κρήτη. Ακόμη αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο άρσης και άλλων μέτρων στη χώρα αλλά και πότε θα γίνει.

Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων έχουν μπει και κρούσματα κορωνοϊού στην βόρεια Ελλάδα που πιθανόν να είναι κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους της Βρετανίας.

Αυτό αποκάλυψε πριν από λίγο μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Όπως είπε: «Η μετάλλαξη της Βρετανίας είναι η μόνη που έχει εντοπιστεί στην χώρα μας. Μέχρι στιγμής είναι 59 κρούσματα αλλά εξετάζουμε και κάποια στην Βόρεια Ελλάδα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι αρκετά πιο μεταδοτικό κατά 50%. Αυτή την στιγμή υπάρχει ανησυχία και περιμένουμε στοιχεία από την παγκόσμια κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αρκουμανέας είπε ακόμα ότι ενδεχομένως το μεταλλαγμένο στέλεχος να επηρεάσει και τις αποφάσεις που παίρνουμε για τα μέτρα στην Ελλάδα. Ακόμη κάλεσε τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση για την μετάλλαξη του ιού.

Το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού έκανε την εμφάνιση του στη Βόρεια Ελλάδα.

Η άρση των μέτρων στην Ελλάδα

Ερωτηθείς για το αν θα αρθούν και άλλα μέτρα στην Ελλάδα το απέκλεισε τονίζοντας ωστόσο ότι περιμένουν τις εισηγήσεις των ειδικών. «Πιστεύω ότι για κάποιο διάστημα θα πάμε με τα σχολεία. Αυτή την στιγμή δεν νομίζω ότι υπάρχει ένδειξη να ανοίξει κάτι άλλο», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share