Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021

"Έφυγε" από τη ζωή η αρχαιολόγος Ελένη Ζάχου

Θλίψη στην Λαμία

26 Ιανουαρίου 2021 10:21
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Θάνατος: Θλίψη επικρατεί στη Λαμία διότι "έφυγε" από τη ζωή η αρχαιολόγος Ελένη Ζάχου όπου και έγινε γνωστό μέσα από ανακοίνωση. Επίσης "έχασε" τη ζωή του ο δημοσιογράφος Βασίλης Τριανταφύλλου ο οποίος ήταν πάνω από 35 χρόνια στον χώρο.

Συγκεκριμένα σε ηλικία 53 ετών απεβίωσε η αρχαιολόγος Ελένη Ζάχου όπου και υπάρχει μεγάλη θλίψη στην κοινωνία της Λαμίας αλλά και την Εφορία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας.

Η αρχαιολόγος έχασε τη ζωή της.

Θάνατος: Η είδηση για την Ελένη Ζάχου

Ειδικότερα η είδηση του χαμού βυθίζει στη θλίψη την τοπική κοινωνία της Λαμίας και την Εφορία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας. Όλοι έχουν ένα καλό λόγο να πουν για τον χαρακτήρα της αλλά και την επιστημονική της κατάρτιση και μία πλούσια καριέρα στο χώρο της Αρχαιολογίας.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Τρίτη 26/1/2021 και ώρα 11,30π.μ. στον Ι.Ν. Άγιου Δημητρίου Λαμίας. Η Εφορία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας ανακοίνωσε την θλιβερή είδηση και αποχαιρετά την αξιόλογη συνάδελφο τους.

Έχασε τη ζωή της η αρχαιολόγος.

Η ανακοίνωση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας

Παρακάτω δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας για τον χαμό της Ελένης Ζάχου

"Η Προϊσταμένη και το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, αποχαιρετούν, με βαθύ πόνο, την επί χρόνια συνάδελφο, αρχαιολόγο Ελένη Ζάχου, που έφυγε τόσο απροσδόκητα από τη ζωή, στα 53 της χρόνια, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021.

Η Ελένη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ήταν κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το ίδιο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα.

Η επαγγελματική της καριέρα ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 90, ως έκτακτη αρχαιολόγος στην ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων από την οποία δεν έφυγε ποτέ. Το 1997 ορκίστηκε μόνιμη υπάλληλος και από το 2018 διετέλεσε Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.

Ακάματος εργάτης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, τόσο στον τομέα της διοίκησης, όσο και στο πεδίο, επέβλεψε πλήθος σωστικών ανασκαφών, κυρίως στην περιοχή της Λοκρίδας.

Υπήρξε συνδιευθύντρια του αρχαιολογικού προγράμματος στη νησίδα Μήτρου, σε συνεργασία με την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών Αθηνών. Τελευταίο της ανασκαφικό πόνημα ήταν η διενέργεια έρευνας στην προϊστορική μαγούλα, στη θέση Αγ. Μαρίνα Λοκρίδας,

Είχε ενεργή επιστημονική δράση με τα ενδιαφέροντά της να επικεντρώνονται στην Προϊστορία και ιδιαίτερα στην Πρώιμη Εποχή του Χαλκού. Έχει συγγράψει σειρά επιστημονικών άρθρων τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

Η Ελένη υπήρξε σε όλη της την πορεία μια ενεργή και αγαπητή συνάδελφος, με σπάνια δύναμη, ευθύτητα και συνεργατικό πνεύμα. Η απώλειά της είναι μεγάλη και δυσαναπλήρωτη. Η μνήμη της θα ζει στις καρδιές όσων την γνώρισαν, εργάστηκαν μαζί της και την αγάπησαν.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021, 11,30π.μ. στον Ι.Ν. Άγιου Δημητρίου Λαμίας. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της".

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share