Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Έγκλημα στην Χαλκίδα: «Σφίγγα» στις Αρχές η 39χρονη δολοφόνος, δεν «σπάει» με τίποτα - Ζήτησε μόνο να δει τον άντρα και τα παιδιά της χωρίς να ομολογήσει (video)

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ παραμένει το πέπλο μυστηρίου γύρω από την πράξη της

21 Ιανουαρίου 2024 15:00
Έγκλημα στην Χαλκίδα: «Σφίγγα» στις Αρχές η 39χρονη δολοφόνος, δεν «σπάει» με τίποτα - Ζήτησε μόνο να δει τον άντρα και τα παιδιά της χωρίς να ομολογήσει (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη (24/1), έλαβε η 39χρονη που με επίθεση με μαχαίρι τραυμάτισε θανάσιμα 43χρονο στη Χαλκίδα το πρωί του Σαββάτου (20/1).

Ήταν λίγο πριν τις 8 το πρωί, κάμερα κλειστού κυκλώματος καταγράφει τον 43χρονο άνδρα να βγαίνει από το σπίτι του και να κατευθύνεται προς το αυτοκίνητό του. Ξαφνικά μια γυναίκα τον πλησιάζει και αρχίζει να τον μαχαιρώνει πισώπλατα μπροστά στα μάτια της συζύγου του που βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους.

Ο 43χρονος επιχείρησε να διαφύγει από τη δολοφονική της μανία, δέχτηκε απανωτές μαχαιριές και κατέληξε. Τον βρήκαν σε εμβρυακή στάση οι αστυνομικοί με το μαχαίρι καρφωμένο στην αριστερή του ωμοπλάτη. Η σύζυγός του από το μπαλκόνι, μάρτυρας της άγριας δολοφονίας του συζύγου της, άρχισε να ουρλιάζει και ενημέρωσε την αστυνομία.

Θύμα και δραστήρια γνωρίζονταν από παλιά. Μάλιστα, σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας του θύματος, η 39χρονη παρενοχλούσε τον 43χρονο και σκεφτόταν να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα. Όπως δήλωσε η σύζυγος του θύματος: «Είμαι συντετριμμένη. Ήξερα ότι αυτή η γυναίκα παρενοχλούσε στο παρελθόν τον άντρα μου. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο».

Ο Θανάσης Τάρτης, δικηγόρος της συζύγου του 43χρονου, ανέφερε πως: «Σίγουρο όμως είναι ότι δεν υπήρχε σχέση ερωτική μεταξύ θύτη και θύματος. Πρόκειται για μια άψογα σχεδιασμένη και εκτελεσμένη ενέργεια που δείχνει έναν άνθρωπο με ιδιαίτερη οξυδέρκεια, με ιδιαίτερη, αν θέλετε λογική».

Η 39χρονη συνελήφθη και μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια Χαλκίδας. Στο αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκε και η σύζυγος του θύματος για να καταθέσει όσα είδε. Ο δικηγόρος της δράστριας, Θέμης Κοντσιλίδης δήλωσε: «Είναι σοκαρισμένη, δεν έχει καταθέσει ακόμα, δεν έχει ομολογήσει την πράξη της. Είναι σοκαρισμένη.Το μόνο που μου έχει ζητήσει να προστατεύσει τα παιδιά της».

Το χρονικό των γεγονότων

Η αστυνομία δέχθηκε το πρώτο τηλεφώνημα στις 7 και 55 το πρωί από γειτόνισσα για το περιστατικό.
Δύο λεπτά μετά τις 8 άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στο σημείο όπου αντίκρισαν τον 43χρονο αιμόφυρτο και την 39χρονη δίπλα στη σορό, έχοντας αίμα στα ρούχα της. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε άμεσα στο σημείο.

Δίπλα στο σταθμευμένο αυτοκίνητο του θύματος, έξω από την πόρτα του οδηγού βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος. Τα ίχνη αίματος είναι εμφανή στο αυτοκίνητο του θύματος, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες δέχτηκε την πρώτη μαχαιριά από την 39χρονη. Η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το πρωί η 39χρονη οδηγήθηκε ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή. Προθεσμία για το πρωί της Τετάρτης ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή νωρίτερα 39χρονη δράστης του άγριου φονικού στη Χαλκίδα, με θύμα τον 43χρονο επιχειρηματία και οικογενειακό της φίλο. Οδηγήθηκε ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή. Επέστρεψε στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας όπου και κρατείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει δώσει ακόμη λεπτομέρειες για τις συνθήκες της δολοφονίας και για το πώς είχε στήσει καρτέρι στον 43χρονο επιχειρηματία, ωστόσο βρίσκεται σε σύγχυση και τις επόμενες ώρες δεν αποκλείεται μέσω του δικηγόρου της να ζητήσει και τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Ωστόσο, την ίδια ώρα, η οικογένεια του θύματος κάνει λόγο για μια συστηματική παρενόχληση που κατέληξε σε αυτή τη στυγερή δολοφονία. Όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς του 43χρονου, μέσω του δικηγόρου τους, φαίνεται πως υπήρξαν πολλές οχλήσεις από το 2021.

Τότε μάλιστα ο 43χρονος είχε υποβάλει και κάποια ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να την κρατήσει μακριά του.
Ωστόσο, αυτή η παρενόχληση σταμάτησε λίγο καιρό μετά, καθώς ο 43χρονος είχε ειδοποιήσει τόσο τη σύζυγό του όσο και τον σύζυγο της δράστιδος, που ήταν και οικογενειακός φίλος του θύματος να αναλάβει να σταματήσει όλη αυτή η παρενόχληση. Αυτό είχε σταματήσει για δύο χρόνια.

Φαίνεται λοιπόν πως τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε πάλι να τον ενοχλεί και να του στέλνει ακόμη και απειλητικά μηνύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε λοιπόν στο σημείο χθες το πρωί να του στήσει καρτέρι και να τον δολοφονήσει με τέσσερις μαχαιριές, με την τελευταία μάλιστα να είναι στην πλάτη από την οποία έπεσε θανάσιμα στο έδαφος.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share