Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Μαφιόζικη εκτέλεση στον Νέο Κόσμο: «Και τσιμέντο θα ράγιζε από τις σφαίρες» - Πώς έστησαν τη φονική παγίδα στον Ζαμπούνη

Τα τέσσερα άτομα που είχε συνοδεία απουσίαζαν, κάτι που δείχνει ότι οι δολοφόνοι τον παρακολουθούσαν συνεχώς

15 Ιανουαρίου 2024 23:22
Μαφιόζικη εκτέλεση στον Νέο Κόσμο: «Και τσιμέντο θα ράγιζε από τις σφαίρες» - Πώς έστησαν τη φονική παγίδα στον Ζαμπούνη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαφιόζικη εκτέλεση στον Νέο Κόσμο: «Και τσιμέντο θα ράγιζε από τις σφαίρες» ανέφερε ο πρόεδρος εταιρίας κρυστάλλων αυτοκινήτων, Κώστα Φίλης. Πώς έστησαν τη φονική παγίδα στον Ζαμπούνη;

Οι πληρωμένοι δολοφόνοι του Βαγγέλη Ζαμπούνη έδρασαν γρήγορα, ψύχραιμα και επαγγελματικά και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τον γάζωσαν χρησιμοποιώντας τρία όπλα, δύο καλάσνικοφ και ένα 9αρι πιστόλι.

Μάλιστα, αν και ο 44χρονος γνώριζε ότι κάποιοι ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση, τα ξημερώματα της Κυριακής τα τέσσερα άτομα που είχε συνοδεία απουσίαζαν, κάτι που δείχνει ότι οι δολοφόνοι τον παρακολουθούσαν συνεχώς.

Παρά το γεγονός ότι ο 44χρονος ένιωθε ασφαλής μέσα στο θωρακισμένο του όχημα, με τον καταιγισμό των πυρών που δέχθηκε από απόσταση μόλις μερικών εκατοστών ήταν αδύνατο να βγει ζωντανός.

«Με πυροβολισμούς κατά ριπάς το γυαλί σκάφτηκε τα συνεχόμενα βλήματα σκάψανε την επιφάνεια του κρυστάλλου και βλήμα στο βλήμα το γυαλί άρχιζε και έχανε από το πάχος και από τη θωράκισή του με αποτέλεσμα να τρυπήσει και να περάσουν τα βλήματα στο εσωτερικό», είπε ο πρόεδρος εταιρίας κρυστάλλων αυτοκινήτων, Κώστας Φίλης, μιλώντας στο MEGA.

Το αυτοκίνητο του 44χρονου διέθετε θωράκιση επιπέδου 6. Δηλαδή βαριά θωράκιση που προστατεύει τους επιβάτες από επιθέσεις με βαριά όπλα ακόμα και εκρηκτικά. Όμως, υπάρχει κάποιο όριο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, καμία θωράκιση δεν αντέχει κατά ριπάς βλήματα από πολυβόλο πολεμικό όπλο, σε μικρή απόσταση, για πολύ ώρα.

«Ακόμα και τσιμέντο να δεχόταν αυτά τα βλήματα θα ράγιζε. Είναι ότι πιο δυνατό υπάρχει σε όπλο. Φανταστείτε 97 χτυπήματα με τέτοια δύναμη είναι ασύλληπτο. Εξ επαφής και κατά ριπάς ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να γίνει», πρόσθεσε ο πρόεδρος εταιρίας κρυστάλλων αυτοκινήτων.

Η χαριστική βολή στο θύμα

Οι πληρωμένοι εκτελεστές δεν δίστασαν μάλιστα σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας νύχτα Σαββάτου για να είναι σίγουροι ότι το θύμα τους δεν θα γλιτώσει να του δώσουν και την χαριστική βολή.

«Είχαν επίσης και πιστόλια για να δώσουν τη χαριστική βολή όπως και προσπάθησαν να τη δώσουν αν και δε χρειαζόταν γιατί ήδη το θύμα είχε γαζωθεί με τις σφαίρες των καλάσνικοφ», είπε ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Από το βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ότι με το που μπήκε στο αυτοκίνητο του ο Ζαμπούνης δεν πρόλαβε να αντιδράσει και να πατήσει το γκάζι του αυτοκινήτου καθώς αιφνιδιάστηκε από τον τρόπο δράσης των εκτελεστών.

«Υπάρχει κουμπί έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που θες να ειδοποιήσεις ότι βάλλεσαι. Ο άνθρωπος δεν πρόλαβε να το πατήσει καν», συμπλήρωσε ο Κώστας Φίλης.

Όπως δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει και τα όπλα που είχε πάνω του το θύμα. Ένα πιστόλι glock στο τσαντάκι του και ένα πολεμικό καλάσνικοφ στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου με δύο γεμιστήρες.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share