Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άγριο έγκλημα στη Γαλλία: Μαθητής μαχαίρωσε και σκότωσε καθηγήτρια εν ώρα μαθήματος

Φρικιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας

22 Φεβρουαρίου 2023 14:23
Άγριο έγκλημα στη Γαλλία: Μαθητής μαχαίρωσε και σκότωσε καθηγήτρια εν ώρα μαθήματος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας 16χρονος μαθητής πρώτης λυκείου μαχαίρωσε και σκότωσε την καθηγήτριά του σε σχολείο της νοτιοδυτικής Γαλλίας, στη νομαρχία Πιρενέ-Ατλαντίκ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο μαθητής είχε κρύψει το μαχαίρι που χρησιμοποιήσε ανάμεσα σε χαρτιά. Επίσης, ένας 17χρονος είχε σφάξει την καθηγήτριά του στην Γερμανία!

Ο μαθητής του ιδιωτικού καθολικού σχολείου "Αγιος Θωμάς Ακινάτης" στην κωμόπολη Σεν Ζαν ντε Λυζ επιτέθηκε στην καθήτρια των Ισπανικών την ώρα του μαθήματος και την χτύπησε στο στέρνο πολλές φορές με μαχαίρι. Λίγο μετά, η γυναίκα, που ήταν 52 ετών, υπέκυψε στα τραύματά της.

Το θλιβερό περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης, λίγο μετά τις 10πμ. Ο ανήλικος μαθητής συνελήφθη, ενώ στο σχολείο ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, Παπ Ντιάγ.

Την μαχαίρωσε πολλές φορές στο στέρνο

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο μαθητής σηκώθηκε την ώρα που η καθηγήτρια παρέδιδε το μάθημά της κρατώντας στο χέρι του το όπλο του εγκλήματος. Κατευθύνθηκε στην πόρτα και την μπλόκαρε, ενώ στη συνέχεια πλησίασε την καθηγήτρια και τη μαχαίρωσε.

Οι συμμαθητές του κατάφεραν, έντρομοι, να βγουν από την τάξη. Ο ίδιος, στη συνέχεια προσπάθησε να κρυφτεί σε διπλανή αίθουσα, όπου τον εντόπισε η αστυνομία λίγο αργότερα. Το τηλεοπτικό κανάλι BFM TV μεταδίδει ότι η λάμα του μαχαιριού που χρησιμοποίησε ο 16χρονος μαθητής έχει μήκος 10 εκατοστά.

Ο έφηβος μαθητής αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και δεν έχει φάκελο στην αστυνομία. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς ήταν ακατάληπτα. Μεταξύ άλλων, φέρεται να τους είπε ότι άκουγε φωνές και ότι κάποια δύναμη τον είχε καταλάβει

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share