Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Δεν έχει ξεπεράσει την Καρολάιν» - Πρώτη αντίδραση από το δικηγόρο του μετά τα ισόβια

«Αυτό έλεγε μέχρι την τελευταία στιγμή»

16 Μαΐου 2022 23:11
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Δεν έχει ξεπεράσει την Καρολάιν» - Πρώτη αντίδραση από το δικηγόρο του μετά τα ισόβια
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον τρόπο με τον οποίον δέχτηκε την ποινή που του επέβαλε το δικαστήριο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της Δευτέρας (16/5), ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, συνήγορος του συζυγοκτόνου, λίγη ώρα μετά από την ανάγνωση της ποινής στον πελάτη του, για την δολοφονία της άτυχης Καρολάιν Κράουτς, μέσα στο σπίτι τους, στα Γλυκά Νερά, στις 11 Μαΐου 2021.

Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, σχολιάζοντας την μη αναγνώριση ελαφρυντικών είπε πως «...μιλάμε για μια πράξη που έχει λάβει τις διαστάσεις που έχει λάβει. Δόθηκαν όλα τα δεδομένα για να διαφωτίσουμε τις πραγματικές συνθήκες της τέλεσης του αδικήματος. Πράγματι δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ωστόσο δόθηκαν όλα τα δεδομένα θα μπορούσαν να είχαν αξιολογηθεί διαφορετικά. Παρόλα αυτά είναι σεβαστή η απόφαση».

«Η απόφαση είναι αποδεκτή και είναι σεβαστή. Δεν μπορώ να κρίνω εγώ αν αδικήθηκε ή όχι ο πελάτης μου. Ο ρόλος μας είναι να αναδείξουμε τα στοιχεία και ποιος πραγματικά ήταν μέχρι την τέλεση του αδικήματος. Οι δικαστές και οι ένορκοι είχαν διαφορετική άποψη και αυτοί αξιολόγησαν», είπε ο συνήγορος.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να ασκήσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έφεση, ο κ. Παπαϊωαννίδης, σημείωσε πως «...είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν θα γίνει έφεση, είναι πολύ νωρίς. Είναι ωστόσο δικαίωμα του κατηγορουμένου. Θα το κρίνουμε και θα το αξιολογήσουμε».

«Ήταν μια ποινή που ενδεχομένως υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού του πελάτη μου. Την αποδέχθηκε όπως θα την αποδεχόταν ο καθένας στο επίπεδο που είχε φθάσει η υπόθεση. Το σίγουρο είναι πως ο χαμός της γυναίκας του δεν ξεπερνιέται. Αυτό έλεγε μέχρι την τελευταία στιγμή», κατέληξε ο δικηγόρος.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share