Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ξεκινούν από το μηδέν οι έρευνες για το θάνατο Μαλένας και Ίριδας! Η κρίσιμη κατάθεση - Τι θα ερευνήσουν οι ιατροδικαστές (Video)

Όλες οι νέες εξελίξεις στην υπόθεση θρίλερ

13 Απριλίου 2022 10:14
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ξεκινούν από το μηδέν οι έρευνες για το θάνατο Μαλένας και Ίριδας! Η κρίσιμη κατάθεση - Τι θα ερευνήσουν οι ιατροδικαστές (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Από το μηδέν ξεκινούν οι έρευνες πλέον για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. μετά το κατεπείγον αίτημα της Εισαγγελίας. Παράλληλα, ο Θανάσης Κατερινόπουλος θεωρεί πως τόσο η κατηγορούμενη μητέρα όσο και ο Μάνος Δασκαλάκης κινούνται συντονισμένα και μέσω των συνεντεύξεών τους στέλνουν μηνύματα ο ένας προς τον άλλον.

«Θα επανεξεταστούν όλα τα δεδομένα και θα προσπαθήσουν να βρουν ένα θετικό εύρημα. Μπορεί αυτό το εύρημα είτε να χάθηκε είτε να υποεκτιμήθηκε». Από την Ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών ορίστηκαν δύο πάρα πολύ έμπειροι ιατροδικαστές, ο Νίκος Καρακούκης και ο Νίκος Καλογρηάς.

«Δεν πρόκειται να έρθει με μια αυτόματη απάντηση με μία ουσία ή με μια στενή διαγνωστική απάντηση. Χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά, δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση των συναδέλφων που θα κληθούν να απαντήσουν» δήλωσε ο ηπατολόγος, Δημήτρης Κουντουράς.

Οι δύο ιατροδικαστές συμμετείχαν και στην προηγούμενη άτυπη επιτροπή, μόνο που τώρα δεν θα έχουν μαζί τους, την Χριστίνα Τσάκωνα που το 2019 είχε αποδώσει τον θάνατο της Μαλένας σε ηπατική ανεπάρκεια.

Τι θα ερευνήσουν οι ιατροδικαστές

Οι δύο έμπειροι ιατροδικαστές, θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία σε αντίθεση με την τριμελή άτυπη επιτροπή στην οποία συμμετείχαν και πραγματοποιούσαν εσωτερική έρευνα χωρίς εισαγγελική παραγγελία. Χωρίς πρόσβαση όμως σε όλους τους φακέλους δεν μπορούσαν να βγάλουν ένα ασφαλές πόρισμα. Πλέον οι δύο ιατροδικαστές θα μπορούν να ελέγξουν τα πάντα και τους πάντες.

Τι θα ζητήσουν οι ιατροδικαστές

Αρχικά θα ζητήσουν τους ιατρικούς φακέλους των δύο κοριτσιών, τις προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις και θα γίνει ανασκόπηση των ιστολογικών τους εξετάσεων, ενώ στα χέρια τους θα φθάσουν και όλες οι καταθέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που ήρθαν σε επαφή με τα δύο άτυχα κορίτσια αλλά και οι καταθέσεις των συγγενών της οικογένειας.

«Η αναζήτηση γίνεται ήδη στους ιστούς που υπάρχουν και φυλάσσονται, εάν προκύψει κάποιο κενό στα ερωτήματα, μπορεί να ζητηθεί εκταφή, μπορεί να παρθεί τρίχα» δήλωσε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Η κρίσιμη κατάθεση

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να καταθέσει η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα που είχε αναλάβει να την υπόθεση θανάτου της Ίριδας τον Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα. Τότε στην έκθεση της παθολογοανατόμου που μιλούσε για κάτι παθολογικό συμπλήρωσε στην αιτία θανάτου, δηλαδή διπλή αιτία θανάτου, κάτι που δεν συνηθίζεται στις ιατροδικαστικές εκθέσεις.

«Είμαι έτοιμη να καταθέσω στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης και να διευκρινίσω οτιδήποτε μου ζητηθεί» δήλωσε η κ. Τσιόλα.

Μάλιστα μετά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, κατάλαβε ότι κάτι ύποπτο μπορεί να κρύβεται πίσω από τους τρεις θανάτους των παιδιών στην ίδια οικογένεια, και έσπευσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας.

«Στις 2 Φεβρουαρίου του 2022, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας πήγα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας και ζήτησα να γίνει προκαταρκτική εξέταση με θέμα την συνδυαστική μελέτη για τα τρία κορίτσια της οικογένειας προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια των τριών θανάτων. Προς τιμήν της η εισαγγελία το έπραξε άμεσα» αναφέρει η κ. Τσιόλα.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share