Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Καράμπιτ: Με αυτό το «όπλο» πήραν τη ζωή του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη (video)

Ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν ήταν εκείνος που τον μαχαίρωσε ή αν το έκανε και κάποιος άλλος

3 Φεβρουαρίου 2022 11:18
Καράμπιτ: Με αυτό το «όπλο» πήραν τη ζωή του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καράμπιτ: Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης (3/2) ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής, οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ, ο οποίος φέρεται να είναι εκ των δραστών της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Δολοφονία 19χρονου Άλκη - Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια o 23χρονος που συνελήφθη - Αμίλητος και εν μέσω αποδοκιμασιών (photos-video)

Ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν ήταν εκείνος που τον μαχαίρωσε ή αν το έκανε και κάποιος άλλος, καθώς η έρευνα συνεχίζεται και αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για το μαχαίρι καράμπιτ που βρέθηκε στο σημείο και ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκε στον φόνο.

δολοφονοσ-θεσσαλονικη

Καράμπιτ: Αυτό είναι το «όπλο» που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία

Το karambit ή kerambit, kurambik ή karambiak είναι ένα μικρό ινδονησιακό κυρτό μαχαίρι που μοιάζει με νύχι. Είναι ένα από τα όπλα που χρησιμοποιούνται συνήθως στο pencak silat (ινδονησιακές πολεμικές τέχνες).π

Όπως με τα περισσότερα όπλα της περιοχής, ήταν αρχικά ένα γεωργικό εργαλείο. Είναι μια μικρότερη παραλλαγή των δρεπανιών της Νοτιοανατολικής Ασίας. Καθώς με την πάροδο των ετών μετατρεπόταν σε όπλο, η λεπίδα έγινε πιο κυρτή για να μεγιστοποιήσει τη δυνατότητα κοπής.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του karambit. Το μήκος της λεπίδας μπορεί να διαφέρει ενώ ορισμένα δεν έχουν προστατευτικό δακτύλων και μερικά διαθέτουν δύο λεπίδες, μία σε κάθε πλευρά της λαβής. Επιπλέον, το σύγχρονο καράμπιτ μπορεί να έχει καρφί ή σπιρούνι στο μπροστινό ή στο πίσω μέρος του.

δολοφονοσ-θεσσαλονικη

Δολοφονία 19χρονου Άλκη - Θεσσαλονίκη: “Σφίγγα” ο 23χρονος δολοφόνος - Το προφίλ του

Αμίλητος ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του Άλκη στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, κρατείται τις τελευταίες 13 ώρες από τις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο νεαρός συνελήφθη στο σπίτι του, στο Πανόραμα και το μόνο που έχει πει είναι η ερώτηση «γιατί με κρατάτε», ενώ ζητεί συνέχεια το δικηγόρο του.

Ο νεαρός, ωστόσο, δεν είναι άγνωστος στις Αρχές, καθώς εκκρεμεί σε βάρος του δίκη για ανάλογα επεισόδια, σε απόσταση «αναπνοής» από το σημείο δολοφονίας του 19χρονου. Πρόκειται για επίθεση που είχε γίνει το 2019.

Δύο χρόνια νωρίτερα, το 2017 ήταν μεταξύ αυτών που είχαν προκαλέσει τα σοβαρά αιματηρά επεισόδια πριν από τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, στο Πανθεσσαλικό.

Ο 23χρονος πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα στις 9 στον Εισαγγελέα, ενώ την ίδια ώρα αναζητούνται οι συνεργοί του στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας του Άλκη, Αλέξη Κούγια, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, οι συνεργοί στο έγκλημα θα κατηγορηθούν ως συνεργοί στην ανθρωποκτονία καθώς υπήρχαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο νεαρός Άλκης κηδεύτηκε χθες στη Βέροια, σε βαρύτατο κλίμα. Το μήνυμα του πατέρα του ήταν που συγκλόνισε, ενώ όλες οι ομάδες πένθησαν για τον Άλκη στέλνοντας κατά τους αγώνες της χθεσινής εμβόλιμης αγωνιστικής τα μηνύματά τους κατά της βίας στα γήπεδα.

Πηγή: ant1news.gr

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share