Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δολοφονία 19χρονου Άλκη - Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια o 23χρονος που συνελήφθη - Αμίλητος και εν μέσω αποδοκιμασιών (photos-video)

Ο 23χρονος αρνείται τις κατηγορίες, έχοντας υιοθετήσει μια σκληρή στάση

3 Φεβρουαρίου 2022 09:50
Δολοφονία 19χρονου Άλκη - Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια o 23χρονος που συνελήφθη - Αμίλητος και εν μέσω αποδοκιμασιών (photos-video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε πριν από λίγα λεπτά ο 23χρονος σεσημασμένος φερόμενος δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Δολοφονία 19χρονου Άλκη - Θεσσαλονίκη: “Σφίγγα” ο 23χρονος δολοφόνος - Το προφίλ του (video)

Ο 23χρονος αρνείται τις κατηγορίες έχοντας υιοθετήσει μια σκληρή στάση την ώρα που τα στοιχεία για το οπαδικό του παρελθόν είναι εναντίον του, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Ο σεσημασμενος οπαδός είχε προσαχθεί το απόγευμα της Τρίτης στη ΓΑΔΘ και συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης. Τον αναγνώρισε φίλος του θύματος, που επίσης χτυπήθηκε.

δολοφονοσ-θεσσαλονικη

Το «βαρύ» ποινικό οπαδικό παρελθόν του 23χρονου

Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του σημείου της φονικής επίθεσης διακρίνεται ο 23χρονος να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι με κυρτή λεπίδα, που αποκαλείται «karambit».

Ο 23χρονος ήταν ένα από τα τρία ύποπτα πρόσωπα που συνελήφθη αφού ταυτοποιήθηκε από το βιντεοληπτικό υλικό ως το πρόσωπο που έμπαινε και έβγαινε στα δύο αυτοκίνητα που επέβαινε η ομάδα των περίπου δέκα χούλιγκαν, οι οποίοι επιτέθηκαν στον 19χρονο Άλκη και στους δύο φίλους του, λίγα μέτρα από το γήπεδο ποδοσφαίρου του Άρη Θεσσαλονίκης.

Ο 23χρονος έχει «βαρύ» ποινικό οπαδικό παρελθόν, καθώς το 2019 είχε παραπεμφθεί σε δίκη για υπόθεση οπαδικής βίας.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον 23χρονο να είχε λάβει μέρος και στα σοβαρά επεισόδια που αμαύρωσαν τον τελικό Κυπέλλου του 2017 στον Βόλο, όπου οπαδοί είχαν χτυπηθεί με μαχαίρια και άλλα φονικά όπλα μέσα στο γήπεδο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες , ο 23χρονος φέρεται να είχε συμμετοχή και σε επεισόδιο που εκτυλίχθηκε λίγες ώρες πριν τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Το επεισόδιο φέρεται να εκτυλίχθηκε στο περιθώριο της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα της Volleyleague, που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας (31/1) στο κλειστό «PAOK Sports Arena» και στο οποίο ο 23χρονος αλλοδαπός παραβρέθηκε.

Θεσσαλονίκη: Το ντοκουμέντο της δολοφονίας του 19χρονου

Bίντεο ντοκουμέντο κατέγραψε τα όσα συνέβησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Λίγο πριν, ο 19χρονος Άλκης μαζί με φίλους του είχαν φύγει από μία καφετέρια της περιοχής, κοντά στο γήπεδο του Άρη.

Τους πλησίασε μία ομάδα ατόμων, τους ρώτησε τι ομάδα είναι και στη συνέχεια εξαπέλυσαν την επίθεση. Δύο από την παρέα του Άλκη πρόλαβαν και έφυγαν. Δυστυχώς, ο 19χρονος δέχτηκε χτύπημα στο πόδι από μαχαίρι με κυρτή λάμα που μοιάζει με δρεπάνι, με αποτέλεσμα να υποστεί ακατάσχετη αιμορραγία.

Οι άλλοι δύο νέοι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Ενδεικτικό της αγριότητας της επίθεσης, εξάλλου, είναι και το πόρισμα της ιατροδικαστής εξέτασης. Ο άτυχος Άλκης κατέληξε από συνδυασμό τραυμάτων, σύμφωνα με το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, όπως είχε μεταδώσει το mega.

Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν βαρύτατες, ενώ σύμφωνα με την ιατροδικαστή, ακόμη και αν δεν υπήρχε το τραύμα στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του ήταν δύσκολο να κρατηθεί στη ζωή.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share