Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις με την τύχη της μικρής Λυδίας - Ποιος θα πάρει το μικρό «αγγελούδι» της Καρολάιν

Προσδιορίστηκε η αίτηση της Εισαγγελίας ανηλίκων

1 Σεπτεμβρίου 2021 14:33
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις με την τύχη της μικρής Λυδίας - Ποιος θα πάρει το μικρό «αγγελούδι» της Καρολάιν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις υπάρχουν για την τύχη της μικής Λυδίας! Συγκεκριμένα, στις 7/10, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κρίνεται το μέλλον της μικρής Λυδίας, κόρης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και της Καρολάιν Κράουτς, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες του debater προσδιορίστηκε η αίτηση της Εισαγγελίας ανηλίκων για το πού θα δοθεί η οριστική επιμέλειά της. Ενώ, αυτό είναι το πρόσωπο-«κλειδί» που τον «καίει» για τον συνεργό

Η μικρή Λυδία βρίσκεται στην Αλόννησο από τις 29 Ιουνίου με τη γιαγιά της και μητέρα της Καρολάιν, Σούζαν Ντε λα Κουέστα. Αμέσως μετά το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά όπου ο πατέρας της, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκότωσε με φρικτό τρόπο τη μητέρα της, Καρολάιν, η μικρή Λυδία βρέθηκε για λίγο στο σπίτι των γονιών του πατέρα της.

Ωστόσο, η Εισαγγελία ανηλίκων ήταν καταπέλτης κατά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Αποφάνθηκε ότι για διασφάλιση της ομαλής συναισθηματικής, ψυχικής και ηθικής διάπλασης του παιδιού, το καλύτερο περιβάλλον αυτή τη στιγμή είναι αυτό της Αλοννήσου, για πολλούς λόγους. Επίσης, αφαιρέθηκε η γονική μέριμνα από τον 33χρονο πιλότο.

Παρότι οι εκθέσεις των κοινωνικών λειτουργών και για τις δυο οικογένειες ήταν θετικές, η εισαγγελία έκρινε ότι η διαβίωση σε ένα πιο υγιές, πιο ήρεμο περιβάλλον σαν αυτό της Αλοννήσου, αυτή τη στιγμή είναι ο, τι καλύτερο για το παιδί. Η απόφαση ωστόσο για την οριστική επιμέλεια θα ληφθεί στις 7/10.

Γλυκά Νερά: «Λύγισε» ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Η λεπτομέρεια που «έδειξε» ποιος άλλος γνώριζε για το έγκλημα

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φαίνεται πως έχει αρχίσει... να θορυβείται τον τελευταίο καιρό με όσες αποκαλύψεις έχουν γίνει για το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με τον ίδιο να «λυγίζει» και να μιλά σχετικά με το θέμα του συνεργού.

Τις τελευταίες μέρες καλούνται συνεχώς άτομα από το στενό οικογενειακό και φιλικό του κύκλο για να δώσουν καταθέσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιος παρείχε βοήθεια στον Μπάμπη στην προσπάθεια του να καλύψει τα ίχνη του.

Μέσω του δικηγόρου του, Αλέξανδρου Παπαϊωαννίδη, ο κατηγορούμενος αρνείται τη συμμετοχή άλλου ατόμου, τόσο κατά την δράση της δολοφονίας όσο και κατά του στησίματος της ληστείας στην οποία προχώρησε σε μια προσπάθεια να ρίξει λάσπη στα μάτια της ΕΛ.ΑΣ.

«Είναι λογικό και να καταθέσουν και άτομα του κοινωνικού περιγύρου και του οικογενειακού κυρίως. Είναι στα πλαίσια των ανακριτικών πράξεων και γίνονται από τον κύριο ανακριτή. Δεν αφορά κάτι άλλο» αβαφερει ο συνήγορος του κατηγορουμένου. «Υπάρχει άρνηση όσον αφορά από μέρος του εντολέως μου σε αυτό το ζήτημα. Σε καμία περίπτωση ούτε από τη δικογραφία, ούτε από τη μέχρι τώρα έρευνα εν εξελίξει που υπάρχει δεν έχει προκύψει το παραμικρό» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Τι ισχύει με τα τηλεφωνήματα - Ποιος άλλος γνωρίζει για τον φόνο

Η υπόθεση πλέον βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου ανακριτή, ο οποίος «ξεσκονίζει» όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του, ενώ για κάθε κενό που ενδέχεται να δημιουργηθεί στην αλληλουχία των γεγονότων δεν αποκλείεται να ζητηθούν από τις αστυνομικές αρχές επιπλέον έρευνες.

Πριν από ένα μήνα η σύμβουλος ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου που παρακολουθούσε την Καρολάιν είχε καταθέσει στις αρχές ότι είχε δεχτεί κάποια απειλητικά τηλεφωνήματα τα οποία όπως προέκυψε μέχρι στιγμής δεν είχαν σχέση με το στυγερό έγκλημα στη σοφίτα των Γλυκών Νερών.

Οι διωκτικές αρχές 37 ημέρες μετά τα ξημερώματα της 11 Μαΐου του 2020 όπου πραγματοποιήθηκε ένα από τα πιο άγρια εγκλήματα στα ελληνικά χρονικά, ταξίδεψαν έως την Αλόννησο και συνέλαβαν κατά τη διάρκεια του 40ημερου μνημόσυνου της Καρολάιν τον σύζυγο της. Ο 32χρονος πιλότος αμέσως μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου και ομολόγησε την πράξη του. Ρωτήθηκε πολλές φορές εάν στο σκηνικό της δολοφονίας που έστησε είχε κάποιο συνεργό.

Ο ίδιος το αρνήθηκε, ενώ από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών αλλά και των υπόλοιπων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, δεν προέκυψε να υπάρχουν προς το παρόν ύποπτες τηλεφωνικές επικοινωνίες του καθ’ ομολογία δολοφόνου τόσο πριν όσο και μετά από την δολοφονία της Καρολάιν.

Αυτό που ερευνούν τώρα οι αρχές είναι εάν ο 32χρονος πιλότος εκμυστηρεύτηκε τα πραγματικά γεγονότα σε κάποια από τα συγγενικά του ή φιλικά του πρόσωπα. Αν δηλαδή τις 37 ημέρες που οι αστυνομικές αρχές προσπαθούσαν να δέσουν την υπόθεση και να αναγκάσουν τον 32χρονο να ομολογήσει, γνώριζε και κάποιος άλλος εκτός από τον ίδιο την αλήθεια.

Όπως και να έχει για τις αστυνομικές αρχές έχει κλείσει η υπόθεση, αφού πλέον οι έρευνες γίνονται από τον αρμόδιο ανακριτή. Μέχρι στιγμής η κύρια ανάκριση δεν έχει αναδείξει κάποια επιπλέον δεδομένα που χρήζουν επιπλέον διερεύνησης.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share