Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έγκλημα στη Μεσαρά: Προσπάθησαν να λιντσάρουν τον δολοφόνο - Λιποθύμησε η μητέρα του θύματος

Ξέσπασαν οι συγγενείς του 39χρονου

25 Αυγούστου 2021 14:05
Έγκλημα στη Μεσαρά: Προσπάθησαν να λιντσάρουν τον δολοφόνο - Λιποθύμησε η μητέρα του θύματος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στον εισαγγελέα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε πριν από λίγο ο 27χρονος Ρουμάνος, που το βράδυ της Δευτέρας πυροβόλησε και σκότωσε τον 39χρονο κτηνοτρόφο στη Μεσάρα.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς συγγενείς του θύματος και η ατμόσφαιρα ήταν εμφανώς φορτισμένη, ενώ άνδρες της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας βρίσκονταν στο σημείο υπό τον φόβο επεισοδίων.

Φόβος που επιβεβαιώθηκε καθώς όταν ο 27χρονος έφτασε μπροστά από τα δικαστήρια οι συγγενείς του 39χρονου ξέσπασαν στη θέα του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου του δικού τους ανθρώπου.

Ένταση έξω από τα δικαστήρια

«Φονιά» φώναζαν κάποιοι, ενώ άλλοι απευθύνονταν στους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τους συγκρατήσουν ώστε να μην φτάσουν κοντά στο δράστη, λέγοντας «αφήστε μας». Η ένταση που επικράτησε έξω από τα δικαστήρια ήταν μεγάλη, ωστόσο με την παρουσία των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων αποφεύχθησαν τα χειρότερα, παρά την έντονη συναισθηματική φόρτιση των συγγενών του θύματος.

Ο 27χρονος Ρουμάνος βρίσκεται αυτήν την ώρα στο γραφείο του εισαγγελέα και αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, καθώς πρόκειται σήμερα να του οριστεί δικηγόρος αφού ο κατηγορούμενος δεν έχει τους πόρους για να καλύψει την υπεράσπισή του.

Υπενθυμίζεται πως ο αλλοδαπός ομολόγησε χθες την πράξη του, μετά από πολύωρη ανάκριση και ενώ αρχικά είχε προσπαθήσει να στρέψει τις έρευνες των αστυνομικών προς άλλη κατεύθυνση, υποδεικνύοντας μάλιστα συγκεκριμένο πρόσωπο ως τον δράστη της δολοφονίας του αφεντικού του.

Ο ίδιος ανέφερε στους αστυνομικούς πως σκότωσε τον 39χρονο από το Πετροκεφάλι γιατί του χρωστούσε χρήματα, περίπου 700 ευρώ, ενώ ήταν και βίαιος απέναντί του.

Έγκλημα στη Μεσαρά: Προσπάθησαν να λιντσάρουν τον δολοφόνο

Έγκλημα στον Βόλο: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 34χρονο

Έγκλημα στον Βόλο: Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και πήρε ο 34χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 47χρονου το περασμένο Σάββατο στον Βόλο. Κατά του καθ’ ομολογία δολοφόνου - ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε στον εισαγγελέα πως δεν ήταν τα ναρκωτικά το κίνητρο για την ενέργειά του - ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ωστόσο άλλο ένα άγριο έγκλημα έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όταν άνδρας έσφαξε τη σύντροφό του μέσα στο διαμέρισμά της.

Το ιστορικό του φονικού

Συνελήφθη άμεσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου ένας 34χρονος, για ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε βάρος ενός 47χρονου στο Βόλο. Το θύμα δέχτηκε μαχαιριές στον λαιμό και χτύπημα με αντικείμενο του σπιτιού στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το θύμα μαζί με φιλικό του πρόσωπο πήγε σε σπίτι, στο οποίο βρίσκονταν ο δράστης με συγγενικά του πρόσωπα και έναν φίλο του. Εκεί ο δράστης, ύστερα από μεταξύ τους λογομαχία (πιθανόν για διαφορές που είχαν για θέματα ναρκωτικών), τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι στην περιοχή του λαιμού, ενώ επιπλέον του κατάφερε χτύπημα στο κεφάλι με τούβλο. Το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης κατασχέθηκε.

Τον σκότωσε με τούβλο και κουζινόμαχαιρο

Όπως είπε ο καθ’ ομολογίαν δράστης στην αστυνομία, κάποια στιγμή είδε το θύμα να βγάζει μαχαίρι μέσα από μία τσάντα και τρομοκρατήθηκε. Τότε έτρεξε, πήρε ένα κουζινομάχαιρο και με αυτό τον σκότωσε. Μάλιστα, σύμφωνα με τις περιγραφές του ίδιου του 34χρονου, αφού τον σκότωσε πήρε ένα τούβλο και άρχισε να χτυπάει με αυτό στο κεφάλι το 47 ετών θύμα! Μετά το έγκλημα, ο δράστης πήγε στην Αστυνομία αλλά αρχικά δεν ομολογούσε. Προσήχθη από την Αστυνομία και η μητέρα αλλά και ο αδερφός του. Τελικά, ο 34χρονος «έσπασε» και ομολόγησε.

Βόλος θάνατος 46χρονου

Βόλος: Αυτή είναι η αιτία του φόνου του 46χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-volos.gr, ο 46χρονος επισκέφθηκε με φίλο του οικεία, στην οποία βρίσκονταν άλλα δύο άτομα. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, που διερευνούν οι aξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, μεταξύ των αντρών υπήρξε συμπλοκή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 47χρονου με σφυριές και μαχαιριές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΕΚΑΒ κάλεσαν οι ίδιοι άντρες, οι οποίοι ταυτόχρονα προσπαθούσαν να καθαρίσουν το σπίτι και την αυλή του από τα αίματα, με την Αστυνομία να έχει προχωρήσει ήδη σε συλλήψεις και να πραγματοποιεί ανακρίσεις, με σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Πληροφορίες από το ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι το θύμα δεν είχε τις αισθήσεις του όταν κατέφθασε το ασθενοφόρο.

Οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ όταν διαπίστωσαν ότι είναι νεκρός από χτυπήματα ειδοποίησαν την Αστυνομία. Για την υπόθεση η Αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη σε συλλήψεις και πραγματοποιεί ανακρίσεις σε τρεις φερόμενους ως εμπλεκόμενους, με σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Το βράδυ του Σαββάτου είχαν προσαχθεί τρία άτομα και κρατούνταν στο Αστυνομικό Μέγαρο του Βόλου.

Σοκαρισμένοι όσοι έβλεπαν το έγκλημα

Οι περαστικοί έβλεπαν εμβρόντητοι τη σκηνή, ενώ όταν στο σημείο έφτασε το ΕΚΑΒ, οι διασώστες είδαν τρία άτομα να καθαρίζουν τα αίματα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΕΚΑΒ κλήθηκε από τους ίδιους τους τοξικομανείς που ήταν συγκεντρωμένοι στο σπίτι. Μάλιστα, όταν έφτασε το ασθενοφόρο, ο ένας εκ των τριών προσπάθησε να το σκάσει με μηχανάκι, ωστόσο τελικά συνελήφθησαν όλοι και οδηγήθηκαν στη Ασφάλεια για ανάκριση.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share