Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε τη δολοφονία της συντρόφου του ο 48χρονος Γεωργιανός

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη στυγερή δολοφονία

24 Αυγούστου 2021 10:34
Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε τη δολοφονία της συντρόφου του ο 48χρονος Γεωργιανός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανακοίνωση για τη στυγερή δολοφονία της 56χρονης από τον ίδιο της τον σύντροφο στο σπίτι της στην ανατολική Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Δευτέρας, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, ο 48χρονος Γεωργιανός σκότωσε την άτυχη γυναίκα με πολλαπλές μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Ο δράστης εντοπίστηκε σε περιοχή της Καλαμαριάς το απόγευμα και προσήχθη στη ΓΑΔΘ όπου ομολόγησε την πράξη του, ενώ σε αδόμητο οικόπεδο στην Ανάληψη βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα με ίχνη αίματος, μεταξύ των οποίων η ταυτότητα του θύματος, ένα σπασμένο κινητό τηλέφωνο και έγγραφο του δράστη, στα οποία ο ίδιος έβαλε φωτιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 56χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες χθες (23-08-2021), στην περιοχή της Ανάληψης.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη ο συμβίος του θύματος. Πρόκειται για 48χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, με χρήση αιχμηρού αντικειμένου (μαχαίρι), τραυμάτισε θανάσιμα την 56χρονη γυναίκα, επιφέροντας πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος.

Ο δράστης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες χθες, σε περιοχή της Καλαμαριάς και προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ομολόγησε την πράξη του.

Στο πλαίσιο των ερευνών, σε αδόμητο οικόπεδο στην περιοχή της Ανάληψης, βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα με ίχνη αίματος, μεταξύ των οποίων η ταυτότητα του θύματος, ένα σπασμένο κινητό τηλέφωνο και έγγραφο του δράστη, στα οποία είχε τεθεί φωτιά που κατασβήστηκε από περίοικους προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη σύλληψη

Ο δράστης το απόγευμα της Δευτέρας εντοπίστηκε στο Καραμπουρνάκι κοντά στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης. Βρέθηκε να κοιμάται δίπλα σε ένα άδειο μπουκάλι με αλκοόλ, σε μια αλάνα για αυτοκίνητα.

Όπως περιέγραψαν άνθρωποι της περιοχής, ο δράστης φαίνεται πως σκούπισε τα χέρια του από τα αίματα σε χαρτιά και στη συνέχεια να ξάπλωσε κάτω από τα δέντρα κοντά στη θάλασσα.

Μάλιστα, στο σημείο βρισκόταν από νωρίς και τράβηξε τα βλέμματα των ανθρώπων που τον έβλεπαν από τα σπίτια τους.

Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Τα τελευταία λόγια της 55χρονης - «Σε παρακαλώ μη με σκοτώσεις»

Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της στυγερής δολοφονίας που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Γείτονας της 55χρονης Ελένης Χ. που βρέθηκε δολοφονημένη στο διαμέρισμά της άκουσε λεπτό προς λεπτό το φονικό της οδού Γραβιάς.

«Σε παρακαλώ μη με σκοτώσεις»

Σύμφωνα με την μαρτυρία του γείτονα ο καυγάς της 55χρονης με τον σύντροφό της διήρκεσε περίπου τριάντα λεπτά. Κάποια στιγμή η άτυχη γυναίκα φώναζε: «Σε παρακαλώ μη με σκοτώσεις». Λίγα λεπτά αργότερα την άκουσε να βαριανασαίνει. Είχαν προηγηθεί γδούποι και χτυπήματα.

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του Γεωργιανού

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης αφού σκότωσε τη σύντροφό του, έφυγε από το διαμέρισμα με αιματοβαμμένα χέρια προς άγνωστη κατεύθυνση. Έως αυτή την ώρα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η προσπάθεια της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του. Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες έχουν λάβει εντολή για επισταμένες αναζητήσεις και προσαγωγή οποιουδήποτε ατόμου προσομοιάζει στα χαρακτηριστικά του Γεωργιανού.

Σύμφωνα με το thefestival.gr, μαρτυρίες περιοίκων αλλά και μιας φίλης του θύματος παρουσιάζουν τον δράστη της στυγερής δολοφονίας της οδού Γραβιάς ως ένα άτομο εξαρτημένο από το αλκοόλ, οξύθυμο και βίαιο. Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Έγκλημα στον Βόλο: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 34χρονο

Έγκλημα στον Βόλο: Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και πήρε ο 34χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 47χρονου το περασμένο Σάββατο στον Βόλο. Κατά του καθ’ ομολογία δολοφόνου - ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε στον εισαγγελέα πως δεν ήταν τα ναρκωτικά το κίνητρο για την ενέργειά του - ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το ιστορικό του φονικού

Συνελήφθη άμεσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου ένας 34χρονος, για ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε βάρος ενός 47χρονου στο Βόλο. Το θύμα δέχτηκε μαχαιριές στον λαιμό και χτύπημα με αντικείμενο του σπιτιού στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το θύμα μαζί με φιλικό του πρόσωπο πήγε σε σπίτι, στο οποίο βρίσκονταν ο δράστης με συγγενικά του πρόσωπα και έναν φίλο του. Εκεί ο δράστης, ύστερα από μεταξύ τους λογομαχία (πιθανόν για διαφορές που είχαν για θέματα ναρκωτικών), τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι στην περιοχή του λαιμού, ενώ επιπλέον του κατάφερε χτύπημα στο κεφάλι με τούβλο. Το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης κατασχέθηκε.

Τον σκότωσε με τούβλο και κουζινόμαχαιρο

Όπως είπε ο καθ’ ομολογίαν δράστης στην αστυνομία, κάποια στιγμή είδε το θύμα να βγάζει μαχαίρι μέσα από μία τσάντα και τρομοκρατήθηκε. Τότε έτρεξε, πήρε ένα κουζινομάχαιρο και με αυτό τον σκότωσε. Μάλιστα, σύμφωνα με τις περιγραφές του ίδιου του 34χρονου, αφού τον σκότωσε πήρε ένα τούβλο και άρχισε να χτυπάει με αυτό στο κεφάλι το 47 ετών θύμα! Μετά το έγκλημα, ο δράστης πήγε στην Αστυνομία αλλά αρχικά δεν ομολογούσε. Προσήχθη από την Αστυνομία και η μητέρα αλλά και ο αδερφός του. Τελικά, ο 34χρονος «έσπασε» και ομολόγησε.

Βόλος θάνατος 46χρονου

Βόλος: Αυτή είναι η αιτία του φόνου του 46χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-volos.gr, ο 46χρονος επισκέφθηκε με φίλο του οικεία, στην οποία βρίσκονταν άλλα δύο άτομα. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, που διερευνούν οι aξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, μεταξύ των αντρών υπήρξε συμπλοκή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 47χρονου με σφυριές και μαχαιριές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΕΚΑΒ κάλεσαν οι ίδιοι άντρες, οι οποίοι ταυτόχρονα προσπαθούσαν να καθαρίσουν το σπίτι και την αυλή του από τα αίματα, με την Αστυνομία να έχει προχωρήσει ήδη σε συλλήψεις και να πραγματοποιεί ανακρίσεις, με σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Πληροφορίες από το ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι το θύμα δεν είχε τις αισθήσεις του όταν κατέφθασε το ασθενοφόρο.

Οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ όταν διαπίστωσαν ότι είναι νεκρός από χτυπήματα ειδοποίησαν την Αστυνομία. Για την υπόθεση η Αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη σε συλλήψεις και πραγματοποιεί ανακρίσεις σε τρεις φερόμενους ως εμπλεκόμενους, με σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Το βράδυ του Σαββάτου είχαν προσαχθεί τρία άτομα και κρατούνταν στο Αστυνομικό Μέγαρο του Βόλου.

Σοκαρισμένοι όσοι έβλεπαν το έγκλημα

Οι περαστικοί έβλεπαν εμβρόντητοι τη σκηνή, ενώ όταν στο σημείο έφτασε το ΕΚΑΒ, οι διασώστες είδαν τρία άτομα να καθαρίζουν τα αίματα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΕΚΑΒ κλήθηκε από τους ίδιους τους τοξικομανείς που ήταν συγκεντρωμένοι στο σπίτι. Μάλιστα, όταν έφτασε το ασθενοφόρο, ο ένας εκ των τριών προσπάθησε να το σκάσει με μηχανάκι, ωστόσο τελικά συνελήφθησαν όλοι και οδηγήθηκαν στη Ασφάλεια για ανάκριση.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share