Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στο Ρέθυμνο: «Βόμβα» για τον φόνο της Σταυρούλας - Η Αστυνομία ήξερε και δεν έκανε τίποτα να γλιτώσει

Απίστευτες αποκαλύψεις - Είχε κάνει καταγγελία και φοβόταν για έναν χρόνο

16 Αυγούστου 2021 10:23
Έγκλημα στο Ρέθυμνο: «Βόμβα» για τον φόνο της Σταυρούλας - Η Αστυνομία ήξερε και δεν έκανε τίποτα να γλιτώσει
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το έγκλημα στο Ρέθυμνο έχει συγκλονίσει την Ελλάδα, με τη 47χρονη Σταυρούλα να βρίσκει τραγικό θάνατο από 49χρονο μπροστά στα μάτια της κόρης της και αρκετές αποκαλύψεις να πραγματοποιούνται για τις συνθήκες του φόνου.

Οπως αποκαλύπτει στη Real News συγγενής του θύματος, μετά τη γνωστοποίηση του πραγματικού λόγου του φονικού, που επιλέγει να διατηρήσει την ανωνυμία, καθώς φοβάται όπως λέει, «δεν μιλιόντουσαν από πέρυσι. Είχαν διαφορές για τα μαγαζιά τους, που το ένα ήταν δίπλα στο άλλο. Δεν ισχύουν οι φήμες ότι είχαν προσωπική σχέση».

Το χρονικό... του κακού

To τραγικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της περασμένης Κυριακής. Ο 49χρονος πήγε στο κατάστημα της 47χρονης και διαπληκτίστηκαν. Ξαφνικά, σήκωσε την καραμπίνα που είχε μαζί του και τη σημάδεψε. Η άτυχη γυναίκα αντιλήφθηκε τον κίνδυνο και προσπάθησε να τρέξει να σωθεί. Τα πρώτα σκάγια την πέτυχαν στο πλάι, καθώς γυρνούσε να φύγει. Ο δράστης πυροβόλησε και πάλι, αυτή τη φορά πισώπλατα, με αποτέλεσμα η Σταυρούλα Συραγοπούλου να πέσει στο πάτωμα. Η γυναίκα διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της. Από τα σκάγια τραυματίστηκε στο χέρι και ένας τουρίστας από την Αυστρία. Στο σημείο επικράτησε πανικός. Η κόρη του θύματος άρχισε να ουρλιάζει, οι πελάτες που βρίσκονταν στο κατάστημα προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί, ενώ ο δολοφόνος απομακρυνόταν ψύχραιμος από το σημείο.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, που έσπευσε στον τόπο του εγκλήματος. Ο εντοπισμός του δράστη ήταν θέμα χρόνου, αφού υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες που τον κατονόμασαν στους αστυνομικούς, οι οποίοι εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό, για να τον βρουν, τελικά, στο ποιμνιοστάσιό του μέσα σε μια λίμνη αίματος, με διαλυμένο το σαγόνι από την αριστερή πλευρά, καθώς είχε επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή του με το ίδιο όπλο που σκότωσε τη 47χρονη, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ο δράστης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου και έπειτα από πολύωρη χειρουργική επέμβαση διασωληνώθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει επαφή με το περιβάλλον λόγω της σοβαρής κατάστασής του, νοσηλεύεται φρουρούμενος από αστυνομικό, καθώς υπάρχουν φόβοι για αντεκδίκηση.

Ο φόβος και η καταγγελία

Η δολοφονία της Σταυρούλας Συραγοπούλου είναι η όγδοη γυναικοκτονία από τις αρχές του έτους στην Ελλάδα και η δεύτερη στην Κρήτη. Ενα έγκλημα που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, όπως υποστηρίζει με δηλώσεις στην «R» συγγενής του θύματος. «Τον είχε καταγγείλει στην Αστυνομία, αλλά δεν έκαναν τίποτα», ισχυρίζεται. Ωστόσο, αστυνομικές πηγές από την Κρήτη υποστηρίζουν ότι η 47χρονη δεν είχε καταγγείλει ότι ο 49χρονος την απειλούσε. Η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου είναι συγκλονισμένη. Η Σταυρούλα ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και δεν είχε δώσει δικαιώματα. «Την έλεγαν Σταυρούλα. Συντοπίτισσα, Ρεθυμνιώτισσα, από την περήφανη επαρχία Μυλοποτάμου και Μαργαριτιανή. Στα 47 της, μέσα στην επιχείρησή της, δέχεται πισώπλατες πιστολιές. Μάνα δύο παιδιών. Εργαζόμενη, αυτοδημιούργητη, αγωνίστρια, βιοπαλαίστρια, γυναίκα και άνδρας μαζί στην πρώτη γραμμή. Δεν είναι αδικοχαμένη, είναι δολοφονημένη», είναι μία από τις αναρτήσεις στο Facebook από γυναίκες της Κρήτης.

Αυτή είναι η 47χρονη που δολοφονήθηκε πισώπλατα από τον 49χρονο

Σοκ προκαλεί στην Κρήτη η υπόθεση της 47χρονης, η οποία δολοφονήθηκε πισώπλατα από 49χρονο άνδρα, με τα στοιχεία της να γίνονται γνωστά, τη στιγμή που ο δράστης παλεύει για τη ζωή του.

Συγκεκριμένα, η Σταυρούλα Σιραγοπούλου, μια από τις πιο γνωστές αυτοδημιούργητες επιχειρηματίες του Ρεθύμνου, ιδιοκτήτρια του Fish Spa Center στην Πάνορμο, είναι το θύμα της νέας γυναικοκτονίας, 8ης τους δύο τελευταίους μήνες, που συγκλονίζει απο χθες το βράδυ το πανελλήνιο.

Η 47χρονη, έπεσε θύμα του αρρωστημένου πάθους του 49χρονου δράστη και παρ΄ολίγον αυτόχειρα, ο οποίος -σύμφωνα με κατοίκους της Πανόρμου- φέρεται να μην άντεξε το γεγονός ότι η άτυχη Σταυρούλα τον απέρριψε ερωτικά.

Ρέθυμνο θάνατος 47χρονης

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share