Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Άφαντα τα κινητά της 26χρονης και του 30χρονου - Η δραματική στιγμή που οι διασώστες βρίσκουν τη σορό της Γαρυφαλλιάς (Video)

«Καταπέλτης» για τον Δημήτρη Βέργο ο ιατροδικαστής

26 Ιουλίου 2021 15:23
Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Άφαντα τα κινητά της 26χρονης και του 30χρονου - Η δραματική στιγμή που οι διασώστες βρίσκουν τη σορό της Γαρυφαλλιάς (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Ένα σημαντικό «όπλο» όσον αφορά στην πλήρη διαλεύκανση της δολοφονίας της 26χρονης από τον 30χρονος σύντροφό της στη Φολέγανδρο, ψάχνουν οι Αρχές, που δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται τα κινητά θύματος και δράστη.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει η εφημερίδα Real News, τα κινητά του ζευγαριού παραμένουν άφαντα, παρά τις δηλώσεις του 30χρονου που δείχνουν ότι η 26χρονη είχε μαζί της το τηλέφωνό της, λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία.

Όπως είπε στην απολογία του, η νεαρή δεν του έδινε οδηγίες από το GPS στο κινητό της, με αποτέλεσμα να χάσουν τον δρόμο τους και να ξεσπάσει καυγάς ανάμεσά τους.

Ερωτώμενος από την αστυνομία για το πού είναι τα κινητά, ο 30χρονος ισχυρίστηκε πως έχει κενά στη μνήμη του και δεν θυμάται. Ωστόσο, η «εξαφάνιση» αυτή δημιουργεί εύλογες απορίες, συνυπολογίζοντας πως ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος είχε αναφερθεί στις υποψίες της Γαρυφαλλιάς πως ο σύντροφός της παρακολουθούσε το κινητό της.

Εάν η Ελληνική Αστυνομία καταφέρει τελικά να εντοπίσει τα δύο κινητά, τότε ενδέχεται να ρίξει «φως» σε πολλά σκιώδη σημεία της υπόθεσης.

Η δραματική στιγμή που οι διασώστες βρίσκουν τη σορό της Γαρυφαλλιάς

Ένα σοκαριστικό βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα από το έγκλημα της Φολεγάνδρου, με αυτό να δείχνει εικόνες από την ανάσυρση του πτώματος της νεκρής Γαρυφαλλιάς από τα βράχια, εκεί δηλαδή όπου την είχε ρίξει ο Δημήτρης Βέργος.

Στο βίντεο αυτό που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, φαίνονται οι πρώτες προσπάθειες λουόμενων αλλά και στελεχών του λιμενικού να πάρουν το σώμα της άψυχης κοπέλας από τα βράχια στην παραλία Λυγαριά στην Φολέγανδρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός που εντόπισε το πτώμα ήταν ένας Αμερικανός τουρίστας από το Χιούστον του Τέξας μαζί με την κόρη του.

Ο ίδιος κατέθεσε πως είδε το σώμα της να επιπλέει στο νερό. Υπενθυμίζεται πως ο ιατροδικαστής που την εξέτασε είπε πως η Γαρυφαλλιά βρέθηκε ζεστή και πως αν είχε γίνει ανάνηψη 10-15 λεπτά νωρίτερα, πιθανότατα να είχε σωθεί.

Ο 30χρονος δολοφόνος κατηγόρησε την νεκρή 26χρονη όχι μόνο για τα όσα συνέβησαν στο νησί, αλλά και για παλαιότερα, υποστηρίζοντας πως εκείνος ήθελε να διακόψει τη σχέση αλλά εκείνη επέμενε να μην το κάνει. Για τον φόνο της 26χρονης είπε ότι το έκανε επειδή… τον κορόιδευε, ενώ νωρίτερα είχε προσπαθήσει να... πουλήσει τρέλα και να μην πάει στην ανάκριση.

Φολέγανδρος: «Καταπέλτης» για τον Δημήτρη Βέργο ο ιατροδικαστής - «Την χτύπησε και την έσερνε...»

Σαφής ως προς τις συνθήκες θανάτου της Γαρυφαλλιάς, με δράστη τον Δημήτρη Βέργο, ήταν ο ιατροδικαστής που εξέτασε την υπόθεση της Φολεγάνδρου, Ηλίας Μπογιόκας.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, η 26χρονη έφερε εκδορές διαφορετικών κατευθύνσεων σε όλο της το σώμα και κακώσεις, ενώ ένα τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού θα μπορούσε να ήταν θανατηφόρο.

«Η Γαρυφαλλιά έφερε εκδορές άνω άκρων και στην οπίσθια πλευρά του σώματος, κακώσεις στην κεφαλή, μια κάκωση πιθανόν από γροθιά ή χαστούκι, στην πίσω πλευρά, αλλά και στην μπροστινή πλευρά της κεφαλής είχε ένα σκίσιμο από τα βράχια, ενώ είχε και εκδορές διαφορετικών κατευθύνσεων στους γλουτούς που σημαίνει ότι σύρθηκε. Δεν ήταν απλή πτώση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπογιόκας.

Πρόσθεσε δε ότι η κοπέλα έπεσε στη θάλασσα εν ζωή, ωστόσο λόγω των τραυμάτων που είχε στο κεφάλι ήταν ανίκανη να επιπλεύσει ή να κολυμπήσει, με εισαγγελέα και ανακριτή να είναι επίσης «κόλαφος» για τον δράστη.

Θα μπορούσε να σωθεί η Γαρυφαλλιά

Αποκαλύψεις έρχονται σχετικά με τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς στην Φολέγανδρο, με τον αγροτικό γιατρό της περιοχής να αναφέρεται στο τι θα μπορούσε να γίνει, για να σωθεί η ζωή της, παρότι είχε πέσει στα βράχια.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στον ΣΚΑΪ, βρέθηκε στην παραλία της Λυγαριάς την μέρα που εντοπίστηκε η 26χρονη. Σύμφωνα με όσα είπε, προσπάθησε να της κάνει αναπνευστική ανάνηψη και συνηδειτοποίησε ότι ήταν ακόμα ζεστή. «Αν είχε ανασυρθεί 10 λεπτά νωρίτερα από το νερό ενδεχομένως να είχε σωθεί», ανέφερε ο ιατρός.

Στο μεταξύ στην Κορυδαλλό οδηγήθηκε ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της και κρίθηκε προφυλακιστέος, μεταβαίνοντας στις φυλακές Κορυδαλλού. Αρχικά θα μεταφερθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών, για να διενεργηθεί η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που έχει ζητήσει η υπεράσπιση του, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Οι αποκαλύψεις που φέρνει όμως στο φως η ιατροδικαστική εξέταση, προκαλούν και αυτές σοκ. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της υπόθεσης, προκύπτει ότι η άτυχη κοπέλα είχε δεχθεί γροθιά ή χαστούκι στο πρόσωπο της σε προγενέστερο στάδιο της δολοφονίας της, έφερε εκδορές στην πλάτη και ένα τραύμα στο κεφάλι, μετά την πτώση της στα βράχια.

Ο ιατροδικαστής τόνισε ότι δεν αποκλείεται ο 30χρονος να ξυλοφόρτωσε την άτυχη κοπέλα κοντά στα βράχια με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της, να την έσυρε και να την πέταξε στην θάλασσα. Δεν μπορεί όμως να επιβεβαιωθεί ιατροδικαστικά πτώση από τόσο μεγάλο ύψος και σύρσιμο στα βράχια. Σε κάθε περίπτωση, διαπιστώνεται ότι η άτυχη κοπέλα ζούσε όταν έπεσε στο νερό.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share