Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Φολέγανδρος - Κούγιας: Ο δράστης είναι υγιέστατος, σχεδίασε με ηρεμία τη δολοφονία

Τι προκύπτει από την δικογραφία

23 Ιουλίου 2021 21:12
Φολέγανδρος - Κούγιας: Ο δράστης είναι υγιέστατος, σχεδίασε με ηρεμία τη δολοφονία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απόλυτα υγιής είναι ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, υποστηρίζει ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος Αλέξης Κούγιας σε ανακοίνωση του γραφείου του. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο δράστης σχεδίασε με απόλυτη ψυχραιμία τη δολοφονία της κοπέλας στη Φολέγανδρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Από τη μελέτη της δικογραφίας που σχηματίστηκε εις βάρος του δράστη της ανθρωποκτονίας της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, προκύπτουν χωρίς κανένα ενδοιασμό και καμία επιφύλαξη τα εξής:

  • Ο δράστης του εγκλήματος είναι ένας υγιέστατος άνθρωπος που ποτέ δεν έχει νοσηλευθεί σε καμία ψυχιατρική κλινική σε οιοδήποτε μέρος της υφηλίου.
  • Ο δράστης προσκόμισε κατά την απολογία του κάποια έγγραφα, τα οποία, κατά τους ισχυρισμούς του, αποδεικνύουν ότι είχε διπολική διαταραχή, και ειδικότερα προσκόμισε δύο βεβαιώσεις από δύο ψυχιάτρους, εκ των οποίων βεβαιώσεων όμως ουδεμία βεβαιώνει ότι ο δράστης είχε διπολική διαταραχή. Το σημαντικό είναι ότι στην πιο πρόσφατη από τις δύο βεβαιώσεις ο υπογράφων ψυχίατρος δεν του συνιστά να ακολουθήσει οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή και δεν του χορηγεί κανένα ψυχοφάρμακο.
  • Από τη γνωμάτευση του Ιατροδικαστή κ. Μπογιόκα αποδεικνύεται, κατά την κρίση μου, ότι ο δράστης σχεδίασε με απόλυτη ηρεμία την ανθρωποκτονία εις βάρος της αείμνηστης Γαρυφαλλιάς, με την οποία, όπως ο ίδιος παραδέχεται, ευρίσκετο σε μια συνεχή αντιπαράθεση λόγω του ανωτέρου μορφωτικού επιπέδου της και των συντηρητικών απόψεών της και, αφού πρώτα σκοπίμως οδήγησε το αυτοκίνητό του σε αυτή τη βραχώδη ερημική περιοχή, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα σωτηρίας του θύματος, πραγματοποίησε το ανθρωποκτόνο σχέδιό του χτυπώντας το ανυπεράσπιστο θύμα με τρομερά χτυπήματα στο κεφάλι, κατά τον ιατροδικαστή με θλων όργανο, και, όταν η κοπέλα εκλιπαρούσε να σταματήσει ζητώντας βοήθεια και προσπαθώντας να τον αποφύγει με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει, αυτός την κυνηγούσε, της έσκιζε τα ρούχα και συνέχιζε να τη χτυπά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τα ρούχα της, ένα κολιέ και ένα σκουλαρίκι να βρεθούν κατά τη μαρτυρική προσπάθεια διαφυγής της από το αυτοκίνητο μέχρι τη θάλασσα, έως το άκρο της βραχώδους περιοχής, απ’ όπου, αφού κατέρρευσε αναίσθητη, ο δράστης πιστεύοντας ότι είναι νεκρή, την εκσφενδόνισε στη θάλασσα, όπως συνέβη και στην υπόθεση της αείμνηστης Τοπαλούδη, για να εξαφανίσει το πτώμα της, ώστε πιθανότατα να ισχυριστεί ότι εκείνη εξαφανίστηκε, όχι γιατί αυτός τη δολοφόνησε, αλλά με δική της επιλογή.

Αυτές είναι κατά την κρίση μου οι πρώτες διαπιστώσεις, όπως επίσης κατά την κρίση μου ο δράστης δεν παρέμεινε στη συγκεκριμένη περιοχή όλο το χρονικό διάστημα μέχρι να τον εντοπίσουν οι αστυνομικοί, αλλά προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως αυτό ήταν αδύνατο, αφού το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να μετακινηθεί και δεν κατόρθωσε να βρει έναν ασφαλή τρόπο διαφυγής.

Φολέγανδρος - Κούγιας: Ο δράστης είναι υγιέστατος, σχεδίασε με ηρεμία τη δολοφονία

Ανατριχιαστικά στοιχεία για τον Δημήτρη Βέργο: «Ξυλοκόπησε τη Γαρυφαλλιά μέχρι αναισθησίας και τώρα κάνει τον άρρωστο»

Ανατριχιαστικά στοιχεία έρχονται στο φως για τον Δημήτρη Βέργο και το πώς σκότωσε την 26χρονη Γαρυφαλλιά στην Φολέγανδρο, με τον Αλέξη Κούγια να αναφέρεται στις συνθήκες, υπό τις οποίες το «τέρας» προκάλεσε το θάνατό της.

Τα στοιχεία που προέκυψαν από το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης δείχνουν ότι ο θάνατος της άτυχης κοπέλας ήταν μαρτυρικός. Αιτία θανάτου ήταν ο πνιγμός, ενώ η Γαρυφαλλιά φέρει κακώσεις στο κεφάλι. Όπως φαίνεται ο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος την έσυρε στα βράχια πριν την πετάξει στη θάλασσα, πηγαίνοντας στην φυλακή για αυτό το λόγο.

«Αποδεικνύεται χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του δράστη, δηλαδή “η ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση”, επαληθεύεται μόνο και μόνο από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης», ήταν το πρώτο σχόλιο στο Star του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου της οικογένειας της άτυχης Γαρυφαλλιάς, μόλις πληροφορήθηκε το περιεχόμενο της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Ο λόγος που δε στέκει η δικαιολογία της ψυχικής ασθένειας

Ο συνήγορος της οικογένειας της κοπέλας πρόσθεσε ακόμα ότι ο δράστης με το που έκανε το έγκλημα έκλεισε τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πράξη που έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των δικηγόρων του δολοφόνου ότι είχε «θολή αντίληψη» για ό,τι συνέβη.

«Είναι δύσκολα αποδεκτός ο ισχυρισμός, ο δράστης δεν έχει νοσηλευθεί ποτέ σε ψυχιατρικό κατάστημα. Oι διπολικώς πάσχοντες είναι φυσιολογικοί άνθρωποι. Ακόμα και αν είχαμε βαριά ψύχωση και κάποιος ήταν στο στάδιο της μανίας, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι η πράξη έγινε σε αυτό το στάδιο. Αυτό, ωστόσο το γνωρίζει μόνο ο δράστης και η αείμνηστη κόρη των εντολέων μου», είπε ο κ. Κούγιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Ο δικηγόρος σημείωσε ότι το 2015, δηλαδή η χρονική στιγμή που υπήρξε διάγνωση της ασθένειας όπως αναφέρει ο δικηγόρος του 30χρονου, είχε κληθεί να υπηρετήσει τη θητεία του, υπογραμμίζοντας ότι «δεν γνωρίζω αν αυτό το χαρτί χρησιμοποιήθηκε για να μην κάνει τη θητεία του».

«Ούτε στο φιλικό, ούτε στο επαγγελματικό του περιβάλλον υπήρχε έστω και μια υπόνοια μιας περίεργης συμπεριφοράς αντιστοίχου ποιότητας, μιας εκρήξεως. Επίσης, η ίδια η κοπέλα δεν είχε αντιληφθεί κάποια περίεργη συμπεριφορά» σημείωσε.

Παράλληλα ο κ. Κούγιας, απαντώντας στους ισχυρισμούς των συνηγόρων ότι ο δράστης είχε θολή αντίληψη για το τι συνέβη, σημείωσε ότι ένα διπολικός που έχει απώλεια συνειδήσεως δεν μπορεί να είναι 6 ώρες και να εξετάζεται από τον ανακριτή, καθώς ο τελευταίος βλέποντας έναν διπολικό σταματάει την ανάκριση. Επίσης δεν αποφασίζει προσωρινή κράτηση, αλλά τον στέλνει απευθείας στο ψυχιατρείο».

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς αποκάλυψε, επίσης, ότι ο δράστης με το που έκανε το έγκλημα, έκλεισε τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Εξαφανίστηκε από όλους και ήρθε σε επαφή μόνο με δικηγόρους και με την οικογένεια, του οι ώρες αυτές ήταν πολύ σημαντικές ώρες. Θα δούμε τι τηλεφωνικές επαφές έκανε», υπογράμμισε ο κ. Κούγιας.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share