Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ανατριχιαστικά στοιχεία για τον Δημήτρη Βέργο: «Ξυλοκόπησε τη Γαρυφαλλιά μέχρι αναισθησίας και τώρα κάνει τον άρρωστο»

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το πώς το κτήνος σκότωσε το κορίτσι

22 Ιουλίου 2021 21:02
Ανατριχιαστικά στοιχεία για τον Δημήτρη Βέργο: «Ξυλοκόπησε τη Γαρυφαλλιά μέχρι αναισθησίας και τώρα κάνει τον άρρωστο»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανατριχιαστικά στοιχεία έρχονται στο φως για τον Δημήτρη Βέργο και το πώς σκότωσε την 26χρονη Γαρυφαλλιά στην Φολέγανδρο, με τον Αλέξη Κούγια να αναφέρεται στις συνθήκες, υπό τις οποίες το «τέρας» προκάλεσε το θάνατό της.

Τα στοιχεία που προέκυψαν από το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης δείχνουν ότι ο θάνατος της άτυχης κοπέλας ήταν μαρτυρικός. Αιτία θανάτου ήταν ο πνιγμός, ενώ η Γαρυφαλλιά φέρει κακώσεις στο κεφάλι. Όπως φαίνεται ο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος την έσυρε στα βράχια πριν την πετάξει στη θάλασσα, πηγαίνοντας στην φυλακή για αυτό το λόγο.

«Αποδεικνύεται χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του δράστη, δηλαδή “η ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση”, επαληθεύεται μόνο και μόνο από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης», ήταν το πρώτο σχόλιο στο Star του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου της οικογένειας της άτυχης Γαρυφαλλιάς, μόλις πληροφορήθηκε το περιεχόμενο της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Ο λόγος που δε στέκει η δικαιολογία της ψυχικής ασθένειας

Ο συνήγορος της οικογένειας της κοπέλας πρόσθεσε ακόμα ότι ο δράστης με το που έκανε το έγκλημα έκλεισε τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πράξη που έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των δικηγόρων του δολοφόνου ότι είχε «θολή αντίληψη» για ό,τι συνέβη.

«Είναι δύσκολα αποδεκτός ο ισχυρισμός, ο δράστης δεν έχει νοσηλευθεί ποτέ σε ψυχιατρικό κατάστημα. Oι διπολικώς πάσχοντες είναι φυσιολογικοί άνθρωποι. Ακόμα και αν είχαμε βαριά ψύχωση και κάποιος ήταν στο στάδιο της μανίας, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι η πράξη έγινε σε αυτό το στάδιο. Αυτό, ωστόσο το γνωρίζει μόνο ο δράστης και η αείμνηστη κόρη των εντολέων μου», είπε ο κ. Κούγιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Ο δικηγόρος σημείωσε ότι το 2015, δηλαδή η χρονική στιγμή που υπήρξε διάγνωση της ασθένειας όπως αναφέρει ο δικηγόρος του 30χρονου, είχε κληθεί να υπηρετήσει τη θητεία του, υπογραμμίζοντας ότι «δεν γνωρίζω αν αυτό το χαρτί χρησιμοποιήθηκε για να μην κάνει τη θητεία του».

«Ούτε στο φιλικό, ούτε στο επαγγελματικό του περιβάλλον υπήρχε έστω και μια υπόνοια μιας περίεργης συμπεριφοράς αντιστοίχου ποιότητας, μιας εκρήξεως. Επίσης, η ίδια η κοπέλα δεν είχε αντιληφθεί κάποια περίεργη συμπεριφορά» σημείωσε.

Παράλληλα ο κ. Κούγιας, απαντώντας στους ισχυρισμούς των συνηγόρων ότι ο δράστης είχε θολή αντίληψη για το τι συνέβη, σημείωσε ότι ένα διπολικός που έχει απώλεια συνειδήσεως δεν μπορεί να είναι 6 ώρες και να εξετάζεται από τον ανακριτή, καθώς ο τελευταίος βλέποντας έναν διπολικό σταματάει την ανάκριση. Επίσης δεν αποφασίζει προσωρινή κράτηση, αλλά τον στέλνει απευθείας στο ψυχιατρείο».

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς αποκάλυψε, επίσης, ότι ο δράστης με το που έκανε το έγκλημα, έκλεισε τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Εξαφανίστηκε από όλους και ήρθε σε επαφή μόνο με δικηγόρους και με την οικογένεια, του οι ώρες αυτές ήταν πολύ σημαντικές ώρες. Θα δούμε τι τηλεφωνικές επαφές έκανε», υπογράμμισε ο κ. Κούγιας.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share