Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Ψυχολόγος: «Η Καρολάιν ήθελε να χωρίσει, τον σιχαινόταν»

Αποκαλυπτική στην κατάθεσή της

21 Ιουλίου 2021 09:04
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Ψυχολόγος: «Η Καρολάιν ήθελε να χωρίσει, τον σιχαινόταν»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην πολύωρη κατάθεση που έδωσε στον ανακριτή η σύμβουλος ψυχικής υγείας της Καρολάιν που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στα Γλυκά Νερά, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η 20χρονη ήθελε να χωρίσει από τον 33χρονο πιλότο.

Η Ελένη Μυλωνοπούλου κατέθεσε όσα είχε καταγράψει από τις 20 συνεδρίες που είχε μαζί της το ζευγάρι από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021.

Τα ραντεβού στην ψυχολόγο

Ήδη από το πρώτο ραντεβού τους, ανέφερε πως ήταν διακριτά τα προβλήματα στο ζευγάρι. Ο πιλότος είχε κάνει λόγο για επιλόχειο κατάθλιψη της Καρολάιν, αλλά βγαίνοντας από το γραφείο, εκείνη βρήκε χρόνο να της πει ότι είναι εγκλωβισμένη στον γάμο της και ήθελε να χωρίσει. Κατά λέξη, της είχε αποκαλύψει πως είναι ερωτευμένη με το πρόσωπο, αλλά σιχαίνεται τον άνθρωπο.

Μάλιστα, αποκάλυψε στον ανακριτή πως μερικές ημέρες μετά την δολοφονία της 20χρονης, δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα από αγνώστους για να μην κάνει αναφορές για την υπόθεση, γεγονός που θα ερευνήσουν οι αρχές.

Τέλος, λίγες ημέρες πριν την ομολογία του δολοφόνου, ανέφερε ότι την είχε επισκεφτεί στο γραφείο της για να της αποσπάσει τις σημειώσεις που είχε για το προφίλ της Καρολάιν.

Νέα κατάθεση για την Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Ωστόσο, όσο διαρκεί η κύρια ανάκριση, είναι πιθανόν εισαγγελέας και ανακριτής να καλέσουν εκ νέου για κατάθεση τον καθ' ομολογίαν δολοφόνο, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για ενδεχόμενα νέα στοιχεία, που ίσως προκύψουν από τις εν εξελίξει έρευνες. Άλλωστε, όπως έχει γίνει γνωστό, τα στοιχεία δεν δένουν με το "τυχαίο" έγκλημα, όπως θέλει να το παρουσιάσει ο 33χρονος πιλότος. Κατά συνέπεια, όσο υπάρχουν σκοτεινά σημεία στη συγκλονιστική υπόθεση των Γλυκών Νερών, ο φάκελός της θα παραμείνει ανοιχτός και θα διερευνάται διεξοδικά κάθε σημείο, μέχρι να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.

Έτσι λύθηκε το μυστήριο στα Γλυκά Νερά: Η ψυχολόγος της Καρολάιν «έκαψε» τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο!

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά κατέληξε με τη σύλληψη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ως φονιά της 20χρονης Καρολάιν, με ορισμένα πρόσωπα να έχουν παίξει το δικό τους ρόλο με τις καταθέσεις τους, όπως η Ελένη Μυλωνοπούλου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, τα πρόσωπα αυτά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να φθάσουν οι αρχές στην αποκάλυψη του «θεάτρου» που έπαιζε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που πλέον βρίσκεται στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε κατ' αρχήν ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, Χρήστος Βαρδίκος. Πρόκειται για τον άνθρωπο που μπήκε πρώτος στη μεζονέτα και εκείνος που απομάκρυνε την 11 μηνών κόρη της Καρολάιν από το σκηνικό της φρίκης. Η φωτογραφία, στην οποία κρατά το μωρό, κρύβει ένα μικρό μυστικό. Όπως αποκαλύπτεται τώρα που ο συζυγοκτόνος ομολόγησε, ο αστυνομικός ήταν ο πρώτος που είδε το ύποπτο σκηνικό στη μεζονέτα. Είδε την ψυχρή και άψυχη στάση του πιλότου γι' αυτό και πήρε το παιδί από τα χέρια του πατέρα του για να το απομακρύνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθοριστικό ρόλο έχει παίξει και παιδική φίλη της Καρολάιν είχε αποκαλύψει στις Αρχές τους έντονους καβγάδες του ζευγαριού και την πρόθεση της 20χρονης να χωρίσει. Επίσης, ο εκπαιδευτής του 33χρονου πιλότου ήταν επίσης ένα από τα πρόσωπα που «ξεκλείδωσαν» την υπόθεση. Με την κατάθεσή του, οι αρχές είδαν ότι η δική του υπόθεση ληστείας στο σπίτι του στο Αλεποχώρι πριν από δύο χρόνια αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Μπάμπη, προκειμένου να σκηνοθετήσει τον τόπο του εγκλήματος.

Οι «στημένες» δηλώσεις της Ελένης Μυλωνοπούλου

Μπορεί η σύμβουλος ψυχικής υγείας που είχε απευθυνθεί το ζευγάρι για βοήθεια να δήλωνε στα ΜΜΕ πως ήταν αγαπημένο, μετά την ομολογία του δράστη αποδεικνύεται μέσω αποκάλυψης της δικηγόρου της ότι οι δηλώσεις της ήταν μεθοδευμένες από την ΕΛ.ΑΣ. για να παραπλανήσουν τον συζυγοκτόνο. Η Ελένη Μυλωνόπουλου είχε κληθεί και είχε καταθέσει για τις κακές σχέσεις του ζευγαριού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η δικηγόρος της Ελένης Μυλωνοπούλου, Σταματία Μάρκου υποστήριξε: «Η σύλληψη του δράστη δεν ήταν καθόλου έκπληξη για εμάς. Είπαμε αυτά που έπρεπε να πούμε, με τρόπο και στον χρόνο που έπρεπε να τα πούμε. Δεν έγινε τίποτα τυχαία. Όλα ήταν μεθοδευμένα προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και για να προστατευθεί η εντολέας μου.

Τι έλεγε ο Μπάμπης για την ψυχολόγο

Μέσω του ΑΝΤ1, ο πιλότος είχε φανεί ενοχλημένος για την αναφορά στην ψυχολόγο που επισκεπτόταν η νεαρή σύζυγός του μετά τη γέννηση της κόρης τους γυναίκα και αναρωτιόταν γιατί να εμπλέκονται οι επισκέψεις αυτές με την επιχείρηση εξιχνίασης της δολοφονίας της. Μάλιστα, ήλπιζε η ψυχολόγος να κληθεί να καταθέσει γιατί όσα λέγονται, όπως σημείωνε, είναι εκτός πραγματικότητας.

«Για την ψυχολόγο που βλέπαμε με τη γυναίκα μου, μετά τον τοκετό, είναι πραγματικά απορίας άξιο το ποιος θεώρησε ότι μπορεί να βοήθησε στην έρευνα της ληστείας. Η ψυχολόγος δεν έχει την παραμικρή σχέση με την έρευνα. Όταν κληθεί κάποια στιγμή όμως, θα είναι από την πίεση των μίντια και απλά θα καθυστερήσει την έρευνα χωρίς λόγο. Προσωπικά, μακάρι να καταθέσει γρήγορα η ψυχολόγος γιατί με έχει κουράσει να βγαίνει οτιδήποτε άσχετο με την υπόθεση σαν είδηση και ο καθένας να κάνει εικασίες χωρίς επαφή με την πραγματικότητα. Έχω σοβαρότερα πράγματα να με στεναχωρούν αυτήν τη στιγμή από ό,τι γράφεται. Προσπαθώ να θρηνήσω τη γυναίκα μου χωρίς ταυτόχρονα να στεναχωρώ την κόρη μου. Κάθε μέρα είναι πολύ δύσκολη».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share