Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Απολογείται σήμερα ο 30χρονος - Ενδείξεις ότι την έδειρε πριν την ρίξει στα βράχια

Στον ανακριτή σήμερα ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

20 Ιουλίου 2021 07:59
Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Απολογείται σήμερα ο 30χρονος - Ενδείξεις ότι την έδειρε πριν την ρίξει στα βράχια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 30χρονος Δημήτρης Βέργος που έσπρωξε στα βράχια την 26χρονη Γαρυφαλλιά Ψαράκου κατά τις διακοπές τους στη Φολέγανδρο.

Μέχρι στιγμής ο ίδιος έχει αναφέρει πως οι δυο τους είχαν αρκετούς τσακωμούς το τελευταίο διάστημα, ενώ αφετηρία για το ξέσπασμα του τελευταίου καβγά τους ήταν ότι χάθηκαν στο δρόμο.

Χθες, στο νησί έφτασε ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου, ο Γιάννης Βλάχος, αλλά και οι γονείς του 30χρονου, όπου θα τον συνοδεύσουν στον ανακριτή.

Γαρυφαλιά Φολέγανδρος 30χρονος

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Πιθανός ξυλοδαρμός πριν την πτώση

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος θα μεταφερθεί στον ανακριτή στις 10:00 για να απολογηθεί. Εάν κριθεί προφυλακιστέος, την Τετάρτη θα αναχωρήσει από τη Νάξο για κατάστημα κράτησης στην Αθήνα. Εάν δεν συμβεί αυτό, ο συνήγορος υπεράσπισης θα ζητήσει προθεσμία, ώστε να απολογηθεί την Πέμπτη ο 3οχρονος.

Χθες, βράδυ, αργά, ο 30χρονος συνάντησε υπό άκρα μυστικότητα τα μέλη της οικογένειάς του, τα οποία του έδωσαν κάποια προσωπικά αντικείμενα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 30χρονου, η οικογένειά του είναι συντετριμμένη για όσα συνέβησαν και ζητά συγγνώμη από την οικογένεια της Γαρυφαλλιάς.

Μέχρι στιγμής, ο 30χρονος κατηγορεί την άτυχη Γαρυφαλλιά για τα όσα συνέβησαν.

Ταυτόχρονα, αναμένονται κάποια νέα στοιχεία από την έρευνα του τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής. Ο ιατροδικαστής είδε μώλωπες στο σώμα της άτυχης κοπέλας, κάτι που σημαίνει ότι ο 30χρονος πιθανόν πριν δολοφονήσει την Γαρυφαλλιά, πιθανόν την είχε ξυλοκοπήσει.

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Συγκλόνισε ο επικήδειος φίλης της Γαρυφαλλιάς: «Έριξες από τα βράχια όλη την οικογένειά της»

Σπαρακτικό ήταν το τελευταίο αντίο στην 26χρονη Γαρυφαλλιά, η οποία δολοφονήθηκε από τον 30χρονο σύντροφό της κατά τις διακοπές τους στην Φολέγανδρο.

Η κηδεία της κοπέλας έγινε σε βαρύ κλίμα, καθώς δεν μπορεί να πιστέψει κανείς πόσο άδικα χάθηκε από τη ζωή.

κηδεία Γαρυφαλλιάς φίλοι

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας (19/7) στον τόπο καταγωγής της , στο Βέλο Κορινθίας. Με ένα μεγάλο πανό που έγραφε: «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά- Όχι άλλοι νταήδες», συγγενείς και οι φίλοι τη συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία. Με αυτή την κίνηση, η οικογένεια αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία θέλησαν να περάσουν το μήνυμα κατά της γυναικοκτονίας, ώστε το δικό τους κορίτσι να είναι το τελευταίο θύμα.

κηδεία γαρυφαλλιάς πανό

Ο επικήδειος λόγος της φίλης της Γαρυφαλλιάς που εκφώνησε μετά την εξόδιο ακολουθία συγκίνησε την οικογένεια αλλά και όσους βρίσκονταν στην εκκλησία. Απευθυνόμενη στο δολοφόνο της φίλης της ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεν δολοφόνησες μόνο τη Γαρυφαλλιά αλλά τη μητέρα της, τον πατέρα της, τα αδέρφια της και τους έριξες όλους μαζί από τα βράχια. Έριξες ξανά από τα βράχια την Ελένη Τοπαλούδη, δολοφόνησες ξανά την Καρολάιν. Κάθε φορά που γίνεται μια γυναικοκτονία, πεθαίνουν ξανά όλες οι δολοφονημένες γυναίκες από χέρια ανδρών».

κηδεία γαρυφαλλιάς βέλο κορινθίας

Μάλιστα, οι γονείς παρά τον πόνο τους ζήτησαν από τους φίλους της Γαρυφαλλιάς να μην μαυροφορεθούν αλλά να φορέσουν άσπρα μπλουζάκια ενώ στα σκαλιά της εκκλησίας βρίσκονταν λευκά μπαλόνια και στεφάνια.

Έγκλημα στην Φολέγανδρο: Ανήμερα της ονομαστικής της γιορτής η κηδεία της Γαρυφαλλιάς - «Ξεσπούν» οι γονείς της για τον φονιά

Συγκλονίζει το πανελλήνιο το έγκλημα στην Φολέγανδρο, με την 26χρονη Γαρυφαλλιά σήμερα (19/7) να κηδεύεται στο Βέλο Κορινιθίας, το οποίο σπαράζει για τον χαμό της.

Ο δήμαρχος Βέλου – Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος μιλώντας για την γυναικοκτονία τόνισε ότι η τοπική κοινότητα είναι συγκλονισμένη μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος: «Όλη η κοινωνία είναι άφωνη! Ειδικά με την οικογένεια της κοπέλας είμαστε οικογενειακοί φίλοι. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό, να φεύγουν δύο παιδιά για διακοπές και να γίνεται αυτό».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share