Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Συγκλόνισε ο επικήδειος φίλης της Γαρυφαλλιάς: «Έριξες από τα βράχια όλη την οικογένειά της»

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο της 26χρονης

19 Ιουλίου 2021 21:42
Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Συγκλόνισε ο επικήδειος φίλης της Γαρυφαλλιάς: «Έριξες από τα βράχια όλη την οικογένειά της»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σπαρακτικό ήταν το τελευταίο αντίο στην 26χρονη Γαρυφαλλιά, η οποία δολοφονήθηκε από τον 30χρονο σύντροφό της κατά τις διακοπές τους στην Φολέγανδρο.

Η κηδεία της κοπέλας έγινε σε βαρύ κλίμα, καθώς δεν μπορεί να πιστέψει κανείς πόσο άδικα χάθηκε από τη ζωή.

κηδεία Γαρυφαλλιάς φίλοι

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας (19/7) στον τόπο καταγωγής της , στο Βέλο Κορινθίας. Με ένα μεγάλο πανό που έγραφε: «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά- Όχι άλλοι νταήδες», συγγενείς και οι φίλοι τη συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία. Με αυτή την κίνηση, η οικογένεια αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία θέλησαν να περάσουν το μήνυμα κατά της γυναικοκτονίας, ώστε το δικό τους κορίτσι να είναι το τελευταίο θύμα.

κηδεία γαρυφαλλιάς πανό

Ο επικήδειος λόγος της φίλης της Γαρυφαλλιάς που εκφώνησε μετά την εξόδιο ακολουθία συγκίνησε την οικογένεια αλλά και όσους βρίσκονταν στην εκκλησία. Απευθυνόμενη στο δολοφόνο της φίλης της ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεν δολοφόνησες μόνο τη Γαρυφαλλιά αλλά τη μητέρα της, τον πατέρα της, τα αδέρφια της και τους έριξες όλους μαζί από τα βράχια. Έριξες ξανά από τα βράχια την Ελένη Τοπαλούδη, δολοφόνησες ξανά την Καρολάιν. Κάθε φορά που γίνεται μια γυναικοκτονία, πεθαίνουν ξανά όλες οι δολοφονημένες γυναίκες από χέρια ανδρών».

κηδεία γαρυφαλλιάς βέλο κορινθίας


Μάλιστα, οι γονείς παρά τον πόνο τους ζήτησαν από τους φίλους της Γαρυφαλλιάς να μην μαυροφορεθούν αλλά να φορέσουν άσπρα μπλουζάκια ενώ στα σκαλιά της εκκλησίας βρίσκονταν λευκά μπαλόνια και στεφάνια.

Έγκλημα στην Φολέγανδρο: Ανήμερα της ονομαστικής της γιορτής η κηδεία της Γαρυφαλλιάς - «Ξεσπούν» οι γονείς της για τον φονιά

Συγκλονίζει το πανελλήνιο το έγκλημα στην Φολέγανδρο, με την 26χρονη Γαρυφαλλιά σήμερα (19/7) να κηδεύεται στο Βέλο Κορινιθίας, το οποίο σπαράζει για τον χαμό της.

Ο δήμαρχος Βέλου – Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος μιλώντας για την γυναικοκτονία τόνισε ότι η τοπική κοινότητα είναι συγκλονισμένη μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος: «Όλη η κοινωνία είναι άφωνη! Ειδικά με την οικογένεια της κοπέλας είμαστε οικογενειακοί φίλοι. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό, να φεύγουν δύο παιδιά για διακοπές και να γίνεται αυτό».

Στον ανακριτή άμεσα ο Δημήτρης Βέργος

Την Τρίτη 20 Ιουλίου θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο 30χρονος καθ' ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, Δημήτρης Βέργος. Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση δείχνουν ότι η αιτία του τσακωμού του ζευγαριού, ο οποίος οδήγησε στο τραγικό συμβάν, ήταν ένας τσακωμός γιατί πήραν λάθος δρόμο, με τη σχέση τους πάντως να δείχνει να μην ήταν η πιο υγιής.

κηδεία γαρυφαλλιάς φέρετρο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το ζευγάρι ήθελε να μεταβεί σε μια τοποθεσία του νησιού αλλά συνειδητοποίησαν ότι είχαν πάρει λάθος δρόμο και εκείνος επέρριψε ευθύνες στην κοπέλα. Αυτό ήταν η αιτία για να ξεκινήσει ένας μεγάλος καυγάς μεταξύ του 30χρονου και της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που οδήγησε στον θάνατό της. Όπως είπε στην κατάθεση του ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος κατά την διάρκεια του τσακωμού, κατά λάθος σήκωσε το χειρόφρενο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει εκτός δρόμου και να φτάσει κοντά στο χείλος του γκρεμού. Σύμφωνα με την Αστυνομία όταν η 26χρονη βγήκε έντρομη από το όχημα την ακολούθησε σε απόκρημνο σημείο, όπου διαπληκτίστηκαν και την έσπρωξε προς τη θάλασσα. Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί έσπρωξε την κοπέλα, ο ίδιος αποκρίθηκε, ότι «ήταν η κακιά η ώρα» και πρόσθεσε ότι «δεν ήθελα να την σκοτώσω και δεν είχα προσχεδιάσει τίποτα».

Στη συνέχεια, όταν διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της, απομακρύνθηκε από το σημείο, εγκαταλείποντας τα προσωπικά του αντικείμενα, έως ότου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς.

κηδεία Γαρυφαλλιάς εξόδιος ακολουθία

«Ξεσπούν» οι γονείς της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς

Συγκλονίζουν οι δηλώσεις της μητέρας και του πατέρα της άτυχης Γαρυφαλλιάς που έπεσε θύμα δολοφονίας από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο. Όπως είπε η μητέρα της 26χρονης στον ΣΚΑΪ: «Ήταν ένα αξιόλογο πλάσμα, ένας επιστήμονας, δώρο για την οικογένεια και τα αδέρφια της».

Αναφερόμενη στον 30χρονο δράστη είπε χαρακτηριστικά ότι είναι άνανδρος και αλήτης και ότι η δικαιοσύνη θα κάνει την δουλειά της. «Δεν τον είχα γνωρίσει, η κόρη μου έλεγε ότι ήταν καλό παιδί. Έβλεπα κάποιες χειριστικές συμπεριφορές, ίσως εκείνη να μη τις είχε δει πάνω στον έρωτα».

Ερωτηθείσα για το αν θα ήθελε να πει κάτι προς τον ίδιο ή την οικογένειά του απάντησε: «Δεν θα ήθελα να πω τίποτα στον ίδιο ούτε να χαρακτηρίσω την οικογένεια του. Μάνα είμαι κι εγώ και καταλαβαίνω. Εγώ όμως μεγάλωσα δυο παλικάρια και αυτή έναν δολοφόνο».

«Θα ήθελα να διαχειριστώ με αξιοπρέπεια το θέμα. Ο σύζυγός μου δεν είναι σε καλή κατάσταση. Θα ήθελα λίγο ηρεμία, κάποιος της αφαίρεσε τη ζωή με αυτόν τον άρρωστο τρόπο. Δεν πιστεύω στην κακιά στιγμή πιστεύω στους κακούς ανθρώπους», ανέφερε ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη η μητέρα της 26χρονης.

Παράλληλα, είπε ότι θα συνεχίσουν την ζωή τους, τόνισε όμως ότι πρέπει να είναι η τελευταία Γαρυφαλλιά. «Ας μεγαλώσουμε τα αγόρια μας διαφορετικά. Καμία άλλη μάνα να μην το ζήσει αυτό. Μάθετε στα αγόρια σας να φέρονται με ανδρισμό, να μην είναι αλήτες».

«Δεν θα είμαστε ποτέ ξανά οι ίδιοι. Είναι τραγικό, ένας εφιάλτης, η οικογένεια μας είναι σε τραγική κατάσταση. Ήταν το πρώτο μας παιδί, έχουμε κι άλλα τρία παιδιά».

Τέλος, «θα ήθελα να πω μια τελευταία φορά στο παιδί μου ότι το αγαπώ και εγώ και η οικογένεια του και το λατρεύουμε».

Αντίστοιχα ο πατέρας της 26χρονης, σε τραγική κατάσταση δήλωσε: «Είναι φονιάς. Το κορίτσι μας πήγε πρώτη φορά διακοπές επειδή διάβαζε και πήγε και την σκότωσε».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share