Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Πλησιάζει η δικαίωση του Βαγγέλη Γιακουμάκη: Ζήτησε την ενοχή των «8» η Εισαγγελέας

«Τσακίζουν κόκκαλα» στις καταθέσεις τους φίλοι και συγγενείς!

6 Ιουλίου 2021 17:35
Πλησιάζει η δικαίωση του Βαγγέλη Γιακουμάκη: Ζήτησε την ενοχή των «8» η Εισαγγελέας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε δεύτερο βαθμό εκδικάζεται η υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, με την Εισαγγελέα έδρας στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων να ζητά την ενοχή των οκτώ κατηγορουμένων.

Πρωτόδικα σε πέντε από τους κατηγορούμενους σπουδαστές επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 36 μηνών, σε άλλους τρεις το δικαστήριο επέβαλε κοινωνική υπηρεσία ενώ ο ένατος είχε κριθεί αθώος.

Οι περισσότεροι προέρχονται από την παρέα των Κρητικών που μετά την εξαφάνιση του 20χρονου Βαγγέλη από την Γαλακτοκομική Σχολή αποκαλύφθηκε ότι βιαιοπραγούσαν εναντίον του.

Η Πρόεδρος του δικαστηρίου αναφέρθηκε την Τρίτη στα συμβάντα του 2015 και εξετάζοντας σαν μάρτυρα, καθηγήτρια στην Γαλακτομική Σχολή Ιωαννίνων, σημείωσε ότι «η στάση της δεν ήταν απόλυτα υπεύθυνη».

«Με θλίβει να ακούω από καθηγήτρια που αρνείται τον ίδιο της τον τίτλο, να επικαλείται προσωπικά δεδομένα και να λέει ότι δεν τον ρώτησε για όλα. Με θλίβει να έρχονται στα δικαστήρια εκπαιδευτικοί και να λένε δεν ξέρω τι είναι bullying. O Bαγγέλης καθησύχασε τους γονείς του και άλλαξε δωμάτιο. Αντί να τιμωρηθούν εκείνοι τιμωρήθηκε το θύμα» ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το epirus-tv-news.

«Κρίνω ότι οι πράξεις τελέστηκαν και προτείνω της ενοχή τους για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κάτω από επικίνδυνες συνθήκες»
πρόσθεσε η Εισαγγελέας.

Είναι χαρακτηριστικό πως, στην κατάθεσή της η καθηγήτρια ανέφερε πως τις ώρες που εκείνη βρισκόταν στη Σχολή δεν είχαν πέσει στην αντίληψή της περιστατικά και ούτε οι φύλακες είχαν καταγράψει κάτι στο βιβλίο όπου αναφέρονταν περιστατικά στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη (7/7) οπότε και θα γίνει γνωστή η απόφαση του Δικαστηρίου.

Η συγκλονιστική κατάθεση της αδελφής του αδικοχαμένου Βαγγέλη

Συγκλονιστικά είναι όσα είπε και η αδελφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη, με την ίδια στην κατάθεσή της να «τσακίζει κόκκαλα», μετά και από όσα είχε πει φίλος του σπουδαστή.

Μέσα σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα κι αδυνατώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η κοπέλα ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή όλο αυτό μου είναι πολύ δύσκολο, γιατί έχασα τον αδερφό μου και δεν το έχω ξεπεράσει, ουσιαστικά έχασα και τους γονείς μου... Ίσως να έχω ξεχάσει κάποια πράγματα και δεν θέλω να αδικήσω κάποιον. Ξέρω ότι ο αδερφός μου αισθανόταν άβολα. Άκουσα πολλά περιστατικά που δεν ήταν αστεία», σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr

Η αδερφή του εκτίμησε πως δεν τους είχε μιλήσει ο Βαγγέλης για όσα βίωνε, γιατί έβλεπε πως ήταν μόνος του και υπήρχε ατιμωρησία και ανασφάλεια και δεν ήθελε να γίνουν χειρότερα τα πράγματα.

«Είχα παγώσει και έκανα 3 μήνες να κοιμηθώ διαβάζοντας τί έπαθε ο αδερφός μου. Έκανα εικόνα όλα τα περιστατικά σε βάρος του αδερφού μου και ανατρίχιαζα» πρόσθεσε.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share