Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τι θα γίνει με την επιμέλεια του παιδιού - Όταν ο Μπάμπης το είχε αγκαλιά στην κηδεία της Καρολάιν

Άμεση κινητοποίηση τη στιγμή που ο πιλότος θέλει να το βρει μετά την φυλακή

18 Ιουνίου 2021 14:57
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τι θα γίνει με την επιμέλεια του παιδιού - Όταν ο Μπάμπης το είχε αγκαλιά στην κηδεία της Καρολάιν
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Αρκετά ερωτήματα μένουν ακόμη προς απάντηση, μετά από όσα αποκαλύφθηκαν για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με ένα σπουδαίο θέμα να μην είναι άλλο από την επιμέλεια του παιδιού.

Οι αποκαλύψεις, μάλιστα, προκάλεσαν την κινητοποίηση της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, η οποία σπεύδει να διευθετήσει το εν λόγω «φλέγον» ζήτημα.

Η Εισαγγελία Ανηλίκων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, βάσει του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα, δύναται να αναθέσει προσωρινά την επιμέλεια του μωρού, είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου πιλότου στα Γλυκά Νερά, αφού προηγουμένως διατάξει τη διενέργεια έρευνας ώστε οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες διακριβώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και καταλήξουν με αιτιολογημένο πόρισμα ποιο από τα δύο περιβάλλοντα είναι καταλληλότερο για το μωρό, το οποίο για την ώρα διαμένει στην πατρική κατοικία του 32χρονου.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος και προστασίας του τέκνου «μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες».

Σήμερα η Εισαγγελία Αθηνών άσκηση στον 32χρονο πιλότο ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα τα κακουργήματα είναι:

  • Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
  • Κακοποίηση ζώου

Τα πλημμελήματα είναι:

  • ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του.
  • ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές

Εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του (πιλότος) και της οικονομικής του επιφάνειας αλλά και ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εξαιτίας τόσο του τρόπου που δολοφόνησε την Καρολάιν όσο και του τρόπου που παραπλάνησε τις Αρχές με ψευδή στοιχεία που δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές.

Όταν ο πιλότος σπάραζε με το παιδί στην αγκαλιά του

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του φόνου της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, καθώς ο 32χρονος σύζυγός της ομολόγησε τη δολοφονία της.

Όπως ισχυρίστηκε, είχαν έντονο φραστικό επεισόδιο και χωρίς να καταλάβει πώς, της επιτέθηκε με ένα μαξιλάρι βάζοντας τέλος στη ζωή της.

Όταν ρωτήθηκε, δε, για ποιο λόγο δεν είχε ομολογήσει όλο αυτό το διάστημα, υποστήριξε πως το έκανε γιατί φοβόταν για την κατάληξη που θα είχε το ενός έτους παιδί του που θα έμενε χωρίς κάποιον από τους δύο γονείς του.

Μέχρι σήμερα αποφάσισε να παίζει θέατρο, ενώ αρκετές ήταν οι στιγμές που την υποκρισία θα ζήλευε και ο καλύτερος ηθοποιός κόσμου. Μάλιστα, ο ίδιος εμφανιζόταν κοντά στην οικογένεια της Καρολάιν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ειδικότερα, στις 16 Μαΐου, ο 32χρονος πιλότος είχε επιλέξει να αποχαιρετίσει την σύζυγό του με μία ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο instagram. Μάλιστα, είχε επιλέξει μία φωτογραφία από τον γάμο τους ενώ συνόδευε την ανάρτησή του με τα εξής λόγια: «Για πάντα μαζί. Καλό ταξίδι αγάπη μου».

Ακόμη μια στιγμή που ο πιλότος επέδειξαν επέδειξε ρεσιτάλ υποκρισίας ήταν στην κηδεία της Καρολάιν, στην Αλόννησο.

Εκεί, έφτασε με το 11 μηνών παιδί του στην αγκαλιά. Οι στιγμές μάλιστα που εκτυλίχτηκαν στο νησί ήταν τραγικές και ο πόνος ανείπωτος.

Γλυκά Νερά κηδεία

Ντυμένος στα μαύρα, κρατούσε σφικτά στην αγκαλιά του το βρέφος, ενώ περιτριγυριζόταν από συγγενείς και φίλους.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share