Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Συλλήψεις για τη δολοφονία της συζύγου - Το τηλεφώνημα λίγες μέρες πριν την εκτέλεση

«Φοβόταν για τη ζωή του» - Τι είπε o δικηγόρος του Θεόδωρος Μαντάς

8 Ιουνίου 2021 11:25
Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Συλλήψεις για τη δολοφονία της συζύγου - Το τηλεφώνημα λίγες μέρες πριν την εκτέλεση
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία τον περασμένο Ιούνιο, στον Άγιο Σώστη Ζακύνθου, από δράστες που στόχο είχαν τον σύζυγό της, ο οποίος και ο ίδιος, μήνες αργότερα τον Μάιο επίσης δολοφονήθηκε σε ενέδρα θανάτου στη Ζάκυνθο.

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε το βράδυ της Δευτέρας στη Ζάκυνθο και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη έξι ατόμων για τη δολοφονία της συζύγου του 54χρονου επιχειρηματία. Παράλληλα, δείτε φωτογραφία ντοκουμέντο με τους δράστες της πρώτης φονικής επίθεσης στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έκαναν τρεις συλλήψεις στη Ζάκυνθο, μία στον Πύργο και δύο στην Αθήνα, ενώ αναζητούνται ακόμα τρία άτομα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ένας σωματοφύλακας εφοπλιστή και ένας πρώην αστυνομικός που αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Πληροφορίες ανέφεραν τότε πως οι δολοφόνοι χρησιμοποίησαν ένα αυτοκίνητο κλεμμένο από την Αθήνα και είχαν μαζί τους δύο όπλα. Μετά τη δολοφονία, οι δράστες έβαλαν φωτιά στο όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την εκτέλεση.

Οι Αρχές ανέφεραν πως πρόκειται για ένα από τα πιο ακριβά συμβόλαια θανάτου με μια πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση δολοφονίας, και με εντολή από τον ηθικό αυτουργό να μην επαναληφθεί το λάθος που έκαναν οι εκτελεστές πριν από 11 μήνες.

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: «Θα με σκοτώσουν» - Το τηλεφώνημα λίγες μέρες πριν την εκτέλεση του 54χρονου επιχειρηματία

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των εκτελεστών του γνωστού επιχειρηματία της Ζακύνθου. Στο νησί βρίσκεται ήδη από χθες το βράδυ κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών το οποίο εξετάζει τόσο τον τόπο του εγκλήματος, όσο και το σημείο που οι εκτελεστές εγκατέλειψαν το όχημα και τα δυο καλάσνικοφ.

Το θύμα όμως φαίνεται ότι φοβόταν ότι κάτι κακό θα του συνέβαινε. Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο επιχειρηματίας μια εβδομάδα πριν την εκτέλεσή του είχε τηλεφωνήσει σε δικό του άνθρωπο και του είχε αποκαλύψει ότι ο κύκλος του αίματος θα έκλεινε με τη δολοφονία του. Φοβόταν για τη ζωή του και δεν πήγαινε πουθενά χωρίς τον σωματοφύλακά του και το θωρακισμένο αυτοκίνητό του.

Ζάκυνθος: Οι εκτελεστές προετοίμαζαν το σχέδιό τους έναν χρόνο

Οι στυγεροί δολοφόνοι τον ήθελαν νεκρό πάση θυσία. Επιχείρησαν να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου τον Ιούνιο του 2020, τότε όμως δεν τα κατάφεραν. Τον τραυμάτισαν σοβαρά όμως άντεξε, όχι όμως και η γυναίκα του η οποία θεωρήθηκε παράπλευρη απώλεια.

Από τότε μέχρι σήμερα οι δολοφόνοι προετοίμαζαν το σχέδιό τους. Οι εκτελεστές άδειασαν τη γεμιστήρα στο σώμα του επιχειρηματία μέρα μεσημέρι, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών που νόμιζαν ότι έβλεπαν μαφιόζικη ταινία. Μάλιστα, του έδωσαν τη χαριστική βολή στο μέτωπο.

Στο σημείο εντοπίστηκαν 28 κάλυκες. Οι δράστες είχαν προβλέψει τα πάντα, ακόμα και πιθανή εμπλοκή του όπλου ή συμπλοκή με την αστυνομία. Είχαν μαζί τους όχι ένα αλλά δυο καλάσνικοφ, τα οποία βρέθηκαν μέσα στο κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο έκαψαν και εγκατέλειψαν σε ερημική περιοχή. Όλα τα ευρήματα έχουν μπει στο μικροσκόπιο.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share