Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Η Greek Mafia τελειώνει: «Τσάκωσαν» μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στη Μύκονο - Πώς η δολοφονία Καραϊβάζ «καίει» τους κακοποιούς

Ο αδικοχαμένος δημοσιογράφος είναι ο «φάρος» για να εξαρθρωθεί το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα!

6 Ιουνίου 2021 14:36
Η Greek Mafia τελειώνει: «Τσάκωσαν» μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στη Μύκονο - Πώς η δολοφονία Καραϊβάζ «καίει» τους κακοποιούς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το είχε πει και οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε «πόλεμο» με τη λεγόμενη Greek Mafia, με το πρώτο «χτύπημα» να αφορά την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης στη Μύκονο.

Το πρώτο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στη Μύκονο, με αρχηγό έναν Αλβανό σκληρό κακοποιό εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία και το Λιμενικό του νησιού των ανέμων. Το απίστευτο, στην υπόθεση που αποκαλύπτει το protothema.gr είναι ότι το big boss το 2015 αποφυλακίστηκε με αναστολή παρόλο που είχε καταδικαστεί σε 47 χρόνια κάθειρξης, έχοντας στην πλάτη του το μισό ποινικό κώδικα και μια κινηματογραφική απόδραση όταν το 2012, η ομάδα κρούσης της συμμορίας, μπούκαρε με καλάζνικοφ σε νοσοκομείο των Τρικάλων οπου ο αρχηγός είχε μεταφερθεί από τις φυλακές, προφασιζόμενος ασθένεια και τον άρπαξαν με αποτέλεσμα να συλληφθεί λίγες ώρες αργότερα στον Κόκκινο Μύλο μετά από καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Η διπλή επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου και του Οργανωμένου Εγκλήματος σε Αθήνα και το νησί των ανέμων, πραγματοποιήθηκε με άκρα μυστικότητα χθες Παρασκευή, μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν και drones και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και κατασχέθηκαν ναρκωτικά, όπλα και αυτοκίνητα. Το κύκλωμα, εισήγαγε απευθείας κόκα από την Ολλανδία, τη νόθευε και στη συνέχεια τη διοχέτευε σε Αθήνα και Μύκονο.

Έτσι πιάστηκε η... μαφία της Μυκόνου

Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2020 όταν έφτασε στην Ασφάλεια Αττικής μια καταγγελία αναφορικά με τη δράση Αλβανών, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών κυρίως κοκαΐνης σε Αθήνα και ετοίμαζαν παράρτημα στη Μύκονο.

Από την έρευνα αποκαλύφθηκε η ύπαρξη εγκληματικής ομάδας, επιχειρησιακά δομημένης και με διαρκή εγκληματική δράση, τα μέλη της οποίας, προέβαιναν στην διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης. Οι μαφιόζοι κανόνιζαν την αγορά κοκαΐνης από την Ολλανδία, την αποθήκευαν σε καβάτζες που διατηρούσαν στο κέντρο της Αθήνας. Στα τέλη Απριλίου , τα μέλη της οργάνωσης οργάνωσαν την αγορά και μεταφορά ποσότητας 3 κιλών κοκαΐνης, αντί του ποσού των 28.000 ευρώ το κιλό από την Ολλανδία με αυτοκίνητο, ενώ το παράρτημα της ομάδας είχε εγκατασταθεί σε μόνιμη βάση στη Μύκονο, όπου μεταφέρονταν ποσότητες ναρκωτικών, προς διακίνηση σε «εκλεκτούς πελάτες».

Το πρώτο ταξίδι μελών της μαφιόζικης οργάνωσης στη Μύκονο για όλη τη θερινή σεζόν, στάθηκε αφορμή για την διπλή ταυτόχρονη επιχείρηση σε Αθήνα και Μύκονο το πρωί της Παρασκευής. Ομάδα της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, με στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και χειριστή αστυνομικού σκύλου Κ9, ανέλαβε μετά από εισήγηση της Ασφάλειας Αττικής να στήσει μια κινηματογραφική επιχείρηση με χρήση κομάντος και drones και να συλλάβουν συνολικά τέσσερα άτομα. Παράλληλα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή των Πατησίων επιχείρησαν να συλλάβουν έναν από τους εγκεφάλους του κυκλώματος. Μάλιστα εκείνος αρνήθηκε τον έλεγχο και τράπηκε πεζός σε φυγή, με αποτέλεσμα να συλληφθεί κατόπιν καταδίωξης.

Συνολικά διενεργήθηκαν οκτώ έρευνες σε οικίες και χώρους που ελέγχονται από τα μέλη της οργάνωσης - 4 στην Αττική και 4 στη Μύκονο – και μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 76,5 γραμμαρίων, λευκή ουσία άγνωστης χημικής σύστασης, πιθανότατα κοκαΐνη, συνολικού βάρους 259 γραμμαρίων, ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 50,52 γραμμαρίων, μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, πλήθος μικρών συσκευασιών για τη συσκευασία δόσεων ναρκωτικών ουσιών, δύο ζυγαριές ακριβείας, ένα πιστόλι μάρκας Glock διαμετρήματος 9 χιλιοστών με τη γεμιστήρα του, ένα αεροβόλο πιστόλι, 15 φυσίγγια διαμετρήματος 9 χιλιοστών, ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας, 2 μοτοσικλέτες και ένα αυτοκίνητο το χρηματικό ποσό των 6865 ευρώ.

Σκληρός κακοποιός ο αρχηγός

Φορτωμένος με το μισό ποινικό κώδικα είναι ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, o συγκεκριμένος:

Στις 11- 10-2017 συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας μετά από ένταλμα που εκκρεμούσε σε βάρος του από απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας με την οποία του επιβλήθηκε ποινή 4 ετών για την πράξη της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή σε ελευθέρωση κρατουμένου.

Στις 12-10-2012 συνελήφθη για «απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απόδραση κρατουμένου, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής και χρήσης πυροβόλων όπλων», καθώς, ενώ βρισκόταν έγκλειστος στις φυλακές Τρικάλων, προφασίστηκε τραυματισμό, προκειμένου να μεταβεί στο Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου με τη βοήθεια τεσσάρων ατόμων και υπό την απειλή καλάζνικοφ , ακινητοποίησαν τους συνοδούς και απέδρασε για να συλληφθεί βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Στις 13-12-2012 συνελήφθη για «Επικίνδυνη Σωματική Βλάβη κατά συναυτουργία».

Στις 18-07-2012 συνελήφθη για «Αντίσταση» «παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών», «Περί όπλων», «Περί Αλλοδαπών», καθώς κατελήφθη να κατέχει προς πώληση συσκευασίες ναρκωτικών ουσιών κοκαΐνη, κάνναβη καθώς και ένα υποπολυβόλο, 3 πιστόλια και 207 φυσίγγια.

Στις 30-11-2015 αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Χανίων με αναστολή του υπολοίπου της ποινής του, υπό τον όρο της ανάκλησης, αφού συγχωνεύθηκαν οι ποινές των δικαστικών αποφάσεων και καθορίστηκε συνολική ποινή κάθειρξης 47 ετών 6 μηνών, (εκτιτέα 25 έτη) και χρηματική ποινή 56.500 ευρώ.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας και της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να βάλουν στο χέρι και άλλα μέλη του κυκλώματος.

Η δολοφονία του Καραϊβάζ «φάρος» για το τέλος της Greek Mafia

«Μέσα από όλο αυτό το μακελειό που έχει προκαλέσει η δράση των ομάδων του ελληνικού οργανωμένου εγκλήματος τέσσερις δολοφονίες είναι αυτές που πίσω τους κρύβουν όλα τα μυστικά. Του Σπύρου Παπαχρήστου, του Δημήτρη Μάλαμα, του Δημήτρη Καπέ και του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Αν εξιχνιαστούν αυτές πλήρως θα διαλυθεί και η Greek Mafia».

Με αυτά τα λόγια στο Sputnik, παλιό στέλεχος υπηρεσιών ασφαλείας δίνει το στίγμα και την κατεύθυνση των ερευνών που φαίνεται ότι ακολουθεί πλέον η Ελληνική Αστυνομία, μετά τη γενική κατακραυγή που προκάλεσε η έκρηξη δολοφονιών που έφτασαν να διαπράττονται μέρα μεσημέρι σε πολυσύχναστες γειτονιές.

Μια προφανής επίδειξη δύναμης των ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος που οδήγησαν τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να δηλώσει πως η αντιμετώπιση τους είναι θέμα Δημοκρατίας και πως οι ομάδες αυτές τείνουν να εισέλθουν στους θεσμούς μετατρέποντας τους «νονούς» στελέχη τους σε νομιμοφανής επιχειρηματίες.

Γιατί όμως οι τέσσερεις αυτές δολοφονίες κρατούν μέσα τους τα μυστικά των διεργασιών που μετέτρεψαν μέσα σε δύο δεκαετίες τις ομάδες των μπράβων σε διαπλεκόμενη και συγκροτημένη μαφία;

Ο Σπύρος Παπαχρήστος, απόστρατος αξιωματικός υπηρεσιών της Αστυνομίας όπως η Αντιτρομοκρατική, η Δίωξη Ναρκωτικών και η ΕΚΑΜ, τιμημένος με το Αστυνομικό Αριστείο Ανδραγαθίας, που δολοφονήθηκε ξημερώματα της 1ης Μαΐου έξω από ταβέρνα στην Κάντζα, θεωρείται ο άνθρωπος που κατόρθωσε μέσα σε λίγα χρόνια να δημιουργήσει τα δίκτυα πληροφόρησης που μέσω επίορκων αστυνομικών και άλλων κρατικών λειτουργών, ενημέρωναν τις εγκληματικές οργανώσεις για τη δράση των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ ταυτόχρονα τους παρείχαν και «κάλυψη» σε όλες τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Αυτό φαίνεται ότι αποτυπώθηκε και στη μεγάλη έρευνα της ΕΥΠ για τη διαφθορά στην αστυνομία, η οποία πλέον έχει πάρει τον δρόμο για τη δίκη της πρώτης ομάδας κατηγορουμένων.

Παράλληλα όμως, ο Παπαχρήστος φέρεται ότι μέσω των πολλών φιλικών γνωριμιών που είχε σε επιχειρηματικούς, οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους, παρέμβαινε στις ετήσιες κρίσεις της ΕΛΑΣ αλλά και στις τοποθετήσεις αξιωματικών στις κομβικές υπηρεσίες ασφαλείας, έτσι ώστε να έχει απόλυτο έλεγχο και πλήρη πληροφόρηση.

Ο Δημήτρης Μάλαμας, ο οποίος επίσης δολοφονήθηκε κατά τη διαδρομή προς το γραφείο του, τον Νοέμβριο του 2019, ήταν για πολλά χρόνια το δεξί χέρι του Παπαχρήστου.

Τόσο αξιωματικοί της Ασφάλειας που έχουν ασχοληθεί με πολλές υποθέσεις που ακουμπούσαν τον Μάλαμα, όσο και άνθρωποι που κινούνται στους χώρους του παράνομου χρήματος, συμφωνούν πως ήταν ο «τραπεζίτης» όλου του κυκλώματος που σταδιακά συντονίστηκε σε αυτό που σήμερα ονομάζεται Greek Mafia.

Ήταν ο άνθρωπος που μέσω μιας ομάδας εισπρακτόρων παραλάμβανε τα τεράστια ποσά της «προστασίας» από παράνομες δραστηριότητες και ο ίδιος στη συνέχεια αναλάμβανε τη διανομή των φουσκωμένων με ευρώ φακέλων σε διεφθαρμένους αστυνομικούς και άλλους κρατικούς λειτουργούς.

Ένα μέρος αυτής της δραστηριότητας του έχει καταγραφεί επίσης στην έρευνα της ΕΥΠ. Ένας άνθρωπος δηλαδή που γνώριζε, αν όχι όλα, τα περισσότερα.
Ο Δημήτρης Καπές, ο οποίος επίσης δολοφονήθηκε, στις 9 Δεκεμβρίου 2020, έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια, ήταν ένας από τους πλέον προσεκτικούς «νονούς» της αθηναϊκής νύχτας, ήδη από τις αρχές του 1990.

Μετά τη δολοφονία του Σπύρου Παπαχρήστου συνεργάστηκε άμεσα με τον Δημήτρη Μάλαμα και προσπάθησαν να συνεχίσουν το δίκτυο των επίορκων αστυνομικών, αλλά και άλλων προσώπων που χρηματίζονταν από το κύκλωμα, ώστε να συνεχιστεί κανονικά η ροή του μαύρου χρήματος.

Βέβαια, ούτε αυτός τα κατάφερε αφού ακολούθησε την τραγική μοίρα των δύο προηγουμένων.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως στις περιπτώσεις των Παπαχρήστου και Μάλαμα, υπάρχει ένα τεράστιο κενό, ένα αναπάντητο ερώτημα σχετικά με τα κινητά τους τηλέφωνα, για τα οποία έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός «βιβλιοθήκες της διαπλοκής».

Στην πρώτη περίπτωση τα δύο κινητά του Παπαχρήστου έφτασαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση και ανάσυρση των αρχείων δύο χρόνια και δύο μήνες μετά τη δολοφονία του!

Μάλιστα κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως πριν «πέρασαν» από άλλη ειδική υπηρεσία της ΕΛΑΣ, και κατέληξαν στη ΔΕΕ με σβησμένες όλες τις εφαρμογές διαδικτυακής επικοινωνίας και τα περιεχόμενα τους.

Τα δύο κινητά τηλέφωνα του Μάλαμα περιέργως εξαφανίστηκαν από το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο δολοφονήθηκε, παρά το γεγονός ότι τον συνόδευαν δύο αστυνομικοί. Έκτοτε οι δύο πολύτιμες ερευνητικά συσκευές αγνοούνται...

Η τέταρτη δολοφονία, αυτή του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, θεωρείται ίσως και η σημαντικότερη για να φωτιστεί το παρασκήνιο της δράσης των κυκλωμάτων του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο ίδιος σε ρεπορτάζ του είχε αποκαλύψει τη στενή σχέση που ανέπτυξε μέσα σε μακρύ χρονικό διάστημα τόσο με τον Δημήτρη Μάλαμα όσο και με τον Δημήτρη Καπέ, και με εξαιρετικά οξύ τρόπο είχε γράψει για «κρατική κάλυψη» στη ροή του μαύρου χρήματος από τους εκβιασμούς, τα ναρκωτικά το λαθρεμπόριο και άλλες παράνομες δραστηριότητες, προς το ξέπλυμα και το… φως της ημέρας.

Θεωρείται ότι η στενή του αυτή σχέση με τους δύο επίσης δολοφονημένους, τους είχε δώσει πρόσβαση σε πολλές πληροφορίες για τη δράση των κυκλωμάτων διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών.

Μάλιστα το όνομα του είχε αναφερθεί και στην έκθεση της ΕΥΠ για τους επίορκους αστυνομικούς, και αναμένετο να καταθέσει στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share