Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δολοφονία Μπερδέση: Ανατριχιαστική αποκάλυψη - Τι είχε πει σε Αστυνομικό πριν πέσει νεκρός; Η τελευταία ανάρτηση και τα προφητικά λόγια

Αποκαλύψεις φωτιά!

4 Ιουνίου 2021 08:25
Δολοφονία Μπερδέση: Ανατριχιαστική αποκάλυψη - Τι είχε πει σε Αστυνομικό πριν πέσει νεκρός; Η τελευταία ανάρτηση και τα προφητικά λόγια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δολοφονία Μπερδέση: Απειλές φέρεται ότι δεχόταν ο πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης ο οποίος τη Δευτέρα 31 Μαΐου έπεσε νεκρός από καλάσνικοφ στη Βάρη. H Aστυνομία έχει έναν κύκλο υπόπτων που ήθελαν τον πυγμάχο νεκρό, ενώ ο δικηγόρος του αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι ο 39χρονος δεχόταν απειλές.

«Ο αδικοχαμένος Τάσος Μπερδέσης είχε αναφέρει σε κατάθεσή του, πριν από δυόμιση χρόνια, ότι δεχόταν σοβαρές απειλές για τη ζωή του. Το αν αυτές οι απειλές συνδέονται με τη σε βάρος του ανθρωποκτονία είναι αντικείμενο έρευνας των διωκτικών αρχών» σημείωσε ο δικηγόρος του, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Λίγους μήνες πριν την εκτέλεσή του ο Τάσος Μπερδέσης φέρεται να είναι είχε πει σε αστυνομικό ότι είχε «πάρει τον ίσιο δρόμο».

Δολοφονία Μπερδέση: Ανατριχιαστική αποκάλυψη

«Τα έχω αφήσει όλα πίσω μου» είχε πει στον πρώην βουλευτή και πρώην διοικητή ασφαλείας Πατρών Αθανάσιο Νταβλούρο, όταν τον συνάντησε πριν από λίγο καιρό. Ο ίδιος αποκάλυψε τον διάλογο που είχαν μιλώντας στο Star.

«Με πλησίασε ο ίδιος, μου δήλωσε ποιος είναι. Τον είδα ήρεμο και μάλιστα μου δήλωσε ότι είχε αλλάξει πορεία και ότι είχε πάρει τον ίσιο δρόμο. Χαρακτηριστικά θυμάμαι τα λόγια του. “Η παλιά ατζέντα πετάχτηκε, να ξέρεις ότι βρίσκομαι στο δρόμο του Θεού και όλα καλά“» περιέγραψε.

Δολοφονία Μπερδέση: Πού εστιάζουν οι Αρχές

Σημείο κλειδί θεωρείται η κατάθεση της συντρόφου του. Η Ελισσάβετ Καρυπίδου, αν και βρίσκεται σε σοκ. θα προσπαθήσει να βοηθήσει τις Αρχές: να περιγράψει πώς ήταν ο αγαπημένος της τον τελευταίο καιρό και αν δεχόταν απειλητικά μηνύματα ή τηλεφωνήματα, αν υπήρχε κάτι που της κίνησε την περιέργεια. Κάθε λεπτομέρεια μετρά,προκειμένου να βρεθούν οι εκτελεστές.

Οι Αρχές έχουν εστιάσει σε προσωπικές διαμάχες που είχε ο πυγμάχος τα τελευταία 2,5 χρόνια, κυρίως στην Πάτρα. Με ποιους είχε ανοιχτούς λογαριασμούς και ποιοι τον είχαν απειλήσει. Στο επίκεντρο είναι δύο πρόσωπα: ο ένας από αυτούς είναι γνωστός επιχειρηματίας της πόλης, ο οποίος είχε έρθει σε δημόσια αντιπαράθεση με το θύμα

O κύκλος των καταθέσεων για τη δολοφονία του Τάσου Μπερδέση έχει ήδη αρχίσει. Οι Αρχές συλλέγουν υλικό από κάμερες, όχι μόνο την ημέρα της δολοφονίας αλλά και μέρες πριν και σαρώνουν το καθημερινό δρομολόγιο του πυγμάχου για να φθάσουν στους εκτελεστές του.

Για την Αστυνομία ο 39χρονος πυγμάχος είχε περιφερειακό ρόλο, όπως άλλωστε και το 2015 όταν το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε μια δικογραφία για υποθέσεις εκβιασμών. Γνώριζαν ότι δούλευε ως πορτιέρης σε κάποια νυκτερινά κέντρα, ενώ έκανε και συνοδείες επιχειρηματιών.

«Γενικά τα άγχη του ο Τάσος δεν τα έβγαζε. Ήταν άνθρωπος που έβγαζε σιγουριά 100%. Δεν ήταν άνθρωπος που θα φοβόταν κάτι. Το μόνο που φοβόταν αυτός ο άνθρωπος ήταν ο Θεός κανένας άλλος» σημείωσε φίλος του.

Τάσος Μπερδέσης: Η τελευταία ανάρτησή του και τα προφητικά λόγια

Ο γνωστός Πατρινός πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, στη μέση του δρόμου, στη Βάρη, το πρωί της Δευτέρας. Οι αστυνομικοί 72 ώρες περίπου μετά τη δολοφονία του πυγμάχου προσπαθούν ακόμα να βρουν το πρώτο κομμάτι του παζλ, ώστε να ανοίξει ο κύκλος των ερευνών τους. Παράλληλα, σοκαρισμένη είναι και η Ελίζαμπεθ Μαλαφέεβα, η σύντροφος του πυγμάχου, αφού δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι ο αγαπημένος της έφυγε από τη ζωή με τόσο ξαφνικό και άγριο τρόπο

Ο Τάσος Μπερδέσης δολοφονήθηκε στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, την ώρα που το θύμα κατευθυνόταν προς τον πυγμαχικό σύλλογο που υπάρχει στην περιοχή. Ο πυγμάχος, ο οποίος ήταν πεζός, δέχθηκε αρκετά πυρά με αποτέλεσμα ο θάνατός του να είναι ακαριαίος.

Η τελευταία ανάρτηση του Τάσου Μπερδέση:

Τάσος Μπερδέσης: Τα προφητικά λόγια του πυγμάχου - Η αλήθεια για το τραγικό συμβάν που είχε σημαδέψει την ζωή του

Τάσος Μπερδέσης: «Τον μόνο που φοβάμαι είναι ο Θεός και κανέναν άλλο», ακούγεται να λέει ο πυγμάχος στην αρχή ενός τραγουδιού που κυκλοφορεί στο youtube από τον Μάιο του 2019, με τα λόγια του να είναι προφητικά! Γιατί δεν συνδέεται η δολοφονία του "Άρη" στα Σεπόλια με εκείνη του Τάσου Μπερδέση;

Συγκεκριμένα, η ζωή του πυγμάχου, που τόσο βίαια έσβησε χθες το πρωί όταν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, τον δολοφόνησαν με καλάσνικοφ λίγο πριν την είσοδο του στο αθλητικό κέντρο όπου προπονούνταν, είχε αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον ραπ καλλιτέχνη με τους στίχους να παραπέμπουν στη ζωή και την προσωπικότητα του Έλληνα πρωταθλητή.

Στην αρχή μάλιστα του τραγουδιού ακούγεται ο Τάσος Μπερδέσης να λέει, πως τον μοναδικό που φοβάται είναι μόνο τον Θεό:

«Πόλεμος είναι, από όλους αυτούς ποιος πήγε στον πόλεμο, για να πει εγώ θα πεθάνω. Ένας πεθαμένος ποτέ δεν φοβάται να πεθάνει, εγώ τον μόνο που φοβάμαι είναι ο Θεός και κανέναν άλλο, για να ξέρεις», ενώ σε άλλο σημείο ακούγεται και πάλι ο πυγμάχος: «Όσες φορές και κάτω να είμαι, εγώ και κάτω που θα είμαι θα τους κερδίζω και να ξέρεις εκεί που θα πάω θα είμαι με τους καλύτερους τους κορυφαίους».

Λίγοι από τους στίχους του τραγουδιού:

«Έχει το πάθος, έχει την πίστη και θάρρος, είναι πυγμάχος είναι ο Μπερδέσης ο Τάσος όσοι τον βλέπουν γεμίζουν με άγχος, μην τον πειράξεις γιατί θα ναι λάθος είναι ο Χάρος μέσα στο ρινγκ όταν μπει, σκέφτονται οι αντίπαλοι τι θα συμβεί όταν αυτό εκραγεί δίνει καρδιά και ψυχή, έχει μυαλό και υπομονή...».

Τάσος Μπερδέσης: Η αλήθεια για το τραγικό συμβάν που είχε σημαδέψει την ζωή του

Πίσω στο μακρινό 2000, στα πρωτοσέλιδα των μέσων ενημέρωσης πρωταγωνίστησε η υπόθεση θανάτου του πυγμάχου Θανάση Μηλιόρδου, από την Πάτρα, που πέθανε σε ηλικία 18 ετών, σε αγώνα πυγμαχίας, ύστερα από τα χτυπήματα του Μπερδέση.

«Ο προπονητής έπρεπε να είχε ρίξει λευκή πετσέτα για να σταματήσει ο αγώνας. Δυστυχώς, δεν το έκανε ποτέ», είχε δηλώσει, μετά το θανάσιμο συμβάν, ο πυγμάχος σε συνέντευξή του τον Δεκέμβριο του 2001, σε ηλικία μόλις 18 ετών.

Το στοιχείο που ενέτεινε τον προβληματισμό, σε σχέση με τη σφοδρότητα των χτυπημάτων από την πλευρά Μπερδέση, είναι ότι επρόκειτο για φιλικό αγώνα. Ο Μηλιόρδος, μετά τα χτυπήματα, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, όπου εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τελικά δεν τα κατάφερε.

Τάσος Μπερδέσης

«Φαινόταν ότι ετοιμαζόταν να μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Ακόμη και όταν είχε ζαλιστεί, ο προπονητής του φώναζε στον διαιτητή ότι μπορεί να συνεχίσει», είχε επισημάνει ο Μπερδέσης για το τραγικό συμβάν, ενώ εστίαζε στη στάση του προπονητή του αντιπάλου του, λέγοντας ότι ντρόπιαζε χωρίς λόγο τον Μηλιόρδο.

Χωρίς να παραδέχεται ότι τα χτυπήματά του ήταν δυνατά και εκφράζοντας το σοκ που έζησε όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, ο Μπερδέσης είχε πει για τον Μηλιόρδο: «Νομίζω κάποια στιγμή θα τον δω μπροστά μου».

Είχε επισημάνει, ακόμη, την κούραση, από την πολλή προπόνηση, του αντιπάλου του πριν από τον αγώνα. Ο προπονητής, ωστόσο, του Μηλιόρδου, Νίκος Λιβέρης, είχε δηλώσει ότι δεν «ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί του Μπερδέση». «Ήταν ένα φιλικό παιχνίδι, για ποιον λόγο να φανατίσω τον αθλητή;», είχε προσθέσει.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share