Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σπαράζει καρδιές ο τραγικός σύζυγος - «Τους παρακαλέσαμε...»

Συγκλόνισε στις πρώτες του δηλώσεις μπροστά στις κάμερες

11 Μαΐου 2021 21:06
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σπαράζει καρδιές ο τραγικός σύζυγος - «Τους παρακαλέσαμε...»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σπαράζει καρδιές για το θάνατο της 20χρονης συζύγου του ο 32χρονος πιλότος, μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με τον ίδιο να πραγματοποιεί της πρώτες του δηλώσεις ενώπιον της κάμερας και των δημοσιογράφων.

Ο ίδιος γύρισε στο σπίτι του αργά το απόγευμα της Τρίτης (11/5), αρκετές ώρες μετά τον εφιάλτη που έζησε στο ίδιο του το σπίτι, όταν τρεις ληστές εισέβαλαν σε αυτό, σκοτώνοντας την 20χρονη σύζυγό του και δένοντας τον ίδιο, δίπλα στο μερικών μηνών παιδί τους, τη στιγμή που υπάρχουν ελπίδες για την εύρεση των φονιάδων.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι πρώτες δηλώσεις του 32χρονου συζύγου

Ο 32χρονος πιλότος ελικοπτέρων, που συνοδευόταν από τρεις αστυνομικούς, έφτασε στη μεζονέτα για να πάρει κάποια προσωπικά αντικείμενα, έμεινε σε αυτό για μια ώρα και αποχώρησε.

Κατά την έξοδό του, έκανε συντετριμένος τις πρώτες του δηλώσεις, μετά το τραγικό περιστατικό, στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν.

«Θα τους πιάσουνε. Η αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό. Να μη συμβεί σε κανέναν άνθρωπο αυτό που πάθαμε εμείς», είπε, πριν αποχωρήσει από το σημείο.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σοκάρει ο σύζυγος της 20χρονης - «Ξαφνικά δεν την άκουγα πια...»

Σοκαριστική είναι η μαρτυρία του 32χρονου πιλότου και συζύγου της 20χρονης για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με τον ίδιο να αναφέρεται στις συνθήκες, υπό τις οποίες έγινε η δολοφονία στο ίδιο τους το σπίτι και μπροστά στο 11 μηνών παιδί τους.

Από το πρωί της Τρίτης (11/5) ο 32χρονος πατέρας βρίσκεται στο Tμήμα Aνθρωποκτονιών της Ασφάλειας και οι Αστυνομικοί του δείχνουν ολόσωμες φωτογραφίες σεσημασμένων κακοποιών σκληρών εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίοι έχουν πρόσφατα αποφυλακιστεί. Οι Αρχές πιστεύουν πως μπορεί κάποιος από αυτούς να ήταν ένας από τους δράστες του εγκλήματος. Επίσης οι αστυνομικοί έχουν πειστεί πως ο «εγκέφαλος» που οργάνωσε την εισβολή στο σπίτι της οικογένειας γνώριζε πράγματα για την οικογένεια. Για το λόγο αυτόν, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει όλοι, όσοι είχαν μπει στο σπίτι για εργασία.

Νωρίτερα την Τρίτη οι δράστες του εγκλήματος επικηρύχθηκαν με 300.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Προστασίας του πολίτη. Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό θα δοθεί σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες στην Αστυνομία, οι οποίες θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών.

Οι σοκαριστικές περιγραφές του 32χρονου πιλότου και οι γείτονες που δεν άκουσαν τίποτα

Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές του συζύγου της 20χρονης, ο οποίος στην κατάθεσή του σημειώνει πως αποκάλυψε αμέσως στους δράστες το σημείο πού βρίσκονταν τα χρήματα που έψαχναν, αλλά οι αδίστακτοι εγκληματίες συνέχισαν να ψάχνουν το σπίτι ενώ η γυναίκα φώναζε και και το 11 μηνών μωρό έκλαιγε: «Τους είπα αμέσως πού είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο. Είχαμε αγοράσει ένα οικόπεδο και είχα κάποια λεφτά στο σπίτι για να τα δώσω για κάποιες αρχικές εργασίες. Ακουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνει κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια περιέγραψε τη συγκλονιστική στιγμή που σταμάτησε να ακούει τα ουρλιαχτά της συζύγου του. «Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου», κατέθεσε στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, οι κακοποιοί προέβησαν στο έγκλημα, εκμεταλλευόμενοι αφενός το αραιοκατοικημένο της περιοχής γύρω από το σπίτι της οικογένειας και εισέβαλαν στο σπίτι από το πίσω μέρος της κατοικίας και πιθανότατα από ένα χαμηλό παράθυρο, που ήταν και προβληματικό. Οπως όλα δείχνουν, οι εγκληματίες γνώριζαν πολύ καλά τον χώρο αλλά και τον τρόπο για να μπουν στην οικία.

Καθόλη τη διάρκεια του εγκλήματος οι γείτονες του ζευγαριού - το σπίτι είναι μεσοτοιχία με μία άλλη μεζονέτα στην οποία κατοικεί άλλη οικογένεια- δεν άκουσαν τίποτα. Κανέναν ύποπτο ήχο δεν άκουσαν ούτε οι γείτονες που κατοικουν ακριβώς απέναντι από το σπίτι.

Τελικά αυτός που κάλεσε τις Αρχές ήταν ο ίδιος ο 32χρονος πατέρας του 11μηνου παιδιού και σύζυγος της 20χρονης Καρολίνας,ο οποίος - παρά το γεγονός ότι οι αδίστακτοι κακοποιοί τον είχαν δέσει - έφτασε στο τηλέφωνο από το σημείο που ήταν δεμένος και είπε στους αστυνομικούς για τους κακοποιούς που μπήκαν στο σπίτι.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να συλλέξουν με όλους τους πιθανούς τρόπους να συλλέξουν γενετικό υλικό των δραστών και έστειλαν ότι βρήκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share