Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις με την δολοφονία του Κώστα Πολύζου: Οι μαρτυρίες των αστυνομικών και του κυνηγού που τον είχε εντοπίσει! (Video)

Όλες οι πληροφορίες!

15 Ιανουαρίου 2020 13:46
Ραγδαίες εξελίξεις με την δολοφονία του Κώστα Πολύζου: Οι μαρτυρίες των αστυνομικών και του κυνηγού που τον είχε εντοπίσει! (Video)

Ραγδαίες εξελίξεις με την δολοφονία του Κώστα Πολύζου, καθώς ξεκίνησε η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της δολοφονίας του, για την οποία έχουν καταδικαστεί σε ισόβια η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου.

Με μεγάλη αγωνία αναμένονταν σήμερα οι καταθέσεις των αστυνομικών που διερεύνησαν την υπόθεση καθώς και ο κυνηγός που τον είχε εντοπίσει!

Δείτε το βίντεο:

Προκλητικός ο Έλληνας δολοφόνος της Τοπαλούδη! Ύψωσε το μεσαίο του δάχτυλο!

Δίκη Ελένη Τοπαλούδη: Περίσσεψε, χθες, στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας όπου ξεκίνησε η δίκη για την στυγερή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ο πόνος και ο θυμός των δικών της ανθρώπων και κυρίως των δυο γονιών της, που συγκλόνισαν το δικαστήριο με τις σπαρακτικές καταθέσεις τους.

Η 21χρονη φοιτήτρια του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου που κακοποιήθηκε, βάναυσα, βιάσθηκε και εν τέλει ρίχτηκε στα βράχια στον όρμο «Φώκια» στην Λίνδο της Ρόδου, είχε όνειρα και σχέδια για την ζωή της. Αλλά δεν πρόλαβε...

Η χθεσινή ακροαματική διαδικασία για την πολύκροτη αυτή υπόθεση χαρακτηρίστηκε από το δριμύ «κατηγορώ» των γονιών της Ελένης κυρίως προς τους γονείς των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης, ενός 21χρονου Ροδίτη και ενός 20χρονου αλλοδαπού, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες του βιασμού και της ανθρωποκτονίας της νεαρής γυναίκας.

Αμφότεροι οι γονείς της 21χρονης φοιτήτριας ανέφεραν ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα έπρεπε να κάθονται οι οικείοι των δυο νεαρών, διότι όπως είπαν, αν και είχαν προειδοποιηθεί για την παραβατική συμπεριφορά των παιδιών τους, δεν έκαναν τίποτα για να την σταματήσουν.

«Στο εδώλιο θα έπρεπε να βρίσκονται τώρα οι γονείς των κατηγορουμένων. Δεν έκαναν τίποτα ενώ είχαν ειδοποιηθεί για την επιθετικότητα των παιδιών τους. Αν δεν ήταν η κόρη μου θα ήταν κάποιο άλλο παιδί. Ας απευθυνόντουσαν κάπου, τόσοι φορείς ψυχοπαιδαγωγικοί υπάρχουν» ανέφερε στην κατάθεσή του ο πατέρας της 21χρονης Ελένης.

Προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα του ο κ. Ιωάννης Τοπαλούδης αναφέρθηκε στον αγώνα της οικογένειας για την μόρφωση της Ελένης αλλά και για τα όνειρα που είχε για τη ζωή της. Με σπασμένη από τον πόνο φωνή, περιέγραψε τις δύσκολες ώρες που έζησε όταν έμαθε για τη δολοφονία της κόρης του στη Ρόδο αλλά και για το ένα και μοναδικό όνειρο που έχει δει μέχρι σήμερα με εκείνη. Όπως ανέφερε ονειρεύτηκε τη νεκρή κόρη του σε ένα εμπορικό πεζόδρομο στο Διδυμότειχο, όπου βρίσκεται και το σπίτι της οικογένειας. Ονειρεύτηκε ότι ήταν μαζί της και εκείνη του ζητούσε να της αγοράσει καινούργια ρούχα. «'Όπως τότε, που ακόμη ήταν στη ζωή και είχαμε πάει εδώ στην Ερμού να αγοράσει καινούργια ρούχα γιατί θα έκανε την πρακτική της στο υπουργείο Εξωτερικών και ήθελε να είναι εμφανίσιμη» είπε ο πατέρας της 21χρονης.

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, μίλησε και εκείνη για τα όνειρα του παιδιού της. Η κόρη της, όπως είπε, μιλούσε πέντε γλώσσες και επένδυε στη γνώση. «Σκοπός της ήταν να πάρει το πτυχίο της και να φύγει. Να πάει να προσφέρει εθελοντικά στο προξενείο στην Αδριανούπολη» είπε η μητέρα της 21χρονης και στη συνέχεια εξαπέλυσε τα πυρά της στους δυο κατηγορούμενους και τις οικογένειές τους, κυρίως αυτή του νεαρού Ροδίτη. «Αν ήμουν στη θέση τους θα είχα αυτοκτονήσει. Αυτά τα καρκινώματα της Ροδίτικης κοινωνίας τί λόγο θα δώσουν στο Θεό και την κοινωνία;».

Στη συνέχεια η ίδια, υποστήριξε πως πιστεύει ότι ένας εκ των κατηγορουμένων «ζήτησε την βοήθεια του πατέρα του όταν πέταξαν το παιδί μου με τα σεντόνια παραμορφωμένο στη θάλασσα. Είχαν τη συνδρομή των δικών τους ανθρώπων».

Καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας οι δυο κατηγορούμενοι παρακολουθούν τις μαρτυρικές καταθέσεις εμφανώς ταραγμένοι και κατεβάζοντας ενίοτε τα κεφάλια τους προς το έδαφος. «Λυπάμαι για την Ελένη αλλά δεν έγινε τίποτα με την Ελένη ....» είπε προς το τέλος της δίκης ο 21χρονος Ροδίτης. Ο ίδιος μέσω του συνηγόρου του με την έναρξη της δίκης ζήτησε εγγράφως συγνώμη. Νωρίτερα πάντως, κατά τη μεταγωγή του στο δικαστήριο, το ίδιο άτομο είχε φανεί απίστευτα προκλητικό και συνάμα κυνικό. Ο Έλληνας κατηγορούμενος, παρόλο που φορούσε χειροπέδες, ύψωσε το μεσαίο του δάχτυλο και κοίταξε με προκλητικό τρόπο τους δημοσιογράφους αλλά και όσους είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο για την έναρξη της πολύκροτης δίκης.

Ο δικηγόρος του 21χρονου κατηγορουμένου, Θ. Μαντάς, ανέφερε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο: «Ζητάμε δημόσια συγνώμη ...Είναι γράμμα κενό γιατί η εκλιπούσα δεν θα έρθει στη ζωή. Δεν ζητάμε συγνώμη για να ζητήσουμε μετά ελαφρυντικά». Ο 21χρονος Ροδίτης αρνείται την κατηγορία του βιασμού και δήλωσε πως δέχεται μόνον αυτή της απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία. Αντίθετα, ο 20χρονος αλλοδαπός αρνείται και τις δυο κατηγορίες.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share