Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δολοφονία βιολόγου: Οι ισχυρισμοί του 27χρονου που σοκάρουν!

Ήταν σαν να έμπαινε ο «διάβολος» μέσα του!

18 Ιουλίου 2019 07:47
Δολοφονία βιολόγου: Οι ισχυρισμοί του 27χρονου που σοκάρουν!

Οι αναφορές του βιαστή-δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον σχετικά με τον τρόπο που έδρασε αλλά και ασέλγησε πάνω της προκάλεσαν ανατριχίλα ακόμα και στους έμπειρους αστυνομικούς!

Ο 27χρονος δράστης, στην προφορική του κατάθεση στους αστυνομικούς είπε, μεταξύ άλλων, ότι ερεθιζόταν με τις γυναίκες και όταν η ορμή γινόταν έντονη, δεν μπορούσε να την κρατήσει και πως ήταν σαν να έμπαινε ο «διάβολος» μέσα του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, ο 27χρονος πατέρας δύο ανηλικών παιδιών, βιάσε το θύμα του μια φορά όσο αυτό ήταν εν ζωή και άλλες δύο όταν είχε πεθάνει, ένα στοιχείο που προκάλεσε σοκ.

Στην δημοσιότητα έρχονται καταγγελίες και από άλλες γυναικες, κυρίως αλλοδαπές, μέσω δημοσιευμάτων σε τοπικές ιστοσελίδες, οι οποίες δήλωσαν πως είχαν δεχθεί επίθεση από άγνωστο δράστη στην ίδια περιοχή ενώ μια γυναίκα σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα ισχυρίστηκε πως αναγνώρισε το αυτοκίνητο του 27χρονου Χανιώτη.

Συγκεκριμένα μια γυναίκα Πολωνικής καταγωγής μετέβη στην Αστυνομία για να καταγγείλει το συμβάν όμως δεν μπόρεσε, μέσα στην ταραχή της να αναγνωρίσει το αυτοκίνητο, κάτι που έκανε αργότερα όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του οχήματος του 27χρονου. Τότε, μάλιστα, η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε προσαγωγές, ανάμεσα στις οποίες ήταν και εκείνη του 27χρονου, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει κάποια σύλληψη.

Άλλη μια καταγγελία προέρχται από μια γυναίκα από τη Λιθουανία, η οποία είδε να βγαίνει κάποιος από αυτοκίνητο και να την πλησιάζει, σύμφωνα όμως με την ίδια κατάφερε να γλιτώσει, επειδή άρχισε να τρέχει σε πολυσύχναστο μέρος.

Η τρίτη καταγγελία ήρθε από Ελληνίδα, η οποία αποκάλυψε ότι χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και σώθηκε όμως αφού φώναξε και έτρεξε, ενώ γύρω της υπήρχε κόσμος.

Ο 27χρονος δολοφόνος αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή μετά τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που του έχουν απαγγελθεί. Ο δικηγόρος του, όμως, αναμένεται να οριστεί από το Κράτος καθώς κανείς από τους Κρητικούς δικηγόρους δεν αναλαμβάνει την υπεράσπιση του.

Ιατροδικαστής για τη δολοφονία της βιολόγου: Τα δύο σενάρια για το πώς πέθανε!

Μιλώντας στον τοπικό ραδιοσταθμό «Radio 98.4» για την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας, ο πεπειραμένος ιατροδικαστής υποστήριξε ότι η διαδικασία της νεκροψίας διήρκεσε εννέα ώρες και πως ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός.

Ο καθ' ομολογίαν 27χρονος δολοφόνος, που είναι αγρότης και youtuber, θα οδηγηθεί την προσεχή Παρασκευή στο γραφείο του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Το πρώτο -και πιο ακραίο- σενάριο για τη δολοφονία της 60χρονης βιολόγου, όπως είπε ο κ. Παπαδομανωλάκης, είναι ο θάνατος να προκλήθηκε «από ασφυξία θέσης».

Ο ιατροδικαστής εξήγησε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί αν ήταν ζωντανή την ώρα που την έριξε από την τρύπα στο σπήλαιο. Σε αυτό το σενάριο ο θάνατος θα μπορούσε να επέλθει λόγω των καταγμάτων που υπέστη και τη στάση (θέση) που είχε το σώμα της.

«Εύχομαι να μην ισχύει κάτι τέτοιο. Θα ήταν απάνθρωπο, ακραίο να πεθάνει αβοήθητη» σχολίασε ο Αντώνης Παπαδομανωλάκης.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται για τη δολοφονία της Σούζαν Ιτον είναι η ασφυξία να προκλήθηκε από απόφραξη των αναπνευστικών οδών. Να σημειωθεί ότι από τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι τρεις ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό δείχνει να απομακρύνεται η εκδοχή της δολοφονίας διά στραγγαλισμού.

Ο κ. Παπαδομανωλάκης τόνισε επιπλέον ότι από τη νεκροψία που έγινε κατά την έρευνα της υπόθεσης δολοφονίας διαπιστώθηκε ότι οι κακώσεις που είχε στον θώρακα και τα σπασμένα πλευρά δεν ήταν θανατηφόρα. Επίσης μη θανατηφόρα, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν και «τα τραύματα από αιχμηρό όργανο, πιθανώς μαχαίρι ή αιχμηρό τμήμα οχήματος» που βρέθηκαν στη σορό της δολοφονημένης βιολόγου Σούζαν Ιτον.

Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε τα χτυπήματα από το αυτοκίνητο του δράστη, ωστόσο διέψευσε ότι την πάτησε με τα λάστιχα του οχήματος. Σε ό,τι αφορά το σκέλος της σεξουαλικής κακοποίησης ο Αντώνης Παπαδομανωλάκης είπε ότι θα πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, καθώς η σορός ήταν σε προχωρημένη σήψη.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share