Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

Ελένη Τοπαλούδη: Αποκάλυψη "βόμβα" για τον 21χρονο από την ίδια του την μητέρα!

Τι κατέθεσε η μητέρα του;

15 Δεκεμβρίου 2018 09:46
Ελένη Τοπαλούδη: Αποκάλυψη

Με την λήψη μαρτυρικής καταθέσεως από την μητέρα του 21χρονου κατηγορούμενου για βιασμό από κοινού και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με έναν 19χρονο Αλβανό, συνεχίστηκε χθες η κυρία ανάκριση γύρω από τις συνθήκες διάπραξης του ιδιαζόντως ειδεχθούς εγκλήματος με θύμα την 21χρονη φοιτήτρια του τμήματος Μεσογειακών σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ελένη Τοπαλούδη του Ιωάννη.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατικής», το γεγονός ότι, για πρώτη φορά στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται, τόσο στο προκαταρκτικό στάδιο της προανάκρισης όσο και στην πορεία μετά την απολογία των κατηγορουμένων και την έκδοση διάταξης για την προσωρινή τους κράτηση, γίνεται μνεία σε προσπάθεια απεξάρτησης από τα ναρκωτικά του 21χρονου ημεδαπού κατηγορούμενου.
Ανεπισήμως είχε γίνει γνωστό συγκεκριμένα ότι κατά την διάρκεια της κράτησής του στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου του είχε χορηγηθεί κάποιο σκεύασμα χωρίς όμως να διευκρινιστεί αρμοδίως για την σύστασή του.

Χθες η μητέρα του φέρεται στην κατάθεσή της να ανέφερε ότι ο 21χρονος παρακολουθεί ένα από τα προγράμματα υποκατάστασης από τα ναρκωτικά που λειτουργούν στο νησί της Ρόδου και μάλιστα ότι τυγχάνει ψυχολογικής υποστήριξης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε εξαρτημένος από ουσίες και μάλιστα από μικρή ηλικία και ότι κατέβαλλε προσπάθεια απεξάρτησης, ενώ φέρεται μάλιστα λόγω των προβλημάτων του αυτών να μην ολοκλήρωσε και την στρατιωτική του θητεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη: Μητριά από την κόλαση! Φυλάκισε σε ντουλάπι τον 5χρονο θετό της γιο

Η μητέρα του 21χρονου αναφέρθηκε στην οικογενειακή τους κατάσταση και ξεκαθάρισε ότι την 28η Νοεμβρίου 2018 η ίδια απουσίαζε από τη Ρόδο καθώς είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην Αθήνα. Αναφέρθηκε ακόμη στο χαρακτήρα και στα προβλήματα του γιου της, ενώ επεσήμανε ότι ο σύζυγός της, που ομοίως έχει κληθεί για κατάθεση, απουσιάζει στα Γρεβενά.

Στο μεταξύ πλήρως επιβεβαιώθηκε και το χθεσινό ρεπορτάζ της «δημοκρατικής» γύρω από το περιεχόμενο των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων, που διενήργησαν επιτελείς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών

Ερευνών, σε πειστήρια που συνέλεξαν από το εξοχικό στους Πεύκους.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», παρά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, από τις εργαστηριακές εξετάσεις βρέθηκαν αποτυπώματα από την αριστερή παλάμη του 19χρονου Αλβανού κατηγορούμενου στην βάση (σιδερώστρα) στην οποία βρισκόταν το σίδερο, για το οποίο οι δύο κατηγορούμενοι διαφωνούν, για το ποιος το ανέλαβε και το ποιος το χρησιμοποίησε για να πλήξει στο πρόσωπο με σφοδρότητα το θύμα.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών σε έγγραφο που απέστειλε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου την 8η Δεκεμβρίου 2018 αναφέρει συγκεκριμένα ότι κατά την εξερεύνηση που έγινε στα πειστήρια, βρέθηκε ένα τμήμα παλαμικού αποτυπώματος στην επιφάνεια βάσης ηλεκτρικού σίδερου χρώματος λευκού-μωβ με την ένδειξη, μεταξύ άλλων «Silvercrest» στην οποία είναι επικολλημένη ετικέτα με την ένδειξη S/N «035084» το οποίο ταυτίζεται, όπως διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά από τα αρχεία της υπηρεσίας, με το αποτύπωμα της αριστερής παλάμης του 19χρονου.

Θυμίζουμε ότι πιθανολογείται και αναμένεται να ξεκαθαρίσει με την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων αλλά προφανώς και με την λήψη συμπληρωματικών απολογιών από τους κατηγορούμενους, ότι ο 19χρονος έθεσε το αριστερό του χέρι στη σιδερώστρα και ανέλαβε με το δεξί το σίδερο.
Το σίδερο, που βρέθηκε στο μεταξύ σε σημείο που υπέδειξε ο 19χρονος στους λιμενικούς στο θαλάσσιο δύσβατο σημείο του κόλπου «Φώκιας» απέναντι από το φυλάκιο Γκίνας, όπου πέταξαν την 21χρονη, είναι σπασμένο, ενώ πιθανολογείται σφόδρα ότι λόγω της πολυήμερης παραμονής του στο νερό δεν φέρει ίχνη DNA και αποτυπωμάτων τα οποία είναι αξιολογήσιμα.

Σε κάθε περίπτωση επί του παρόντος μόνο, πιθανολογείται ότι η εξιστόρηση των όσων συνέβησαν στο εξοχικό από τον 21χρονο ημεδαπό ταιριάζει περισσότερο στο πρώτο εργαστηριακό εύρημα.
Ενα δεύτερο στοιχείο που αφορά τα εργαστηριακά ευρήματα, το οποίο ωστόσο δεν εισφέρει ιδιαίτερα στην υπόθεση καθώς έχει ήδη επιβεβαιωθεί από τις απολογίες είναι ότι από το διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου της οικίας στους Πεύκους προέκυψε από τον έλεγχο δειγμάτων και συγκεκριμένα αιματηρών κηλίδων στο χώρο του μπάνιου και του χωλ ότι ταυτίζονται με το DNA του θύματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ταυτοποιηθεί κι άλλα αποτυπώματα και των δύο κατηγορουμένων της ανθρωποκτονίας, του 19χρονου και του 21χρονου Ροδίτη, πάνω σε μπουκάλια και ποτήρια μέσα στο σπίτι τους Πεύκους.

Φέρεται παραπέρα να εντοπίστηκε και γενετικό υλικό των δύο ανδρών στο λευκό αγροτικό βανάκι του πατέρα του 21χρονου με το οποίο είχαν μεταφέρει το θύμα από το σπίτι της στους Πεύκους και στη συνέχεια το χρησιμοποίησαν για να πετάξουν την ζωντανή κοπέλα στην παραλία της Φώκιας.

Στο μεταξύ ψυχιατρική εξέταση για τον 21χρονο ζήτησε ο δικηγόρος του κ. Ακης Δημητριάδης.
Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο του Αnt1 τόνισε ότι ο εντολέας του «δεν μπορούσε να κατανοήσει πλήρως την διαδικασία και τις ερωτήσεις της ανακρίτριας».

«Εντοπίστηκε δακτυλικό αποτύπωμα της αριστερής παλάμης του 19χρονου, από τη βάση του ηλεκτρικού σίδερου. Το σίδερο έμεινε έξι μέρες νερό, οπότε θεωρώ απίθανο να βρεθεί κάποιο αποτύπωμα. Αυτός που έπιασε το σίδερο για να χτυπήσει, έπιασε και τη βάση για να το σηκώσει. Η σημασία του ευρήματος, είναι ότι ο ισχυρισμός του συγκατηγορούμενου ότι δεν έπιασε ποτέ το σίδερο, καταρρίπτεται αυτομάτως», τόνισε ο κ. Δημητριάδης.
Ο συνήγορος είπε ακόμη ότι: «Υπάρχει ένα ποσοστό ευθύνης στον πελάτη μου. Υπάρχει ένας βαθμός συμμετοχής, ενεργειών που έχουν γίνει από τον ένα ή από τον άλλο κι αυτά θα κριθούν. Για πολλές εβδομάδες ακόμη θα έρχονται στοιχεία για την υπόθεση»
Οσον αφορά τα όσα έχουν διαρρεύσει σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεων ξεκαθάρισε ότι: «Δεν έχουμε πάρει επίσημα έγγραφα από dna, τοξικολογικές, εργαστηριακές κτλ». Για το πώς έγινε το συμβάν επεσήμανε ότι:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Προβλέψεις Σαββατοκύριακου (15-16) από την Άντα Λεούση!

«Πήγαν μαζί με το φορτηγάκι οδηγώντας αυτός (21χρονος), όταν έφτασαν στην κοπέλα, πήγε στην καρότσα κι οδήγησε στη συνέχεια ο 19χρονος».
Για την υπόθεση μίλησε το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1 ο Αλέξης Κούγιας. Σχετικά με την εκδίκαση εκτίμησε ότι τόσο λόγω των διαστάσεων που έχει πάρει η υπόθεση, όσο και «υπό το φόβο εκφοβισμού των ενόρκων», ενδέχεται η δίκη να μη γίνει στην Κω, όπου έχει προγραμματιστεί να γίνει, αλλά στον Πειραιά.

«Μικρή σημασία έχει ποιος κρατούσε το σίδερο, αφού ο θάνατος δεν επήλθε από το χτύπημα, αλλά από πνιγμό», πρόσθεσε ο συνήγορος της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη.

Όπως ο ίδιος διευκρίνισε, «ο θάνατος επήλθε οκτώ ώρες μετά το χτύπημα» και «η ανθρωποκτονία έγινε τη στιγμή που πέταξαν το θύμα στη θάλασσα».
Ανακουφισμένη δήλωσε εξάλλου η μητέρα του κατηγορούμενου σε δηλώσεις της στον Ant1 από τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Τα αποτυπώματα δεν ανήκουν στο παιδί της αν και η ίδια λέει ότι ήδη το γνώριζε. Οι δύο κατηγορούμενοι νεαροί βρίσκονται πλέον στην ίδια φυλακή στα Γρεβενά. «Αστακός» οι φυλακές μετά την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε ο 19χρονος.
Η γυναίκα λέει ότι είναι σοκαρισμένη από όλα όσα έγιναν αλλά και ανακουφισμένη, από τη στιγμή που έμαθε ότι τα αποτυπώματα δεν είναι του γιου της.

“Ακόμη είμαι σοκαρισμένη. Εξ αρχής ο γιος μου ισχυριζόταν ότι δεν είχε σχέση με τα χτυπήματα στην άτυχη κοπέλα και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο δικηγόρος μας υπέβαλε αίτημα εξέτασης αποτυπωμάτων και DNA για το φονικό σίδερο” είπε η μητέρα του 21 ετών νεαρού, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Εμείς ξέραμε την αλήθεια κατά βάθος, ξέρουμε τι είναι το παιδί μας. Η ανάκριση συνεχίζεται, περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών, να αξιολογηθούν τα ευρήματα και να δείξουν ποιος έκανε τι και το βάρος της ευθύνης του καθενός” πρόσθεσε.

Σοκαριστική είναι η αποκάλυψη ότι στο σπίτι στο οποίο βιάστηκε και δολοφονήθηκε η 21χρονη Ελένη Τοπαλούδη στη Ρόδο, πριν από λίγο διάστημα βρέθηκε και μία ανήλικη κοπέλα, ηλικίας μόλις 15 ετών. Σύμφωνα με την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Μαζί σου», φίλη της ανήλικης κοπέλας αποκάλυψε ότι η 15χρονη της είχε εκμυστηρευτεί ότι οι δύο κατηγορούμενοι την κάλεσαν στο εν λόγω σπίτι, την εξανάγκασαν να δει πορνό και στη συνέχεια της ζήτησαν να κάνει και εκείνη όσα έβλεπε. Φυσικά η κοπέλα αντέδρασε, προσπάθησε να φύγει, επειδή ήταν κλειδωμένα και ενώ βρισκόταν σε κατάσταση πανικού ένας από τους δράστες τη χαστούκισε. Τελικά η ανήλικη κατάφερε να φύγει όταν απείλησε ότι θα τους κάνει καταγγελία. Το ανήλικο κορίτσι εκμυστηρεύτηκε το γεγονός στην ενήλικη φίλη της αλλά δεν είπε τίποτα στους γονείς της. Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει η ενήλικη φίλη της στην εκπομπή «Μαζί σου» η κοπέλα είχε μια μεγάλη μελανιά στο χέρι της μετά τη βία που της ασκήθηκε και ήταν τρομοκρατημένη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ακόμη δυο νεαρές κοπέλες είχαν πάει στο σπίτι στους Πεύκους. «Την είχα ρωτήσει, μου είχε εξηγήσει τι είχε γίνει, αναλυτικά, το ένα και το άλλο και από τότε ξεκίνησε να τους ψιλοφοβάται», αναφέρει η μάρτυρας για μια κοπέλα που βρέθηκε με τους δυο κατηγορούμενους, την οποία μάλιστα χτύπησαν.
Σύμφωνα με την ίδια, από τους δυο άντρες της ασκήθηκε βία ώστε να «αντιγράψουν» όσα έβλεπαν σε αισθησιακή ταινία. Όταν αυτή αρνήθηκε ο 19χρονος φέρεται να την χτύπησε στο χέρι.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share