Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γιάννης Μακρής: Το "'έντονο" παρελθόν και το προφίλ του δολοφόνου με τον σιγαστήρα!

Ποιο ήταν τελικά το κίνητρο του;

3 Νοεμβρίου 2018 09:46
Γιάννης Μακρής: Το

Όσα έκανε ο δολοφόνος του του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί.Τώρα όμως αυτό που αναζητούν είναι το κίνητρό του, το οποίο, σύμφωνα με το Star, μπορεί να φτάνει μέχρι την Αυστραλία και στις υποθέσεις που ήταν εμπλεκόμενο το θύμα.

Καταδίκη για ναρκωτικά στην Αυστραλία, φιλικές σχέσεις με τους μηχανόβιους Hell Angels, επιχειρηματική δράση με εταιρείες σεκιούριτι και ένας εκτελεστής που έφτασε μέχρι την πόρτα του σπιτιού του Γιάννη Μακρή. «Ο Μακρής κυριαρχούσε στον υπόκοσμο της χώρας για σειρά ετών, με τις «πλάτες» ενός λιβανέζου εγκληματία», αναφέρουν αυστραλέζικα ΜΜΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην υγειά μας ρε παιδιά: Το σημερινό αφιέρωμα που θα χτυπήσει "κόκκινο" σε τηλεθέαση!

Ο εκτελεστή τους σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα έχει μέτριο ανάστημα, φορούσε γκρίζα ρούχα, καπέλο και κουκούλα και είχε σηκωμένο τον γιακά του μπουφάν του. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 ο δολοφόνος τον σκότωσε με όπλο που είχε σιγαστήρα. Πως καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα; Πρώτον, γιατί κανένας από τους κατοίκους της περιοχής σε απόσταση τριών-τεσσάρων μέτρων από τη σκηνή του εγκλήματος δεν άκουσε τον παραμικρό θόρυβο. Συγκεκριμένα, παρά τα όσα έσπευσαν κάποιοι να δηλώσουν σε ΜΜΕ τις πρώτες ώρες της δολοφονίας, όταν ρωτήθηκαν από τους αστυνομικούς δεν ανέφερε κανείς κάτι. Δεύτερον, από τα πλάνα που έχουν συλλεχθεί από κάμερες ασφαλείας, όπου φαίνεται ξεκάθαρα το όπλο.

Η περιγραφή του δολοφόνου συμπίπτει από τις κάμερες του σπιτιού και των γύρω κατοικιών, κάτι που ο δράστης γνώριζε και γι αυτό είχε φροντίσει να καλύψει τα χαρακτηριστικά του. Ωστόσο έχει καταγραφεί ο δολοφόνος να κατεβαίνει πεζός και να ρίχνει δυο πυροβολισμούς στον 46χρονο που ήταν στην θέση του οδηγού. Στη συνέχεια, περνάει πίσω από το αυτοκίνητο και από την πλευρά του οδηγού πυροβολεί άλλες δυο φορές.

Ο 46χρονος βγαίνει από το όχημα του, παραπατά και φωνάζει δυο φορές «Βοήθεια».

Μεγάλο όμως είναι και το ενδιαφέρον των αυστραλιανών μέσων καθώς το όνομα Γιάννης Μακρής είχε συνδεθεί με υποθέσεις ναρκωτικών. Μάλιστα, απεσταλμένοι τηλεοπτικών σταθμών βρέθηκαν έξω από το σπίτι του στην Βούλα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», τον Απρίλιο του 2017 στελέχη της αυστραλιανής υπηρεσίας Ασφαλείας και Πληροφοριών (Australian Security Intelligence Organisation – ASIO) είχαν επισκεφθεί υπό άκρα μυστικότητα την Αθήνα, αναζητώντας ακίνητα και τραπεζικές καταθέσεις στο όνομα του Μακρή. Παρόμοιες διαδικασίες κατάσχεσης εξάλλου είχαν κινηθεί και στην Αυστραλία, μετά την ανάμειξη (σύμφωνα με ΜΜΕ της Αυστραλίας) του 46χρονου σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών αξίας 13 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός «βαρώνου» της νύχτας στο Σίδνεϊ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό! Αυτά είναι τα λεφτά που δηλώνει η Ελένη Μενεγάκη! Αστρονομικά ποσά…

Η αυστραλιανή ιστοσελίδα Nine News ανέφερε ότι ο Μακρής είχε επενδύσει σε κλαμπ στη Μύκονο και στην Αθήνα και προφανώς είχε αποφασίσει να κάνει μια «νέα αρχή» στην Ελλάδα έπειτα από μια επεισοδιακή 25ετία στη νύχτα του Σίδνεϊ. Μαζί του στην Αθήνα, όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα των αυστραλιανών ΜΜΕ, βρισκόταν ο 82χρονος πατέρας του, Στέλιος Μακρής, ο οποίος ήταν ο πρώτος που έσπευσε στον τόπο του εγκλήματος. Ο Στέλιος Μακρής είχε συλληφθεί το 2011 με 50 κιλά ελαίου μεταμφεταμίνης στο αυτοκίνητό του, ένα Ford Falcon.

Το έλαιο ήταν η πρώτη ύλη για την κατασκευή ποσότητας του ναρκωτικού ice, ικανής να πωληθεί προς 13 εκατ. δολ. Αυστραλίας (8,1 εκατ. ευρώ). Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες το 2014 όταν ο άλλος γιος του, ο Αλεξ Μακρής κατέθεσε ότι ο ίδιος είχε ξεγελάσει τον πατέρα του για να μεταφέρει εν αγνοία του το έλαιο. Ο Αλεξ απαλλάχθηκε με τη σειρά του από τις κατηγορίες που θα μπορούσαν να του απαγγελθούν με αντάλλαγμα την αποκάλυψη χρήσιμων πληροφοριών. Λίγο καιρό αργότερα η οικογένεια Μακρή γιόρτασε τον γάμο του Αλεξ με την κληρονόμο της βιομηχανίας κοτόπουλων Ινγκχαμ (Ingham Chickens) Τζέσικα Ινγκχαμ. Το ζεύγος χώρισε πρόσφατα

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share