ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθώος ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Απαλλακτική πρόταση εισαγγελέα για τα οικονομικά του «Άλλου Ανθρώπου» – Έπαιζε «φρουτάκια» μόνο με δικά του χρήματα

Πολυχρονόπουλος
Απολογία στον ανακριτή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, της μητέρας και του γαμπρού του για τη διαχείριση των χρημάτων που προσέφεραν πολίτες στην κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος", Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2025. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η ποινική δίωξη σε βάρος τους είχε ασκηθεί τον Ιούλιο του 2024 μετά την έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Σύμφωνα με το πόρισμα των οικονομικών Αρχών, ο πρώην ιδρυτής της οργάνωσης φέρεται να χρησιμοποιούσε μεγάλο μέρος των χρημάτων που εισέρχονταν στα ταμεία της οργάνωσης από δωρεές πολιτών για ηλεκτρονικό στοιχηματισμό. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Απαλλακτική είναι η πρόταση του εισαγγελέα σχετικά με τα οικονομικά του «Άλλου Ανθρώπου», στην υπόθεση που είχε απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα την περασμένη χρονιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τα έγγραφα και τα δικαιολογητικά που υπέβαλε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έπεισαν τον εισαγγελέα ότι δεν υπήρξε κακοδιαχείριση ή παράνομη χρήση των εσόδων του «Άλλου Ανθρώπου».

Ο δικηγόρος του κ. Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής, δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Η πρόταση του εισαγγελέα είναι απαλλακτική για όλες τις κατηγορίες, ενώ διατάσσεται η άρση της δέσμευσης των χρημάτων».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του κ. Πολυχρονόπουλου θα αποδεσμευτούν. Ο δικηγόρος αποκάλυψε επίσης ότι ο πελάτης του είχε φτάσει σε σημείο μεγάλης απόγνωσης, σε βαθμό που πριν από λίγο καιρό εξέφρασε σκέψεις αυτοκτονίας.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου