ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διώξεις σε βαθμό ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ για τους έξι που σχεδίαζαν την ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ του Βαξεβάνη!!! Για ποιους πρόκειται;;;

Διώξεις σε βαθμό ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ για τους έξι που σχεδίαζαν την ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ του Βαξεβάνη!!! Για ποιους πρόκειται;;;
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά έξι ατόμων άσκησε η εισαγγελία αναφορικά με το σχέδιο εξόντωσης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Πρόκειται για το σχέδιο εξόντωσης που είχε αποκαλύψει αναλυτικά το Hot Doc σε δημοσίευμά του παρουσιάζοντας όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις για τον τρόπο λειτουργίας μίας παραομάδας πρακτόρων της ΕΥΠ.

Οι έξι κατηγορούνται για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την ανθρωποκτονία, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, για εκβιάσεις, πλαστογραφία και απάτη.

Οι έξι κατηγορούμενοι είναι, ο πράκτορας της ΕΥΠ και πρώην διευθυντής κατασκοπείας Κώστας Αγγελάκης, ο συνεργάτης του Σοφοκλής Κουκουλίτσιος, Γιώργος Πολύζος, Γιώργος Δημητριάδης, Αλκιβιάδης Καστάνης και Αντώνης Κασβίκης.

Το σχέδιο εξόντωσης ξεκίνησε με τη δημοσίευση πλαστών αποδείξεων της ΕΥΠ, οι οποίες εμφάνιζαν τον Κώστα Βαξεβάνη ως μισθοδοτούμενο της ΕΥΠ.

Έπειτα από οκτώ μήνες έρευνα της δημοσιογραφικής ομάδας του HOT DOC συγκεντρώθηκαν στοιχεία με βάση το οποία ξεκίνησε αστυνομική έρευνα και τελικώς ασκήθηκαν διώξεις.

Επιχείρησαν να τον εξοντώσουν

Όπως είχε γραφτεί πρόσφατα στο koutipandoras.gr, στις 9 Σεπτεμβρίου του 2012, πέντε άτομα, εισέβαλαν στο σπίτι του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, στήνοντάς του καρτέρι. Ο Βαξεβάνης τους αντιλήφθηκε και ειδοποίησε την αστυνομία η οποία δεν κατάφερε να τους συλλάβει.

Τις επόμενες ημέρες η ΕΛΑΣ υποβάθμισε την ενέδρα σε απόπειρα διάρρηξης και δεν κάλεσε αρχικώς κανέναν μάρτυρα από όσους είδαν το περιστατικό να καταθέσει. Μόνο όταν το θέμα έφτασε στη Βουλή, κλήθηκαν οι μάρτυρες.

Μερικές μέρες μετά την ενέδρα, μια γυναίκα εμφανίστηκε στο HOT DOC και αποκάλυψε πως δούλευε για μια ομάδα υπαλλήλων της ΕΥΠ, οι οποίοι είχαν νοικιάσει γραφεία κοντά στα γραφεία του HOT DOC και έχοντας πάρει εντολή από τραπεζίτες, σχεδίαζαν να εξοντώσουν αρχικώς ηθικά και στη συνέχεια βιολογικά τον Κώστα Βαξεβάνη αλλά να συκοφαντήσουν και άλλους δημοσιογράφους οι οποίοι χαρακτηρίζονταν “εχθρικοί”.

Αποκάλυψε πως η ίδια με εντολή του πράκτορα της ΕΥΠ Κώστα Αγγελάκη και του συνεργού του Σοφοκλή Κουκουλίτσιου, έφτιαξε πλαστές αποδείξεις που εμφάνιζαν τους δημοσιογράφους ως χρηματοδοτούμενους από την ΕΥΠ και τις διοχέτευσαν σε φιλικούς τους δημοσιογράφους για αξιοποίηση.

koutipandoras.gr

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου