Πρώην vegan influencer υποστηρίζει ότι έχασε 13 κιλά τρώγοντας αποκλειστικά… βούτυρο και κρέας – Τι συνέβη στον οργανισμό της

Διακηρύσσει ότι η «υψηλή σε λιπαρά» διατροφή της έκανε... θαύματα
Μια πρώην vegan που επέλεξε να ακολουθήσει μια διατροφή βασισμένη αποκλειστικά σε ζωικά προϊόντα, ισχυρίζεται ότι κατάφερε να χάσει 13 κιλά, ενώ ταυτόχρονα απαλλάχθηκε από δερματικά προβλήματα, όπως η κυστική ακμή, η ψωρίαση και το έκζεμα.
Τι περιλαμβάνει η ιδιαίτερη διατροφή της
Η Isabella Bella Ma, πιανίστρια με σπουδές στο Juilliard και γνωστή στα social media ως «Steak and Butter Gal», δηλώνει ότι η διατροφή της, πλούσια σε λιπαρά, της χάρισε όχι μόνο απώλεια βάρους, αλλά και βελτίωση στη διανοητική διαύγεια, καθώς και μείωση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.
Στα βίντεο που ανεβάζει στο TikTok, συχνά εμφανίζεται να καταναλώνει κρύο, ανάλατο βούτυρο, αποκαλύπτοντας το διατροφικό της «μυστικό». Η καθημερινή της διατροφή περιλαμβάνει κοτοφτερούγες, μοσχαρίσια burgers με 80% άπαχο κρέας και 20% λίπος, καθώς και μια δική της δημιουργία που ονομάζει «χρυσό ζελέ».
View this post on Instagram
Το «χρυσό ζελέ» παρασκευάζεται με βοδινή ουρά και μπούτια κοτόπουλου, τα οποία μαγειρεύονται σε χύτρα ταχύτητας για περίπου 50 λεπτά. Στη συνέχεια, το κρέας αφαιρείται, και το υπόλοιπο υγρό αφήνεται να κρυώσει στο ψυγείο όλη τη νύχτα, σχηματίζοντας έναν πλούσιο σε κολλαγόνο ζωμό.
View this post on Instagram
Σε παλιότερη εκδοχή της διατροφής της, η Ma κατανάλωνε αυγά μαγειρεμένα σε μοσχαρίσιο λίπος, συνδυάζοντάς τα με ανθρακούχο νερό Gerolsteiner, που, όπως υποστηρίζει, τη βοήθησε να διατηρήσει τα αποτελέσματα της απώλειας βάρους και να βελτιώσει τη συνολική υγεία της.
Διαβάστε επίσης: Απίστευτο: Χορτοφάγοι έγιναν έξαλλοι σε εστιατόριο επειδή έβαλε κρέας στο μενού του και το οδήγησαν σε… λουκέτο
Η συγκεκριμένη δίαιτα έχει αποκτήσει αυξανόμενη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μέσω influencers που μοιράζονται τις προσωπικές τους εμπειρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Παρά την υποστήριξη που λαμβάνει η Ma από το κοινό της, οι ειδικοί εκφράζουν επιφυλάξεις. Η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος, βουτύρου και άλλων προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης, γεγονός που συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.