Ούτε μουσακάς, ούτε σουβλάκι: Το ελληνικό φαγητό που λατρεύουν οι τουρίστες και εμείς δεν κοιτάμε ποτέ

Συχνά το αγνοούμε
Θα περίμενες κανείς στις διεθνείς λίστες με τα καλύτερα φαγητά από κάθε χώρα, αν έμπαινε κάποιο φαγητό από την Ελλάδα, αυτό να ήταν κάποιο πολύ δημοφιλές street food όπως το σουβλάκι ή κάποιο διεθνούς φήμης μαγειρευτό, όπως ο μουσακάς ή το παστίτσιο ή ακόμα και η παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα. Και όμως αυτό δεν ισχύει, άλλο φαγητό καταλαμβάνει την κορυφή ανάμεσα στα άλλα παραδοσιακά ελληνικά.
Με την ευκαιρία δείτε: Το πιο θανατηφόρο φαγητό: Προκαλεί καρκίνο μόνο με μία μπουκιά (video)
Σπανακόπιτα: Η αγαπημένη των τουριστών
Ο λόγος για τη σπανακόπιτα η οποία έχει μπει κατά καιρούς σε πολλές διεθνείς λίστες φαγητών που οπωσδήποτε πρέπει να αναζητήσουν όσοι ταξιδεύουν. Μάλιστα στο περιοδικό Business Insider βρίσκεται πρώτο ανάμεσα στα άλλα ελληνικά φαγητά και μέσα στα 50 διεθνή πιάτα που προτιμούν οι τουρίστες σε κάθε χώρα που επισκέπτονται.
Πώς όμως έφτασε μία τέτοια χορτόπιτα να είναι τόσο δημοφιλής; Πώς κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά ανάμεσα σε τόσα κοσμοαγάπητα φαγητά της ελληνικής κουζίνας;
Η σπανακόπιτα συνδυάζει την πλούσια γεύση του σπανακιού με την αλμυρή, κρεμώδη υφή της φέτας και την τραγανή αίσθηση του φύλλου. Αυτή η γευστική ισορροπία είναι ελκυστική για πολλούς ανθρώπους και προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Αυτή η ισορροπία γεύσεων είναι ευχάριστη και ελκυστική για πολλούς ανθρώπους.
Αν και απαιτεί κάποια προετοιμασία, τα υλικά της είναι σχετικά απλά και η διαδικασία μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του καθενός. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές που μπορούν να ικανοποιήσουν διάφορα γούστα και διατροφικές προτιμήσεις.
Σε σύγκριση με άλλα τηγανητά ή πολύ βαριά φαγητά, η σπανακόπιτα θεωρείται μια πιο υγιεινή επιλογή λόγω των λαχανικών που περιέχει και της ελαιόλαδου που χρησιμοποιείται στην παρασκευή της.
Η σπανακόπιτα μπορεί να καταναλωθεί εύκολα ως σνακ ή ως κύριο γεύμα. Είναι εύκολη στη μεταφορά και μπορεί να φαγωθεί ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου, κάτι που την καθιστά ιδανική για τουρίστες. Είναι πιο φιλική προς άτομα με συγκεκριμένες διατροφικές αλλεργίες ή περιορισμούς. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλές παραλλαγές χωρίς γλουτένη ή χωρίς λακτόζη.
Πηγή: dinfo.gr