ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ στον ΑΕΡΑ! Τι συνέβη με το αεροσκάφος του Αντώνη Σαμαρά;

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ στον ΑΕΡΑ! Τι συνέβη με το αεροσκάφος του Αντώνη Σαμαρά;
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος απογειώθηκε για το Μπακού, αλλά υποχρεώθηκε να επιστρέψει εσπευσμένα στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας λόγω βλάβης-Οι μηχανικοί της βάσης επιδιόρθωσαν τη βλάβη

Μια μικρή περιπέτεια έζησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εν πτήσει προς το Μπακού. Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος τύπου Embraer με το οποίο ο κ. Σαμαράς αναχώρησε για το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν εμφάνισε βλάβη στα flaps (πτερύγια καμπυλότητας) περίπου 15 λεπτά μετά την απογείωσή του.

Τα πτερύγια καμπυλότητας χρησιμοποιούνται κατά την απογείωση και την προσγείωση και επί της ουσίας μεγαλώνουν την επιφάνεια των φτερών του αεροπλάνου, κάτι που χρειάζεται για να υπάρχει μεγαλύτερη αεροδυναμική άντωση όταν οι ταχύτητες είναι χαμηλές.

Για λόγους ασφαλείας ο κυβερνήτης του VIP αεροσκάφους έλαβε την απόφαση να επιστρέψει στην αεροπορική βαση της Ελευσίνας προκειμένου να ελεγχθεί η βλάβη. Μετά τον έλεγχο και την παρέμβαση των μηχανικών της βάσης, η βλάβη επισκευάστηκε και ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αναχωρήσει για το Αζερμπαϊτζάν όπου αύριο Τρίτη πέφτουν οι υπογραφές για την τελική επενδυτική απόφαση που αφορά την ανάπτυξη του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ 2, το οποίο θα τροφοδοτήσει τον αγωγό TAP.

www.protothema.gr

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου