Ποια είναι η απάντηση του Πελεγρίνη για την παραπομπή του στο Πειθαρχικό;;;

Την αντίδραση του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη προκάλεσε η παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος.«Όπως ενημερώθηκα από δημοσιογραφικές πληροφορίες, το περιεχόμενο των οποίων αδυνατώ να πιστέψω, ο κ. Υπουργός Παιδείας προέβη σε πειθαρχική δίωξή μου» αναφέρει σε δήλωσή του και προσθέτει: Θα ήθελα, εφόσον οι πληροφορίες αυτές είναι ακριβείς, να δηλώσω τα εξής:
“Ευχαριστώ πολύ τον συνάδελφο, καθηγητή και Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για την υψηλή τιμή που μου έκανε να παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο εν ενεργεία εκλεγμένο Πρύτανη για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους. ‘Αλλωστε την παραπομπή μου αυτή απεργάζονται καιρό τώρα κύκλοι που επιδιώκουν τη διάλυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφήνω στην πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει για την τύχη του Πρύτανή της”.
Με δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο τον κ. Πελεγρίνη για παράβαση καθήκοντος κατηγορώντας τον ουσιαστικά πως κρατά το πανεπιστήμιο κλειστό με την απραξία του και την αδυναμία του να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συγκλήτου.
Είναι η πρώτη φορά που πρύτανης παραπέμπεται σε πειθαρχικό συμβούλιο και σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβούλιο που θα αποφασίσει για την τύχη του θα απαρτίζεται και από εισαγγελείς του Αρείου Πάγου.
newsit.gr
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
0 ΣΧΟΛΙΑ