O πρωθυπουργός μπήκε στην μάχη για τον Ξανθό Άγγελο όλοι μαζι να βοηθήσουμε….διεθνης κινητοποιηση στα σκαριά!!!

Στα σκοτεινά μονοπάτια των κυκλωμάτων εμπορίας ανήλικων παιδιών αναζητούν οι άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας τη λύση του μυστηρίου σχετικά με την τετράχρονη που βρέθηκε πριν από δύο ημέρες σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.
Οι αστυνομικές αρχές θεωρούν, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ότι οι δύο Ρομά που παρουσιάστηκαν ως γονείς της «Μαρίας» (έτσι την αποκαλούσαν), το 2009 πήραν, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το κορίτσι από τους βιολογικούς γονείς του. Παράλληλα, κατάφεραν να υφαρπάξουν από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων ληξιαρχική πράξη γέννησης – βάπτισής του.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η 40χρονη Ρομά, που παρουσιάστηκε ως «μητέρα» της, είναι κάτοχος δύο Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, με διαφορετικά στοιχεία, τα οποία είναι σε ισχύ. Στοιχείο που προκαλεί το ενδιαφέρον των αστυνομικών που διενεργούν την έρευνα, είναι το γεγονός ότι διατηρεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες, μία στο Δήμο Λαρισαίων, στην οποία εμφαίνεται ως μητέρα πέντε κοριτσιών κι ενός αγοριού και μία στο Δήμο Τρικκαίων, στην οποία εμφαίνεται ως μητέρα τεσσάρων κοριτσιών.
Η υπόθεση χαρακτηρίζεται από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ως ιδιαιτέρως σοβαρή, καθώς το ζευγάρι δηλώνει πως έχει 14 παιδιά και για αυτό έπαιρνε επίδομα 2.800 ευρώ τον μήνα. Ωστόσο εντοπίστηκαν μόλις πέντε παιδιά συμπεριλαμβανομένης της τετράχρονης και πλέον αναζητούνται τα υπόλοιπα εννέα.
Όπως εξήγησαν αστυνομικές πηγές «προσπαθούμε να διαπιστώσουμε αν τα υπόλοιπα εννέα παιδιά που δηλώνει πως έχει η οικογένεια είναι υπαρκτά ή αν τα δήλωνε ψευδώς το ζευγάρι προκειμένου να εισπράττει το επίδομα».
Εντολή πρωθυπουργού για την παροχή κάθε στήριξης στην τετράχρονη
Ύστερα από εντολή του εισαγγελέα Λάρισας το τετράχρονο ξανθό κορίτσι θα μείνει στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Εν τω μεταξύ, με τον κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο πρόεδρο του «Του Χαμόγελου του Παιδιού», επικοινώνησε, μετά από εντολή του πρωθυπουργού, ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος και δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Εργασίας θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την υποστήριξη της μικρής.
«Προβληματικό το νομικό καθεστώς της δήλωσης γεννήσεων», λέει ο Δήμος Αθηναίων
«Εξαιρετικά προβληματικό και απαρχαιωμένο», χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων το νομικό καθεστώς, που διέπει τη διαδικασία δήλωσης γεννήσεων, με αφορμή την υπόθεση του μικρού κοριτσιού που εντοπίστηκε σε καταυλισμό στη Λάρισα, χωρίς να έχει σχέση το γονιδιακό του αποτύπωμα με τους φερόμενους ως γονείς του Ρομά, και τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του είχε εκδοθεί από τον δήμο Αθηναίων.
Όπως δηλώνει η δημοτική Αρχή, «με την εφαρμογή του νόμου 344/76, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης δεν απαιτείται πιστοποιητικό γέννησης από μαιευτήριο, αλλά αρκεί η δήλωση ενός γονέα και δύο επιπλέον μαρτύρων, που ήταν παρόντες κατά τη γέννηση του παιδιού. Ληξιαρχική πράξη γέννησης εκδίδεται από τον δήμο, στον οποίο ο γονέας δήλωσε ότι έλαβε χώρα το γεγονός. Αν και ο νόμος επιβάλλει τη δήλωση της γέννησης εντός 10 ημερών, εντούτοις προβλέπει ότι οι γονείς μπορούν να δηλώσουν τη γέννηση του παιδιού, ακόμη έως και την ενηλικίωσή του, με καταβολή χρηματικού προστίμου».
Από τον δήμο Αθηναίων, τονίζεται ότι η δημοτικό Αρχή θα περιμένει την πιστοποίηση των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών, περί ψευδούς βεβαίωσης των γονέων και κατόπιν θα εφαρμόσει τη νομιμότητα, προκειμένου να ανακληθεί η συγκεκριμένη ληξιαρχική πράξη, η «οποία φέρεται να είναι προϊόν ψευδών βεβαιώσεων».
ZOOGLA
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
0 ΣΧΟΛΙΑ