Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πριν από τον Πέτρο Φιλιππίδη: Ο πασίγνωστος υπουργός που μπλέχτηκε σε μεγάλο σκάνδαλο και τον αθώωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Μας έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν ο γνωστός δικηγόρος

1 Μαΐου 2022 08:08
Πριν από τον Πέτρο Φιλιππίδη: Ο πασίγνωστος υπουργός που μπλέχτηκε σε μεγάλο σκάνδαλο και τον αθώωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος έχει μπει τον τελευταίο χρόνο πολύ έντονα στην καθημερινότητά μας, είτε για την κατάθεση της άποψής του γύρω από διάφορες υποθέσεις είτε για την υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη, τον οποίο επιχειρεί να αθωώσει.

Ο δικηγόρος του ηθοποιού, στην τελευταία του τοποθέτηση, μίλησε για την προσωρινή κράτησή του στις φυλακές και την ψυχολογική του κατάσταση.

«Η προσωρινή κράτηση του Πέτρου Φιλιππίδη είναι μία πράξη μη σύννομη. Αν δεν υπήρχε αυτή η περιρρέουσα δυσμενής ατμόσφαιρα σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη από μία κοινή γνώμη η οποία δεν έχει ενημερωθεί, ο ανακριτής θα έπρεπε να τον έχει αφήσει ελεύθερο χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Όταν η ίδια η ανακρίτρια θέτει ερώτημα στην καταγγέλλουσα “καλά, πως για πρώτη φορά αναφέρετε σε μένα τον πρώτο βιασμό; Γιατί δεν το είχατε πει προηγουμένως στον εισαγγελέα;” και απαντάει αυτή “γιατί μου το θύμισε τώρα ένας φίλος μου”. Όταν υπάρχει στην απολογία τέτοια κατάθεση, μπορεί να διατάξουν προσωρινή κράτηση η εισαγγελέας και η ανακρίτρια».

Όσο για τη ζωή του Φιλιππίδη στην φυλακή; «Δεν μπορεί να υπάρξει επανόρθωση της ζημιάς που έχει υποστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης μόνο με την αθωωτική απόφαση. Είναι τραγικές οι στιγμές που ζει ο Πέτρος Φιλιππίδης στη φυλακή, όχι μόνο γιατί βρίσκεται δίπλα σε έναν άνθρωπο που έχει ομολογήσει το πιο επαχθές έγκλημα που είναι η ανθρωποκτονία από πρόθεση και μάλιστα της συζύγου του (σ.σ. τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο) αλλά όταν σου περιορίζουν την ελευθερία δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα», είπε.

Η προηγούμενη μεγάλη του υπόθεση και η δικαίωση

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ήταν ο άνθρωπος, που είχε αναλάβει πρόσφατα την υπεράσπιση κορυφαίου πολιτικού προσώπου, που διετέλεσε ηγετικό στέλεχος και υπουργός του ΠΑΣΟΚ και βρέθηκε στην φυλακή, αλλά τελικά δικαιώθηκε.

Όπως ενδεχομένως θα θυμάστε, τον Απρίλιο του 2018 αποφυλακίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος από τον Οκτώβριο του 2018 για υπόθεση που αφορά σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών είχε γίνει δεκτή η αίτηση που είχε υποβάλει ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός και είχε διαταχθεί η αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας 150.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και είχε ανοίξει ο δρόμος της αποφυλάκισής του.

Ο ίδιος μέσω του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου είχε υποστηρίξει, ότι θα παραμείνει εντός της φυλακής καθώς δεν διέθετε το χρηματικό ποσό της εγγύησης. Η κατάσταση όμως άλλαξε και ο άλλοτε κραταιός άνδρας του ΠΑΣΟΚ είδε την πόρτα της εξόδου από τις φυλακές, καταβάλλοντας ποσό εγγυοδοσίας.

Σημειώνεται, ότι ο πρώην Υπουργός είχε κριθεί προφυλακιστέος στις 23 Οκτωβρίου 2018 μετά την απολογία του για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που αφορά ποσό 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, το οποίο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να έλαβε ως μίζα σχετικά με τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Ο ίδιος αρνήθηκε από την αρχή ότι έχει διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Επίσης, ο πρώην υπουργός είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους τον Απρίλιο του 2021, όταν ολοκλήρωσε την απολογία για την υπόθεση του εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού για την οποία έχει κατηγορηθεί.

Ο πρώην υπουργός εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου δήλωσε πως: «Η συνάντηση με την Ανακρίτρια πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμπληρωματικής ανάκρισης που είχε διατάξει το Δικαστικό Συμβούλιο, όταν διαπίστωσε ότι το κατηγορητήριο δεν μπορεί να στηρίξει τη δίωξη εναντίον μας. Παραδόσαμε υπομνήματα, που επαναλαμβάνουν όσα είχαμε καταθέσει σε προηγούμενα στάδια. Ότι δηλαδή τα περί δωροδοκίας αποτελούν άθλια και πρόστυχη κατασκευή στο πλαίσιο της σκευωρίας που μεθοδεύτηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν επιβλήθηκε κανένας απολύτως περιοριστικός όρος. Είναι ξεκάθαρο δείγμα ότι η ελληνική δικαιοσύνη ξαναρχίζει να λειτουργεί ανεξάρτητα, σύμφωνα με το νόμο και τα στοιχεία της δικογραφίας.

Ζητώ, όπως έχω δηλώσει, δικαίωση και μία συγγνώμη. Ζητώ να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη για να τεθεί, επί τέλους, τέρμα στις πρωτοφανείς, για ευρωπαϊκή χώρα, παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν συντελεστεί σε βάρος μας».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share