Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021

Κορωνοϊός: "Ανοίγουν" τα ραντεβού για τον εμβολιασμό των ατόμων από 80 έως 84 ετών

Τώρα ξεκινάμε σωστά

21 Ιανουαρίου 2021 18:50
Κορωνοϊός:
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι αρκετά δύσκολη τις τελευταίες μέρες διότι την μία ανακοινώνονται ότι μειώθηκαν ενώ από την άλλη όπως σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν και πάλι ενώ μειώθηκαν λίγο οι διασωληνωμένοι.

Συγκεκριμένα σε ενημέρωση του υπουργείου Υγείας που έγινε πριν από λίγη ώρα το απόγευμα της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε ότι από αύριο 22 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό των 80 ετών ατόμων.

Ξεκινούν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό των ατόμων από 80 έως 84 ετών.

Κορωνοϊός: Σε λειτουργία τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς

Ειδικότερα από αύριο, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους εμβολιασμούς της ηλικιακής ομάδας 80 έως 84 ετών.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ότι από αύριο θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού και οι πολίτες από 80 έως 84 ετών προκειμένου να εμβολιαστούν. Όπως τόνισε επίσης ο κ. Θεμιστοκλέους έχουν κλειστεί ως σήμερα 400.000 ραντεβού για την 1η και 2η δόση του εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός στην ηλικιακή ομάδα 85 και άνω ετών είχε ξεκινήσει στις 16 Ιανουαρίου.

Ξεκινούν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων.

Πως γίνεται να κλείσουμε ραντεβού

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό μπορεί να προγραμματιστεί με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Σε φαρμακείο,
  • στα ΚΕΠ,
  • μέσω της άυλης συνταγογράφησης και
  • μέσω της ειδικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας ο πολίτης λαμβάνει έναν κωδικό κωδικό (αριθμό ή QR code) και με αυτόν απευθύνεται στο κέντρο εμβολιασμού. Το ραντεβού μπορεί να αλλάξει μόνο μία φορά και αυτό μέχρι 72 ώρες πριν από το πρώτο ραντεβού για το εμβολιασμό.

Ο Έλεγχος προτεραιότητας εμβολιασμού μπορεί να γίνει και μέσω του SMS στο 13034. Οι πολίτες μπορούν να ελέγξουν μέσω SMS αν ανήκουν στην πληθυσμιακή ομάδα που δύναται να εμβολιαστεί την τρέχουσα χρονική περίοδο. Οι πολίτες ελέγχουν τη δυνατότητα προγραμματισμού του εμβολιασμού στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) με ΑΜΚΑ (κενό) Επώνυμο στο 13034.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share