Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Κορωνοϊός: Η Ιταλία κινείται εναντίον της Pfizer - "Η εκστρατεία εμβολιασμού δεν μπορεί να καθυστερεί"

Ξεκίνησαν τα όργανα

20 Ιανουαρίου 2021 14:07
Κορωνοϊός: Η Ιταλία κινείται εναντίον της Pfizer -
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο είναι αρκετά τραγική με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες των εμβολιασμών σε κάποιες χώρες για να αρχίσει η ανοσία κατά του ιού. Επίσης ο ΠΟΥ σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού βρίσκεται σε πάνω από 60 χώρες.

Συγκεκριμένα η Ιταλία αναμένεται να κινηθεί νομικά ενάντια στη Pfizer λόγω των ανεπαρκών δόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που δεν έχει λάβει η χώρα.

Η Ιταλία φαίνεται ότι κινείται νομικά ενάντια στη Pfizer.

Κορωνοϊός: Η επίθεση στη Pfizer

Ειδικότερα η Ιταλία σκοπεύει να κινηθεί νομικά τις επόμενες ημέρες εναντίον της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer λόγω της καθυστέρησης στην παράδοση των εμβολίων που έχει αναπτύξει κατά της covid-19, ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας διαχείρισης της πανδημίας Ντομένικο Αρκούρι, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Η προστασία της υγείας των Ιταλών πολιτών δεν είναι διαπραγματεύσιμη», τόνισε σε ανακοίνωσή του. «Η εκστρατεία εμβολιασμού δεν μπορεί να καθυστερεί, ακόμη περισσότερο η χορήγηση της δεύτερης δόσης (του εμβολίου) σε πολλούς Ιταλούς που έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση», πρόσθεσε.

Την Παρασκευή η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν αιφνιδιαστικά ότι δεν είναι σε θέση να προσφέρουν τις ποσότητες των εμβολίων για τις οποίες έχουν δεσμευθεί, προκαλώντας την αγανάκτηση των ευρωπαϊκών χωρών που ήδη δέχονται επικρίσεις για τη βραδύτητα της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της covid-19.

Την επομένη οι δύο εταιρείες διαβεβαίωσαν ότι κατήρτισαν ένα σχέδιο για να περιορίσουν στη μία εβδομάδα τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου της.

Στη Pfizer κινείται νομικά εναντίον η Ιταλία.

Η μείωση των δόσεων

Ωστόσο ο Αρκούρι επισήμανε ότι η Ρώμη ενημερώθηκε από τη Pfizer ότι οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις θα είναι μεγαλύτερες.

Η Ιταλία, όπου οι παραδόσεις εμβολίων μειώθηκαν ήδη κατά 29% αυτή την εβδομάδα, ανησυχεί κυρίως για τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου στο υγειονομικό προσωπικό. Στη χώρα έχουν ήδη εμβολιαστεί ήδη 1,2 εκατομμύριο άνθρωποι.

Η Pfizer ενημέρωσε τη Ρώμη «όχι μόνο ότι οι δόσεις που δεν παραδόθηκαν αυτή την εβδομάδα, μονομερώς και χωρίς ενημέρωση, δεν θα παραδοθούν ούτε την επόμενη εβδομάδα, αλλά επιπλέον ότι θα υπάρξει και νέα μικρή μείωση των παραδόσεων», επισήμανε ο Αρκούρι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share