Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Μπαίνει εκτάκτως "λουκέτο" στο σταθμό του μετρό "Πανεπιστήμιο"

Παίρνει μέτρα η αστυνομία

19 Ιανουαρίου 2021 12:37
Μπαίνει εκτάκτως
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Μετρό: Η αστυνομία προχωράει σε έκτακτο κλείσιμο του σταθμού "Πανεπιστήμιο" του μετρό λόγω πιθανής συγκέντρωσης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Επίσης σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες είχε μπει εκτάκτως στο νοσοκομείο μετά την απεργία πείνας που είχε κάνει.

Συγκεκριμένα σήμερα Τρίτη 19 Ιανουαρίου αναμένεται να κλείσει εκτάκτως ο σταθμός "Πανεπιστήμιο" του μετρό λόγω πιθανής συγκέντρωσης με την αστυνομία να παίρνει αρκετά μέτρα.

'Λουκέτο' θα μπει στο μετρό σήμερα.

Μετρό: Το "λουκέτο" στο σταθμό

Ειδικότερα ο σταθμός Πανεπιστήμιο του Μετρό θα κλείσει σήμερα 19 Ιανουαρίου από τις 16:00 έπειτα από εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο πλαίσιο αυτό, οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση για τους επιβάτες.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου υπάρχει κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Προπύλαια στις 17:30 για τον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με το κάλεσμα που υπογράφεται από την ομάδα «αναρχικών και κομμουνιστών» ζητείται η «άμεση ικανοποίηση» του αιτήματος του Κουφοντίνα για την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ξεκινά απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού

Δημήτρης Κουφοντίνας: Μέσα από δήλωση του ο Δημήτρης Κουφοντίνας ανακοίνωσε ότι κάνει απεργία πείνας για συγκεκριμένους λόγους. Επίσης σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού διότι αυτές οι φυλακές μετατράπηκαν για τρομοκράτες.

Συγκεκριμένα μέσα από τη δήλωση του έκανε λόγο «πλήρη εξευτελισμό του κράτους δικαίου» και «πλήρες κουρέλιασμα των ίδιων τους των νόμων»

Δημήτρης Κουφοντίνας: Η απεργία πείνας

Απεργία πείνας ξεκινά ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας, αντιδρώντας στη μεταγωγή του από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου στις φυλακές Δομοκού. Σε δήλωσή του κάνει λόγο για «πλήρη εξευτελισμό του κράτους δικαίου» και «πλήρες κουρέλιασμα των ίδιων τους των νόμων», και ισχυρίζεται πως είναι παράτυπη η διαδικασίας μεταγωγής του.

Μεταξύ άλλων ο καταδικασθείς εκτελεστής της «17Ν» αναφέρει ότι «πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι’ αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί, με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί».

Ο Δ. Κουφοντίνας καταλήγει πως «η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ανέφερε ότι θα κάνει απεργία πείνας.

Η δήλωση του για την απεργία πείνας και το κράτος

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα

"Το έγγραφο του υπουργείου που μου γνωστοποιήθηκε χθες, αποκαλύπτει την πρωτοφανή του μεθόδευση απέναντί μου, καθώς ,σύμφωνα με αυτό, στην μιάμιση ώρα που διήρκεσε η μεταγωγή μου από την Κασσαβέτεια στο Δομοκό, όπου και όπως απαιτούσε η εγχώρια Φαμίλια , φαίνεται ότι μετάχθηκα και στον Κορυδαλλό, για να φαίνεται ότι τηρήθηκε αυτό που απαιτούσε ο φωτογραφικός νόμος για τις αγροτικές, που έφτιαξαν για να με εκτοπίσουν από αυτές.

Πλήρης εξευτελισμός του κράτους δικαίου, για το οποίο φλυαρούν, πλήρες κουρέλιασμα των ίδιων τους των νόμων. Όμως, δεν πρόκειται μόνο για μεθόδευση εξόντωσης ενός πολιτικού κρατούμενου. Ούτε απλά για το χάιδεμα της πιο ακροδεξιάς της τάσης, από μια ολοένα και πιο ακροδεξιά κυβέρνηση. Πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί , με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί , όπως ζητούσαν επίμονα και πρόσφατα στη Βουλή οι εκπρόσωποι της οικογένειας και ο εκλεκτός της Πρεσβείας.

Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας .

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν , και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για θάψει την 17Ν , και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή".

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share