Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Δημήτρης Κουφοντίνας: Εκτάκτως στο Νοσοκομείο Λαμίας

Τι του συνέβη;

16 Ιανουαρίου 2021 19:15
Δημήτρης Κουφοντίνας: Εκτάκτως στο Νοσοκομείο Λαμίας
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Δημήτρης Κουφοντίνας: Εκτάκτως στο νοσοκομείο Λαμίας οδηγήθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας ο οποίος είχε ανακοινώσει πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 8 Ιανουαρίου ότι θα ξεκινήσει απεργία πείνας.

Συγκεκριμένα το απόγευμα του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου ο καταδικασμένος για τα εγκλήματα της «17Ν» Λουκάς, Δημήτρης Κουφοντίνας, πήγε εκτάκτως στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Η κατάσταση της υγείας του

Στο Νοσοκομείο Λαμίας διακομίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου από τις Φυλακές Δομοκού, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας, σύμφωνα με το lamiareport.

Ο καταδικασμένος για τα εγκλήματα της «17Ν» Λουκάς, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, ως πράξη «προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας», για την αιφνιδιαστική μεταγωγή του στις Φυλακές Δομοκού.

Όπως έχει αναρτηθεί σε πολλά μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου ο 62χρονος σήμερα Κουφοντίνας, είναι αρκετά καταβεβλημένος και η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της απεργίας πείνας.

Εκτάκτως στο νοσοκομείο της Λαμίας ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Εισαγγελική εντολή

Φαίνεται ότι αξιολογήθηκε η διακομιδή του στο γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ωστόσο το ρεπορτάζ του lamiaReport αναφέρει ότι υπήρξε εισαγγελική εντολή, επειδή ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε παροχή βοήθειας εωσότου εισακουστεί το αίτημά του για μεταγωγή στον Κορυδαλλό.

Η μεταφορά του στο ΓΝ Λαμίας έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα με την παρουσία πολλών αστυνομικών της ΔΑ Φθιώτιδας.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Στις φυλακές Δομοκού ο τρομοκράτης

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αλλάζει και πάλι φυλακές, με τον διάσημο τρομοκράτη της «17 Νοέμβρη» να φεύγει από τις αγροτικές και να μεταφέρεται σε εκείνες του Δομοκού.

Η μεταγωγή του έχει ολοκληρωθεί, με τις φυλακές αυτές να έχουν μετατραπεί πια σε φυλακές για τρομοκράτες και καταδικασμένους με σοβαρά πειθαρχικα παραπτώματα.

Για ποιο λόγο δεν πήγε στον Κορυδαλλό

Αρχικά οι αρχές είχαν δώσει εντολή να μεταχθεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις φυλακές Κορυδαλλού και να παραμείνει εκεί να εκτίσει την ποινή του για τις δολοφονίες και τις τρομοκρατικές ενέργειες για τις οποίες έχει καταδικαστεί.

Όμως μετά από εντολή της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, αυτές τις ημέρες δεν γίνονται μεταγωγές στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού λόγω του υψηλού ιικού φορτίου που υπάρχει στη Δυτική Αττική και για να διασφαλιστεί -όσο γίνεται περισσότερο- να μην υπάρξει διασπορά κορωνοϊού ανάμεσα τους κρατουμένους των φυλακών, με τον Κώστα Μπακογιάννη πρόσφατα να έχει σχολιάσει την άδεια του τρομοκράτη.

Ο ποινικός κώδικας άνοιγε προηγουμένως το δρόμο για την αποφυλάκιση

Ακόμη μια εισαγγελική πρόταση και μάλιστα μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα ερχόταν το 2019 να προτείνει και πάλι τη μη χορήγηση της 7ης κατά σειρά άδειας στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν.

Η εισαγγελέας του Βόλου Μαρία- Σοφία Βαΐτση, παρά την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου είχε προτείνει τη μη χορήγηση της 7ης άδειας στον Λουκά της 17Ν, παρά το γεγονός ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας η εφαρμογή του οποίοι άρχισε σήμερα, του παρέχει τη δυνατότητα χορήγησης άδειας.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη απορριπτική εισαγγελική πρόταση με το παλαιό Ποινικό Κώδικα, βασιζόταν στο ότι υπήρχε κώλυμα χορήγησης λόγω «άσκησης κακουργηματικής δίωξης» σε βάρος του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο νέος Κώδικας ξεπερνάει το σκόπελο αυτό, προβλέποντας ότι η άσκηση κακουργηματικής δίωξης, δεν εμποδίζει τη χορήγηση άδειας.

undefined

Η Μαρία- Σοφία Βαΐτση δεν τάσσεται υπέρ της χορήγησης της άδειας, καθώς «υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για την τέλεση εκ μέρους του κρατούμενου της αξιόποινης πράξης της διέγερσης σε τέλεση (τουλάχιστον) πλημμελημάτων».

Η εισαγγελική λειτουργός Στηρίζει ακόμη τη νέα πρόταση σε φράσεις και έργα του Δημήτρη Κουφοντίνα όπως είναι «δεν περιορίζεται μόνο στην παράθεση των πολιτικών του πεποιθήσεων αλλά προβαίνει και σε υλικές πράξεις αποστολής επιστολών στα ΜΜΕ», «καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη», «ευχαριστεί για την συμπαράσταση συντρόφους και συντρόφισσες» και σημειώνει ότι «προκαλεί ερεθισμό των πνευμάτων των αλληλέγγυων» , στη «διέγερση» και «πρόκληση» σετέλεση πλημμελημάτων, στις ευχαριστίες του κρατουμένου σε όσους του στάθηκαν αλληλέγγυοι και κίνδυνο εξ αυτών πρόκλησης αδικημάτων.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share