Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοφία Μπεκατώρου: Στη δημοσιότητα το βίντεο με την καταγγελία της ερωτικής της παρενόχλησης (video)

Πως ξεκίνησε όλο αυτό

17 Ιανουαρίου 2021 18:40
Σοφία Μπεκατώρου: Στη δημοσιότητα το βίντεο με την καταγγελία της ερωτικής της παρενόχλησης (video)

Σοφία Μπεκατώρου: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της καταγγελίας του βιασμού της Σοφίας Μπεκατώρου όπου ήρθαν στο φως νέα στοιχεία. Επίσης η υφυπουργός Παιδείας μέσα από ένα μεγάλο μήνυμα έδωσε την στήριξη της στην αθλήτρια.

Συγκεκριμένα στο φως της δημοσιότητας βγήκε το βίντεο στο οποίο η αθλήτρια Σοφία Μπεκατώρου καταγγέλλει τον βιασμό της στην Διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι».

Στη δημοσιότητα το βίντεο με την καταγγελία.

Σοφία Μπεκατώρου: Το βίντεο που αποκαλύπτονται όλα

Ειδικότερα η ΓΓΑ δημοσιοποίησε το βίντεο με όσα συγκλονιστικά είπε η Σοφία Μπεκατώρου στην Διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι».

Ήταν μια ημερίδα με θέμα την σεξουαλική κακοποίηση στον αθλητισμό και θα το θυμούνται όλοι για πολύ καιρό λόγω των όσων κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης για τον εφιάλτη που έζησε από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Καταγγελία που ταρακούνησε τους πάντες, με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να δίνει τώρα στη δημοσιότητα το βίντεο από όλα όσα ειπώθηκαν.

Δείτε από το 1:00:00 κι έπειτα, όσα συγκλονιστικά κατήγγειλε η Μπεκατώρου:

Σοφία Μπεκατώρου: "Φρένο" βάζει στη χορηγία της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σοφία Μπεκατώρου: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του βιασμού της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου όπου αρκετοί δείχνουν την στήριξη του στην γυναίκα. Επίσης η Ολυμπιονίκης σκοποβολής Άννα Κορακάκη μέσα από δημοσίευση της στο Instagram έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα υποστήριξης στην Σοφία Μπεκατώρου.

Συγκεκριμένα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προέβη σε μία μεγάλη κίνηση με αυτή να είναι στο να σταματήσει την χορηγία της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας μετά τις καταγγελίες βιασμού από την Σοφία Μπεκατώρου.

Σταματά τη δωρεά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σοφία Μπεκατώρου: Η απόφαση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Ειδικότερα καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη πριν από 23 χρόνια από παράγοντα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Τώρα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενημερώνει με επιστολή του πως σταματά τη χορηγία του στην Ομοσπονδία.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, «με το «πάγωμα» της δωρεάς το ΙΣΝ δεν έχει στόχο να πλήξει τους άμεσα ωφελούμενους που είναι οι αθλητές ΑΜΕΑ και οι ιστιοπλοϊκοί σύλλογοι που τους υποστηρίζουν αλλά να προστατεύσει και αυτούς, καθώς και τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας».

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σταματά την δωρεά.

Το "πάγωμα" της δωρεάς

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), εκφράζει την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση και τις δηλώσεις της Ομοσπονδίας, σχετικά με τη σοβαρότατη καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, αναστέλλοντας την τρέχουσα δωρεά για την υποστήριξη του προγράμματος εκμάθησης ιστιοπλοΐας σε ΑΜΕΑ.

Με το «πάγωμα» της δωρεάς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δεν έχει στόχο να πλήξει τους άμεσα ωφελούμενους που είναι οι αθλητές ΑΜΕΑ και οι ιστιοπλοϊκοί σύλλογοι που τους υποστηρίζουν αλλά να προστατεύσει και αυτούς, καθώς και τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας.

Το ΙΣΝ επιλέγει τους δωρεοδόχους του δίνοντας μεγάλη προτεραιότητα στο ήθος και χαρακτήρα των ανθρώπων τους, καθώς και στην αποτελεσματική διοίκηση και την ορθή διαχείριση του οργανισμού.

Υπόνοιες σκανδάλων που αφορούν τη λειτουργία των οργανισμών και τη συμπεριφορά των στελεχών τους δημιουργούν κρίσιμα ερωτήματα για τη δυνατότητα ενός οργανισμού να επιτελέσει το έργο του και, κατά συνέπεια, δεν μπορούν και δεν πρέπει να αγνοούνται».

Δείτε την δημοσίευση:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share