Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Σοφία Μπεκατώρου: "Ξεσπά" η Άννα Κορακάκη - "Οι θύτες πρέπει να κοιμούνται και να ξυπνούν με τον φόβο"

Ακόμη μία δυναμική στήριξη προς την αθλήτρια

17 Ιανουαρίου 2021 13:42
Σοφία Μπεκατώρου:
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Σοφία Μπεκατώρου: Μεγάλη στήριξη λαμβάνει η Σοφία Μπεκατώρου αυτές τις μέρες μετά την αποκάλυψη που έκανε σχετικά με το ποιος την βίασε. Επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη μέσα από ανάρτηση της στο Facebook στήριξε την αθλήτρια αλλά μίλησε και για όλες τις γυναίκες.

Συγκεκριμένα μέσα από μήνυμα της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννα Κορακάκη τάχθηκε στο πλευρό της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου.

Την στήριξη της έδωσε η Άννα Κορακάκη.

Σοφία Μπεκατώρου: Η στήριξη της Άννας Κορακάκη

Ειδικότερα η χρυσή Ολυμπιονίκης της σκοποβολής με μήνυμα που δημοσιεύει στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram, τονίζει μεταξύ άλλων ότι με τον φόβο θα πρέπει να ζούνε οι θύτες και όχι τα θύματα.

Όπως λέει η Άννα Κορακάκη, «η αποκάλυψη αυτή τη Σοφίας είναι αξιέπαινη και πραγματικά εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να αποτελέσει το έναυσμα για κάθε κακοποιημένο άτομο οποιασδήποτε ηλικίας, σε οποιοδήποτε τομέα κι αν ανήκει με οποιαδήποτε ιδιότητα να βρίσκει το σθένος και να καταγγέλλει τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της».

Στην συνέχεια η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής προτρέπει «κάθε αθλητή, αθλήτρια, νέο, νέα, μαθητή, μαθήτρια, εργαζόμενη, εργαζόμενο, παιδί και γενικότερα κάθε θυματοποιημένο άτομο να μιλάει ανοιχτά και άφοβα», τονίζοντας πως θα έχει πολλούς περισσότερους υποστηρικτές από όσους φαντάζεται ενώ τονίζει πως «αυτοί που θα πρέπει να κοιμούνται και να ξυπνάνε με τον φόβο είναι οι ίδιοι οι θύτες».

Η Άννα Κορακάκη στήριξε την Σοφία Μπεκατώρου.

Το μήνυμα της Άννας Κορακάκη

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το μήνυμα της Ολυμπιονίκης

"Γεια χαρά σε όλες και όλους. Θέλω σήμερα να θίξω ένα θέμα το οποίο δε σας κρύβω ότι έχει κυριεύσει κάθε πτυχή του μυαλού μου κι έχει πικράνει την ψυχή μου κι αυτό συμβαίνει κάθε φορά που θα ακούσω, μάθω, διαβάσω για οποιοδήποτε περιστατικό θυματοποίησης, κακοποίησης και βίας.

Όπως καταλαβαίνετε σήμερα μιλάω με αφορμή την πολύ γενναία απόφαση της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου να μοιραστεί ένα τόσο τραυματικό και τολμώ να πω αξεπέραστο βίωμα όπως είναι αυτό της σεξουαλικής κακοποίησης.

Ξεκινάω λοιπόν λέγοντας ότι η αποκάλυψη αυτή τη Σοφίας είναι αξιέπαινη και πραγματικά εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να αποτελέσει το έναυσμα για κάθε κακοποιημένο άτομο οποιασδήποτε ηλικίας, σε οποιοδήποτε τομέα κι αν ανήκει με οποιαδήποτε ιδιότητα να βρίσκει το σθένος και να καταγγέλλει τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της.

Γι’ αυτό λοιπόν παρακαλώ και προτρέπω κάθε αθλητή, αθλήτρια, νέο, νέα, μαθητή, μαθήτρια, εργαζόμενη, εργαζόμενο, παιδί και γενικότερα κάθε θυματοποιημένο άτομο να μιλάει ανοιχτά και άφοβα. Να είναι σίγουρο ότι θα έχει πολλούς περισσότερους υποστηρικτές απ' όσους ενδεχομένως φαντάζεται.

Να μην φοβάται να το μοιράζεται. Αυτοί που θα πρέπει να κοιμούνται και να ξυπνάνε με τον φόβο είναι οι ίδιοι οι θύτες. Για να επιστρέψω πάλι στο συγκεκριμένο περιστατικό στο βίωμα της Σοφίας θέλω να πω πως όλοι μας πρέπει να αναλογιστούμε ότι αυτή την στιγμή η Σοφία ίσως δίνει τον μεγαλύτερο της αγώνα. Κόντρα σε πολλά μποφόρ και τερατώδη κύματα με μεγάλη ισχύ.

Μόνο που δε αυτό τον αγώνα δεν προσδοκά ένα μετάλλιο. Προσδοκά όμως μία νικηφόρα πλεύση μακριά και πέρα από τις συμπληγάδες της κακοποίησης και της έμφυλης βίας".

Δείτε την δημοσίευση

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share