Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Επίθεση στο Μετρό της Ομόνοιας: «Βαριά» η τιμωρία για τον ειδικό φρουρό

Ραγδαίες εξελίξεις!

17 Ιανουαρίου 2021 09:18
Επίθεση στο Μετρό της Ομόνοιας: «Βαριά» η τιμωρία για τον ειδικό φρουρό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η επίθεση στο Μετρό της Ομόνοιας έχει συγκλονίσει την χώρα, με τους δύο ανήλικους να έχουν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, αλλά αυτός που μοιάζει να πληγώνεται περισσότερο σε αυτή την ιστορία, είναι ο ειδικός φρουρός, που γνώριζε για το περιστατικό.

Συγκεκριμένα, στον ειδικό φρουρό που φέρεται να γνώριζε για το περιστατικό και να μην ενημέρωσε την υπηρεσία του ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, ενώ τέθηκε και σε διαθεσιμότητα.

Και οι 3 οδηγήθηκαν στον ανακριτή από των οποίον αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα.

Επίθεση στο Μετρό της Ομόνοιας: «Τα χτυπήματα ήταν χουλιγκανικά με απίστευτη βιαιότητα»

Σχολιάζοντας το γεγονός, η δικηγόρος, ποινικολόγος, Εβίτα Βαρελά, έκανε λόγο για «άγριο ξυλοδαρμό με χουλιγκανικά χτυπήματα. Απίστευτη βιαιότητα από τους δύο ανήλικους», η οποία στοιχειοθετεί το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Συμπλήρωσε, ωστόσο, πώς οι ποινές στους ανήλικους δράστες εν γένει στην χώρα μας, τιμωρούνται με ποινές πλημμελήματος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, αναφέρθηκε στη συνδρομή που παρείχε ο ειδικός φρουρός στην οικογένεια των δύο ανήλικων δραστώμ.

«Δεν αντιλήφθηκε ότι βρίσκεται στην ΕΛΑΣ και ότι αυτό που έκανε δεν συνάδει με τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του και θα πληρώσει την συμπεριφορά του. Είχε προσωπικές σχέσεις με την οικογένεια. Αν λειτουργούσε διαφορετικά ίσως βοηθούσε τα παιδιά στην υπεράσπισή τους» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι μεγάλο θέμα γενικά η παραβατικότητα των ανηλίκων. Αυξάνεται επικίνδυνα χρόνο με τον χρόνο. Να κάνει κάτι η πολιτεία. Δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη της η αστυνομία» πρόσθεσε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share