Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021

Επίθεση στο Μετρό της Ομόνοιας: Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι ανήλικοι κατηγορούμενοι

Συνεχίζονται οι εξελίξεις

16 Ιανουαρίου 2021 13:34
Επίθεση στο Μετρό της Ομόνοιας: Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι ανήλικοι κατηγορούμενοι
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Επίθεση στο Μετρό της Ομόνοιας: Προχωρούν οι εξελίξεις σχετικά με τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη από τους δύο ανήλικους κατηγορούμενους όπου οδηγούνται στον εισαγγελέα μετά την απολογία που είχαν κάνει στην αστυνομία όπου και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου σχετικά με τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο Μετρό της Ομόνοιας.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι ανήλικοι κατηγορούμενοι.

Επίθεση στο Μετρό της Ομόνοιας: Στον εισαγγελέα οι δύο ανήλικοι

Στον εισαγγελέα Ανηλίκων οδηγήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι δύο ανήλικοι δράστες του άγριου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του μετρό της Ομόνοιας. Πρόκειται για δύο Έλληνες, 15 και 17 ετών, από το Περιστέρι. Τα δύο αδέλφια δεν ήταν σεσημασμένα και δεν είχαν συλληφθεί στο παρελθόν.

Στην Δικαιοσύνη παραπέμπεται και ο ειδικός φρουρός που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη, καθώς έδωσε οδηγίες στους δύο νεαρούς για το πώς θα κρυφτούν για να αποφύγουν την σύλληψη.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε βάρος των δύο παιδιών σχηματίστηκε δικογραφία για κακούργημα και συγκεκριμένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, καθώς και απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Ο εισαγγελέας θα μελετήσει την δικογραφία και θα αποφασίσει αν τελικά θα ασκήσει δίωξη για κακούργημα, οπότε θα τους παραπέμψει στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, οι δράστες της επίθεσης εντοπίστηκαν αφενός από τις κάμερες που τους είχαν καταγράψει, αφετέρου από πληροφορίες που οδήγησαν στην ταυτοποίηση τους. Προσήχθησαν χτες και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.

Οι ανήλικοι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Το χρονικό του περιστατικού

Τα δυο αδέλφια είχαν μπει στο μετρό από τον σταθμό του Αγίου Αντωνίου και διαπληκτίστηκαν με τον σταθμάρχη, γιατί τους έκανε παρατήρηση επειδή δεν φορούσαν μάσκες και είχαν τα πόδια πάνω στο κάθισμα.

Στους αστυνομικούς ισχυρίστηκαν ότι ο 53χρονος τους μίλησε άσχημα για το σπίτι τους κάτι που που τους εξαγρίωσε, γι' αυτό του επιτέθηκαν, όταν βγήκαν στον σταθμό της Ομόνοιας, χωρίς να έχουν συναίσθηση πόσο άσχημα τον χτύπησαν.

Αμέσως μετά μπήκαν σε τρένο του ηλεκτρικού και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι, απ' όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνησαν στην μητέρα τους, η οποία πήγε και τους πήρε με το αυτοκίνητο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αυτή φέρεται ότι ενημέρωσε τον 24χρονο ειδικό φρουρό, ο οποίος κατηγορείται ότι καθοδήγησε τα δύο αδέλφια για το πως να κρυφτούν και έδωσε οδηγίες για την αποφυγή της σύλληψης τους και τι να κάνουν σε περίπτωση που συλλαμβάνονταν.

Ο ειδικός φρουρός ο οποίος είναι φίλος της οικογένειας, συνελήφθη στην Ασφάλεια, όπου πήγε να επισκεφθεί τα δυο παιδιά και για να ρωτήσει σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος τους.

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share