Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Νέα πρόκληση στα Ίμια: Τουρκική ακταιωρός παρενοχλούσε ελληνικό αλιευτικό (video)

Για ακόμη μία φορά δεν βάζουν μυαλό

14 Ιανουαρίου 2021 20:29
Νέα πρόκληση στα Ίμια: Τουρκική ακταιωρός παρενοχλούσε ελληνικό αλιευτικό (video)

Νέα πρόκληση στα Ίμια: Συναγερμός σήμανε στα Ίμια και συγκεκριμένα όταν μία Τουρκική ακταιωρός παρενοχλούσε κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς σε ελληνικό αλιευτικό. Επίσης πριν από λίγες μέρες η τουρκική ακτοφυλακή για ακόμη μία φορά εμπόδισε ελληνικά αλιευτικά προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα οι προκλήσεις στο Αιγαίο δεν σταματούν ποτέ και ειδικά από την Τουρκική πλευρά όπου για ακόμη μία φορά ενόχλησαν ελληνικό αλιευτικό.

Νέα πρόκληση στα Ίμια: Το χρονικό του επεισοδίου

Ειδικότερα οι Τούρκοι δεν βάζουν μυαλό διότι σχεδόν καθημερινά τουρκικά πλοία παρενοχλούν Έλληνες ψαράδες, θέτοντας σε κίνδυνο τους ίδιους και τα σκάφη τους.

Σύμφωνα με το kalymnos-news.gr, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου τουρκική ακταιωρός με "στοιχεία 101" αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς πλησιάζει καλύμνικο αλιευτικό σε απόσταση αναπνοής από την πλώρη του. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ακολουθεί περιπολικό σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που προσπαθεί να εκδιώξει την τουρκική ακταιωρό.

Δυστυχώς τα τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής συνεχίζουν τις προκλήσεις τους με επικίνδυνους ελιγμούς που πραγματοποιούν δημιουργώντας προβλήματα στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, καταστρέφουν αλιευτικά εργαλεία, ενώ οι ενέργειές τους εγκυμονούν και τον κίνδυνο προκλήσεως ακόμη και θερμού επεισοδίου με σκάφη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Στο βίντεο ακούγεται και η θυμωμένη και οργισμένη αντίδραση των Καλύμνιων ψαράδων.

Δείτε το βίντεο:

Ένταση στα Ίμια: Τι ανέφερε το Λιμενικό Σώμα για το επεισόδιο

Ένταση στα Ίμια: Αρκετές εντάσεις έχουν προκληθεί σχετικά με το επεισόδιο που έγινε στα Ίμια χθες Τετάρτη 6 Ιανουαρίου με το Λιμενικό να βγάζει επίσημη ανακοίνωση για όλο αυτό. Επίσης δείτε το επεισόδιο τουρκικής προκλητικότητας που έγινε την ημέρα των Θεοφανείων αναλυτικά.

Συγκεκριμένα σημειώθηκε μεγάλο περιστατικό την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου με «πρωταγωνιστές» σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής και του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, με το τελευταίο να βγάζει επίσημη ανακοίνωση για να διευκρινίσει ακριβώς πως εξελίχθηκε το περιστατικό.

Τα όσα έλαβαν χώρα στο χθεσινό επεισόδιο στα Ίμια θέλησε να περιγράψει και να διευκρινίσει το Λιμενικό ΣώμαΕλληνική Ακτοφυλακή, με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με το συμβάν, την παρενόχληση ελληνικού περιπολικού σκάφους από αντίστοιχο σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τα Ίμια.

Ένταση στα Ίμια: Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Πρωινές ώρες 06-01-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος".

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share