Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στο Αιγαίο: Επεισόδιο στα Ίμια μεταξύ Λιμενικού και τουρκικής ακταιωρού

Νέα προκλητικότητα από τους γείτονες ανήμερα των Θεοφανείων

6 Ιανουαρίου 2021 22:49
Συναγερμός στο Αιγαίο: Επεισόδιο στα Ίμια μεταξύ Λιμενικού και τουρκικής ακταιωρού
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συναγερμός επικράτησε στο Αιγαίο το βράδυ της Τετάρτης (6/1), καθώς ανήμερα των Θεοφανείων υπήρξε ένα ακόμη επεισόδιο τουρκικής προκλητικότητας στα Ίμια, με σκάφος του Λιμενικού να συγκρούεται με τουρκική ακταιωρό.

Η σύγκρουση έγινε όταν η τουρκική ακτοφυλακίδα επιχείρησε να απομακρύνει το σκάφος του Λιμενικού από την περιοχή, αναφέρει το militaire.gr, με το Oruc Reis επίσης να έχει βγει πρόσφατα.

Συναγερμός στο Αιγαίο: Έτσι αντιμετωπίστηκε η νέα τουρκική πρόκληση

Δεύτερο σκάφος του Λιμενικού έσπευσε προς υποστήριξη αλλά το τουρκικό σκάφος όχι μόνο δεν αποχώρησε αλλά συνέχισε τους επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί και με τα δύο ελληνικά σκάφη, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υποστεί ζημιές.

* Η κεντρική φωτογραφία είναι αρχειακή

ΗΠΑ: Η Γερουσία "πέρασε" τις κυρώσεις για την Τουρκία - Δεν "κυριάρχησε" το βέτο του Τραμπ

ΗΠΑ: Από ότι φαίνεται το βέτο του Ντόναλντ Τραμπ για τις κυρώσεις των ΗΠΑ προς την Τουρκία δεν πέρασε διότι η Γερουσία έδωσε το τελικό "ναι".

ΗΠΑ: Η απόφαση της Γερουσίας για τις κυρώσεις στην Τουρκία

Συγκεκριμένα σήμερα Παρασκευή 1 Ιανουαρίου η αμερικανική Γερουσία ψήφισε υπέρ της αναίρεσης του βέτο του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος του αμυντικού προϋπολογισμού (NDAA), ενός νομοσχεδίου για την εθνική ασφάλεια ύψους 740 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για κυρώσεις στην Τουρκία.

Η Γερουσία των ΗΠΑ πέρασε την απόφαση για τις κυρώσεις προς την Τουρκία.

Πως πάρθηκε η απόφαση

Η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, υιοθέτησε με τα 2/3 και πλέον των ψήφων τον προϋπολογισμό παρά τις «ενστάσεις του προέδρου». Η ψηφοφορία αυτή σηματοδοτεί την πρώτη ακύρωση βέτο της προεδρίας του Τραμπ και θεωρείται ευρέως ως μια οξεία κριτική σε βάρος του, τις τελευταίες ημέρες της θητείας του.

Καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, έκανε το ίδιο τη Δευτέρα, το κείμενο υιοθετείται οριστικά. Η Πράξη Εξουσιοδότησης της Εθνικής Άμυνας (National Defense Authorization Act- NDAA), που ορίζει την πολιτική του υπουργείου Άμυνας της χώρας, υπερψηφίζεται κάθε χρόνο από το 1960.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share