Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Κορωνοϊός: Παραμένει πρώτη η Αττική - Σε χαμηλά επίπεδα η Θεσσαλονίκη

Πότε θα σταματήσει όλο αυτό;

14 Ιανουαρίου 2021 18:08
Κορωνοϊός: Παραμένει πρώτη η Αττική - Σε χαμηλά επίπεδα η Θεσσαλονίκη
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι σε κρίσιμο επίπεδο και αυτό φαίνεται μέσα από τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ που ανακοινώθηκαν σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα πριν από λίγο όπου και έδειξαν ότι έπεσαν τα κρούσματα αλλά παραμένουν υψηλοί οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι.

Συγκεκριμένα τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν για ακόμη μία φορά στην Αττική όπου και σημειώθηκαν 227 από τα 599 κρούσματα, που ανακοινώθηκαν στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες. Πάντως να σημειωθεί ότι μειωμένα είναι τα κρούσματα στο κέντρο της Αθήνας με 50 συνολικά, και πρώτη φορά μετά από ημέρες που είναι λιγότερα από όλη τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκαν 69 κρούσματα.

Αναλυτικά ο χάρτης με τα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Ο χάρης που εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα

Παρακάτω αναφέρονται αναλυτικά τα κρούσματα που βρέθηκαν σε κάθε περιοχή όπου από ότι φαίνεται τα περισσότερα βρίσκονται για ακόμη μία φορά στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά ο χάρτης

Αυτός είναι ο χάρτης που εμφανίζονται τα περισσότερα κρούσματα.

Δείτε αναλυτικά τον χάρτη με τα κρούσματα.

Χαρδαλιάς: «Έκανα το εμβόλιο και δεν έπαθα τίποτα. Δύσκολη η επίθεση που δέχτηκα μπροστά στη κόρη μου»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλίας, φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του «Alpha» και την εκπομπή «Direct», όπου και παραχώρησε συνέντευξη.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του για το τρίτο κύμα της πανδημίας, την κριτική που δέχεται, την επίθεση στη Θεσσαλονίκη, την οικογένειά του, αλλά και το τέλος της περιπέτειας του COVID-19. Αναλυτικότερα:

Νίκος Χαρδαλιάς: Όσα ανέφερε αρχικά

– Για το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού: “Στην Ελλάδα αντιστεκόμαστε και παλεύουμε ακόμα για το τρίτο κύμα. Είναι σκληρή η προσπάθεια και νομίζω ότι επειδή η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων με ένα υποδειγματικό τρόπο, με επιμονή και υπομονή τηρεί τα μέτρα νομίζω έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα. Αυτή τη στιγμή και δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός διαστήματος που θα μας οδηγήσει σε λύση πρέπει να παραμείνουμε προσεχτικοί. Το πολύ σημαντικό είναι ότι υπάρχει ελπίδα. Πρέπει να προστατέψουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε και να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες”.

Χαρδαλιάς: «Έκανα το εμβόλιο και δεν έπαθα τίποτα. Δύσκολη η επίθεση που δέχτηκα μπροστά στη κόρη μου»

– Για το εμβόλιο του κορωνοϊού, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε: “Εγώ έκανα το εμβόλιο και δεν έχω πάθει το παραμικρό. Είμαι μια χαρά! Ήδη έχουμε φτάσει στους 8.500 εμβολιασμούς. Το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι όταν έρθουν τα εμβόλια να μπορέσουμε σε χρόνο άμεσο να τα κάνουμε στον πληθυσμό. Είμαστε έτοιμοι και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλα θα πάνε όπως πρέπει. Το υπουργείο υγείας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην επάρκεια των εμβολίων”.

– Για την κριτική που δέχεται: “Το “Hard Nick” δεν με πείραξε. Αυτά είναι τα αρχικά του ονόματός μου. Ποτέ δεν με ενοχλεί το χιούμορ και προσπαθώ να το ενθαρρύνω. Η κριτική μας βοηθά να γινόμαστε καλύτεροι και να διορθώνουμε τα λάθη. Η κριτική έχει αξία για εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά. Να προσπαθούμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Εμένα με ενδιαφέρει να είμαι σοβαρός στη δουλειά μου. Υπάρχουν ακόμα κάποιες ισοπεδωτικές κριτικές που μπλέκουν την οικογένειά μου και είναι στα όρια της χυδαιότητας”.

Όσα δήλωσε στην συνέχεια

– Για τις άσχημες στιγμές που συμβαίνουν: “Καθημερινά συμβαίνουν άσχημες στιγμές που νιώθεις την αμηχανία και πρέπει να πάρεις γρήγορες αποφάσεις, να κάνεις εισηγήσεις. Αλλά αυτή είναι και η ευθύνη που κουβαλάει ο καθένας μας και η ανάγκη να είναι αποτελεσματικός και χρήσιμος. Υπάρχει άγχος για κάποια πράγματα. Παίρνουμε αποφάσεις που θέλουμε να ξέρουμε τι αντίκτυπο έχουν σε επίπεδο κοινωνίας σε σχέση με το αποτέλεσμα. Τώρα ξέρουμε πως να προστατευθούμε από τον ιό. Εμείς στην πολιτική προστασία δεν έχουμε την πολυτέλεια να φοβόμαστε. Όταν δέχθηκα επίθεση στη Θεσσαλονίκη ήταν μια δύσκολη στιγμή γιατί ήταν και η κόρη μου μπροστά”.

– Για την οικογένειά του: “Η μεγάλη μου κόρη πηγαίνει στο Πανεπιστήμιο και η μικρή στην τρίτη δημοτικού. Με πειράζουν και οι δυο κόρες μου για την δουλειά που κάνω. Το κόστος της δουλειάς είναι ότι δεν μπορώ να βλέπω την οικογένειά μου όσο θα ήθελα και όπως θα ήθελα”.

– Για το τέλος του κορωνοϊού: “Λίγο ακόμα. Ξέρω ότι έχουμε κοπιάσει όλοι, ξέρω ότι ο κόσμος ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις, ξέρω όμως ότι είμαστε στην αρχή του τέλους. Λίγες εβδομάδες ακόμα, λίγους μήνες ακόμα για να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα που έχουμε χάσει”.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share