Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Μειώθηκαν τα κρούσματα - Μεγάλη η αύξηση σε διασωληνωμένους και θανάτους

Δύσκολα τα πράγματα

14 Ιανουαρίου 2021 17:42
Κορωνοϊός: Μειώθηκαν τα κρούσματα - Μεγάλη η αύξηση σε διασωληνωμένους και θανάτους

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό όπου καθημερινώς τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα και αυτό φαίνεται μέσα από τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Επίσης ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι έκανε το εμβόλιο και δεν έχει πάθει τίποτα μετά από αρκετές μέρες.

Συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ και σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των κρουσμάτων του κορωνοϊού τα οποία μειώθηκαν αλλά αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι.

Δυσκολεύουν τα πράγματα με τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του ο ΕΟΔΥ αναφέρει ότι: "Σήμερα ανακοινώνουμε 599 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 147283, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5682 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44815 (30.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

328 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 227 (69.2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1006 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 33 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5387 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3183 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω".

Κορωνοϊός: Νέα παράταση σκληρού lockdown στις Κοινότητες Κέλλης και Παλαίκαστρου

Κορωνοϊός: Παράταση του lockdown στην Τοπική Κοινότητα Κέλλης του Δήμου Αμύνταιου της ΠΕ Φλώρινας, καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου αποφάσισε η Πολιτική Προστασία. Παράλληλα, κλειστά είναι σχολεία σε διάφορες περιοχές της χώρας λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σύμφωνα με την ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας

Λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα της Κοινότητας Κέλλης, του Δήμου Αμύνταιου, της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Κοινότητας Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, παρατείνεται η ισχύς των κάτωθι περιοριστικών μέτρων:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων των Κοινοτήτων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός των Κοινοτήτων , εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ)

H αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης των Κοινοτήτων από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και η εξέταση των σχετικών δεικτών, παραπέμπεται στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής την Παρασκευή 15/1.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Παρασκευή 15-01-2021 και ώρα 06:00 μέχρι τη Δευτέρα 18-01-2021.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share