Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Χαμός στο κέντρο της Αθήνας: Επεισόδια και χημικά στο φοιτητικό συλλαλητήριο

«Φωτιά» για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια

14 Ιανουαρίου 2021 12:55
Χαμός στο κέντρο της Αθήνας: Επεισόδια και χημικά στο φοιτητικό συλλαλητήριο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Χαμός στο κέντρο της Αθήνας: Επεισόδια και ρίψη χημικών γίνεται αυτή την ώρα στο φοιτητικό συλλαλητήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη στα Προπύλαια.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια. Το νομοσχέδιο «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» παρουσιάστηκε από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και είναι προγραμματισμένο να τεθεί σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους φοιτητές που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία. «Αύρα» της Αστυνομίας βρίσκεται στο σημείο, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου έπεσαν πολλά χημικά. Ένταση επικράτησε και στην κινητοποίηση των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη.

Χημικά στο φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Υπενθυμίζεται ότι με το νομοσχέδιο προβλέπονται αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Παράλληλα, το νομοσχέδιο προβλέπει ελεγχόμενη είσοδο στα Πανεπιστήμια και σύσταση δομών ασφαλείας, τη σύσταση Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ) και την ενίσχυση διατάξεων πειθαρχικού δικαίου.

Άγρια επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας: Μολότοφ και δακρυγόνα έξω από την αμερικανική πρεσβεία (Video)

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 20.45 στο κέντρο της Αθήνας, έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία, κατά την πορεία για τον 46χρονο Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς στις ΗΠΑ.

Αρχικά υπήρξαν αντεγκλήσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, στη συνέχεια ορισμένοι πέταξαν κροτίδες και ακολούθησε μαζική ρίψη από μολότοφ και δακρυγόνα.

Με εντολή της Aστυνομίας, οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής» παρέμειναν κλειστοί καθώς εξελισσόταν η κινητοποίηση. Αργότερα άνοιξαν και τα δρομολόγια ξεκίνησαν εκ νέου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share